VENYTTELYRUTIININI – NÄIN SE MENEE!

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Heiii mahtavat tyypit! Mikä meno? Vitsit mulla on ollut vappufiilis jo varmaan viimeisen kuukauden ajan! Aina kun aurinko vähänkin pilkahtaa, tulee mieleen heti kaikki serpentiinit, valmistujaislakit ja minidonitsit! Ihanaa, että kevät on jo näin pitkällä, että kohta voidaan oikeesti istua tuolla ulkona piknikillä!

Tänään pääsette kurkkaamaan mun GO TO-venyttelyrutiiniin ja saatte tästä heti ilmaisen kuukauden BookBeatiin venyttelykaveriksi wohooo!! Kuinka siistiä! Voisin kehua tuota sovellusta vaikka kuinka, sillä se on ollut mulla käytössä jo niin pitkään ja on mukana niin monissa tilanteissa, mutta kyllä te tiedätte! Kannattaa siis ehdottomasti napata kokeilujakso talteen, jos sulla ei vielä ole, sillä se koskee kaikkia uusia asiakkaita! Ei sitovia määräaikoja! Kerron aina tästä erikseen myös mun perheelle ja läheisille ystäville, kun on niin hyvä juttu.

Tää venyttelyrutiini on sellainen setti, johon kuuluu yleensä aina tiettyjä liikkeitä, jotka käyn läpi. En käy pilkuntarkasti jokaista lihassolua läpi vaan saatan vaihdella joitain muuvseja vähän sen mukaan mitä paikkaa pitää hieroa enemmän ja sen mukaan paljonko mulla on ylipäätään aikaa venytellä. Joka tapauksessa nää hetket on mulle pelkän fyysisen rutiinin lisäksi tai oikeastaan melkein jopa enemmän sellaisia henkisiä rauhoittumisia. Tein sellaisia jo teininä luisteluaikoina määrättyjen treenien lisäksi omassa rauhassa huoneessani. Venyttelyliikkeiden lisäksi hengitän syvään, pyörittelen paikkoja ja saatan ihan vain istua, maata tai seistä silmät kiinni niin kauan, kun se tuntuu luonnolliselta. Vaikka se ulkopuolisten  mielestä hassulta saattaa näyttääkin! Ainakin Sisun mielestä! Vitsit kuinka hyvä olo siitä virtaa kroppaan ja kuinka tasapainoinen fiilis tulee.

Niin kuin varmasti jotkut blogiani pidempään seurannut saattavat muistaa, A) en ole mikään venyttelykingi, joka taipuu kuin kumiukko vaan aika päinvastoin, ja B) kuuntelen yleensä aina jotain äänikirjaa venytellessäni – ja muissa samantyyppisissä hetkissä, kun saa olla rauhassa, kuten meikkaamisen ja kokkaamisen aikana. Ja tylsän siivoamisen!

BookBeatista pystyy siis ahmimaan ääni- ja e-kirjoja niin paljon kuin sielu sietää samaan 16,90e kk-hintaan. Paitsi, että te saatte tuon kokeilujakson ihan ilmaiseksi!! Kirjoja löytyy kymmeniä tuhansia eri kategorioista ja voit valita mitä tahansa kirjoja romaaneista, dekkareihin, tietokirjoista, lastenkirjohin jne. Todella jees! Sovellus itseasiassa ehdottaa myös kirjoja, joka helpottaa valitsemista. Teoksia voi selata eri teemojen mukaan tai katsoa vaikka mitkä ovat olleet kaikista suosituimpia. Itse olen tykännyt siitä, että se on kerännyt yhteen kaikki ”sarjansa ensimmäiset äänikirjat”, koska näin voi helposti löytää sarjojen ensimmäisen teoksen eikä aloita vahingossa kesken jonkin kirjasarjan.

Mun lemppari on se, että jos jokin kirja ei nappaa omaan makuun, niin voi tuosta vain klik klik siirtyä seuraavaan. Kärsimättömänä kuuntelen kirjoja usein myös hieman nopeutettuna, mikä on hyvä vinkki kaikille muille ei niin kärsivällisille-luonteille Ei kun täti puhumaan täysiä haha!

Mutta kun oot saanut tuon ilmaisen kuukauden itsellesi, niin ei muuta kuin napit korville – nyt murut venytellään!

Liikkeiden järjestys saattaa vaihdella, mutta keskityn alueisiin, jotka ovat eniten jumissa. Alkuun etureidet. Urho ei varsinaisesti tehnyt hommasta helpompaa.

Seuraavaksi teen matolla yleensä useamman liikkeen putkeen toiselle puolelle venyttäen takareittä ja pakaraa. Kun alla olevat liikkeet on tehty yhdelle puolelle, vaihdan raajaa.

Lisää venyvyyttä takareisiin ja pohkeisiin! Seuraavassa aloitan leveästä haara-asennosta ja askel askeleelta steppailen jalat toisiinsa kiinni. Pysyn jokaisessa kohdassa oman aikani. Tämä on ihan lemppari venyttelyliike!

Nyt mulla on kuuntelussa Napolisarjan viimeinen osa ja arvatkaa vaan kuinka paljon odotin sitä! Olen suositellut teille sitä jo monta kertaa, mutta silloin kaikki kirjan osat eivät olleet vielä tulleet. Nyt niitä on kaikki neljä! Sarjat on aina mun lemppareita verrattuna yksittäisiin kertomuksiin, kun tarinan ei tarvitsekaan loppua siihen, vaan vielä saa seuraavissa kirjoissa lisää ja lisää. Huh ne on koukuttavia! Hahmoihinkaan ei tarvitse tutusta alusta asti vaan tietää jo valmiiksi mikä on homman nimi ja voi vain suoraan hypätä juonen vietäväksi. Tämä Elena Ferranten tarina on kunnon laatusarja, jonka parissa voi rauhoittua ja johon voi uppoutua. Nää kirjat mielestäni paranevat vain kirja toisensa jälkeen.

Venyttelen vielä lonkankoukistajat erikseen, jonka jälkeen jään usein pyörittelemään olkapäitä, venyttelemään niskaa ja hartiaseutua, hengittelemään ja rauhoittumaan. Tää on aivan paras vaihe, joten ota oma aikasi siinä. Sulje silmäsi, älä kiirehdi, vaan mene ihan fiiliskellä. Kuinka euforinen tunne tällaisesta tulee koko kroppaan ja mieleen. Siinä vielä kun voi ihan omassa rauhassa uppoutua kunnolla jonkun tarinan pariin ja olla ihan muissa maailmoissa, niin mitä muuta voi pyytää. Aika täydellistä!

Jos olet vielä rannalla ruikuttamassa ilman ääni- ja e-kirjoja, niin tästä saat sen kokonaisen ilmaisen kuukauden! Kokeilujakso on voimassa uusille tilaajille ja tilauksen voi lopettaa koska vain, joten kannattaa todellakin napata talteen!!

Jes! Notkean aurinkoista iltaa murut ja koukuttavia kuunteluhetkiä!

Kommentit (6)
  1. Kiva asu!

    1. Awww kiitos Mikaela! Oot ihana 🤗

  2. Hei, ostin tänään Shape-valmennuksen vegaani alle 65 kg -luokassa. Painan noin 55 kg, joten kannattaako minun jotenkin muokata ruokavalion ruokamääriä pienemmäksi? Jos niin miten?

    1. Moii! Jes ihan mahtavaa! Ei tarvitse muokata mitään! Noudata vain ohjeita😊 superisti tsemppiä treeneihin!😍💪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *