Turkki ja Gumbet – kuvia matkalta

 

Ai, että on ihana päästä taas kunnolla blogin pariin! Kova ikävä on tänne ollutkin! Olin tosissaan reissussa Turkin Gumbetissa ja sen lähiympäristössä. Internet-yhteys oli mitä oli ja sen takia blogin päivittäminen oli jokseenkin haasteellista. Ilmat kyllä suosi matkaajaa enkä koko reissun aikana nähnyt pilven hattaraakaan. Virallinen lämpötila oli 39 astetta, joten lämpöä riitti. Pieni shokki oli tulla Suomeen ilmojen puolesta, kun lähtiessä täällä oli vielä kunnon kesä. Nyt näyttää niin syksyiseltä. Vaikka tuo lämpötila onkin melkein 30 astetta kylmempi niin on ihanaa, että ilma on raikasta.

 

 

Matkalla lempipaikkani oli ehdottomasti rantatuoli ja siinä tulikin relattua oikein kunnolla hyvän kirjan parissa. Vaikka lomalla olinkin, niin treenit pysyivät silti ohjelmassa mukana. Hotellihuone oli onneksi sen verran tilava, että siinä mahtui helposti tekemään erilaisia kuntopiirejä. Viimeksi kerroinkin salinmetsästys-operaatiostani ja löysin kuin löysinkin salin. Ja aivan mahtava sali se olikin! Ylitti reippaasti kaikki odotukset pienestä huoneesta, jossa olisi vain juoksumatto tai kuntopyörä. Salilta löytyi vapaita painoja ja paljon taljoja sekä laitteita. Ilmapiirikin olin ihan huikea; kunnon tekemisen meininki, kisaajien kuvia seinillä sekä ystävälliset kanssatreenaajat ja henkilökunta. Oli kyllä tosi tervetullut olo mennä sinne ja tämä sali olikin yksi lempijutuistani lomalla.

Jee löysin salin!


Jotkut saattavat ajatella, että ”eihän sun nyt lomalla tarvii treenata”. Joo, ei tarvitse, mutta se on ehdottamasti sitä mitä haluan. Ihan samalla tavalla kuin täällä Suomessakin tykkään treenata, tykkään tehdä samaa myös muissa maissa. Kyse ei ole pakosta tai tarvitsemisesta vaan siitä mitä haluaa tehdä. Samoin on syömisten kanssa. Matkalla hotellin keittoliesi tuli kyllä tutuksi ja sillä valmistui mukavasti kaikki purtavat. Omat jauhot, puurot ja pillerit olin ottanut mukaan täältä Suomesta, mutta muut ainekset sai kivasti paikallisesta marketista ja markkinoilta. Nautin ihan sikana siitä, kun markkinoilta sai tuoreita kasviksia ja vieläpä tosi edullisesti. Samoin oli kanojen kanssa. Oli pikkaisen eri hinnat kuin Suomessa. Kerran tuli myös käytyä raflassa nauttimassa paikallisista mauista hienon merinäköalan siivittämänä.Pihviä pöytään!
Pikkaisen pähkinää


Paikkana Gumbet oli yllättävän energinen paikka. Olin odottanut hieman rauhallisempaa kalastajakylän tapaista meininkiä, mutta siellähän oli meluisimmat bileet mitä olen missään nähnyt. Ihan hullu turistimeininki! Kuulen korvissani vieläkin kuinka sisäänheittäjät huutavat ja taputtavat käsiään yhteen naamani edessä. Onneksi hotelli oli sentään vähän kauempana baari- ja ostoskaduista. Viereisessä kylässä Bodrumissa tulikin vierailtua muutamat kerrat ja tykkäsin siitä paikasta enemmän. 

 


Vaikka täällä onkin ”pikkaisen” huonommat kelit, niin on ihanaa olla taas kotona ja omassa sängyssä. Tämä onkin ensimmäinen päivä, kun olen kotona sillä matkan jälkeen suuntasin suoraan Lahteen ystävän luokse. Käytiin syömässä ravintolassa herkulliset pihvit ja eihän siitä tietenkään ilman selfieitä selvitty.


Mutta hei, ihan mahtavaa taas olla back in business ja kuullaan taas pian!

Edelliseen tekstiin pääset tästä: Salin metsästystä Turkissa

Kommentit (2)
  1. omg, sulla on ihan uskomaton pylly!!! <3 😛

    1. Heh no kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *