Vinkki, jolla säästää selvää rahaa

Eikö olekin aivan ihana ilma ulkona! Ihanaa kun aurinko alkaa pikku hiljaa lämmittää. Oli ihan pakko kokeilla jo joitakin kesävaatteita, vaikkei tuolla sentään mitkään shortsikelit vielä ole. Alkuviikosta jo lupailtiin lämpimämpiä kelejä loppuviikolle ja olen odottanut tätä sunnuntaita kuin joulua. Heti herättyäni ja aamupalan vedettyäni suunnistin nimittäin pihalle ja laitoin nokan kohti aurinkoa. Talven jäljiltä kun on ihan kuoleman kalpea, väri tarttuu äkäisesti pintaan. Linnutkin tuntui olevan ihan fiilareissa auringosta, ainakin niiden konserteista päätellen. 

 

Tänään tein myös usean päivän kanasafkat valmiiksi ensi viikolle. Terveelliseen syömiseen menee valitettavan paljon rahaa ainakin täällä Suomessa. Muistelen haikeudella niitä aikoja, kun asuin Jenkeissä ja kanafileiden hinnat olivat vain murto-osan Suomen vastaavista ja vieläpä luomua. Olisi mahtavaa saada vastaavia kokonaisia kauppoja myös Suomeen, jossa suurin osa myytävistä tuotteista olisi kasvatettu orgaanisesti.

Olen kuitenkin sen verran tarkka markoistani, että olen keksinyt keinon säästää lihakuluissani. Kun astun kauppaan, kiiruhdan ensimmäiseksi lihahyllyille. Tätä ennen olen tietysti virittäytynyt metsästysmoodiin ja olen kuin haukka valmiina syöksymään saaliini kimppuun. Se mitä lihaosastolta etsin on -30%-aletarrat! AINA kun näen näitä tarroja kanojen tms. päällä, hamstraan kärryn täyteen lihoja! Haha kunnon alemummo! Mutta tällä säästää ihan huikeita määriä ruokakuluissa. Saatat ihmetellä, että miten ehdin kuluttaa kaikki kanat ennen niiden viimeistä käyttöpäivää, joka usein kolkuttelee jo seuraavana päivänä. No, en ehdikään, mutta se ei onneksi haittaa. Heitän kanat pakkaseen ja otan niitä sieltä sitä mukaan mitä syön. Joskus kun olen löytänyt alelihoja nopeammin kuin olen ehtinyt kuluttaa, on pakkanen lattiasta kattoon täynnä lihaa! NAMS! 


Suosittelen ehdottomasti ryhtymään tähän samaan aletarrojen metsästysharrastukseen, sillä vuodessa sillä säästää satoja euroja. Mutta varokin, jos eksyt samalle hyllylle kanssani, en nimittäin luovu näistä aarteista taistelutta!


Jos jalkatreenivinkit kiinnostavat, niin tsekkaa edellinen kirjoitus 🙂

Kommentit (3)
  1. Tuo lihan hinta on niin totta.. Tuntuu, että Suomessa on lähtenyt ihan käsistä nää elintarvikkeiden hinnat ja kilpailevia kauppoja on niin vähän, että pakko ostaa sitä överihintaista kanaa 😀

    http://www.sonjakorpela.fitfashion.fi

    1. Niinpä sanos muuta! Kilpailun puute ja verotus ei tee hyvää hinnoille 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *