Ida Jemina
Ida Jemina

Tsekkaa tämä killeri olkapääliikesarja!!

olkapaat-tulille

Tsaukkista mieheen! Tänään on luvassa loistava treenivinkki olkapäille! Snapchattiläiset ovatkin saattaneet nähdä pätkiä treenistäni, jossa olen tehnyt monivaiheista liikesarjaa olkapäille. Tämä sarja toimii aivan superina viimeistelyliikkeenä, kun halutaan puristaa vielä viimeisetkin mehut irti lihaksista.

Liian isot romut kannattaa suosiolla jättää pois leikeistä, jotta jaksaa tehdä kaikki liikesarjaan kuuluvat kohdat puhtaasti ja tirisevästä tunteesta olkapäissä nautiskellen.

olkapääliike

1. Alkuasento kädet alhaalla kyljissä
2. Viedään kädet sivulle
3. Sieltä eteen
4. Nosto ylös pään päälle
5. Lasketaan alas pystypunnerrusasentoon
6. Työnnetään ylös
7. Lasketaan naaman eteen
8. Viedään sivuille
9. Lasketaan alas

Kuvasarjasta voi myös hyvin seurata, kuinka ilmekin muuttuu olkapäiden tuntemusten mukaisesti hahaa!  Siitä sitten vain kokeilemaan! Kertokaahan sitten täällä miltä tuntui! Mikäli kaipaat lisää olkapäätreenivinkkejä, katso myös:

Kurkkaa edellisestä postauksesta: Tyhmä paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä

Kommentit (22)

 1. Peppi

  Ei hitto tulin just salilta ja tein olkapäät! Pakko testata tätä kyllä seuraavana olkapääpäivänä! 🙂 Sun blogi on kyllä niin motivoiva. ♥

  • Ida Jemina

   Testiin vaan Peppi! Tää on ihan huippu 🙂 kiitos<3

 2. Jersku

  Moi, kuinka nuorille nää sun treenit soveltuu? Ja on muuten ihana blogi!

  • Emilia Lehtiö

   Hei! Saliharrastus sopii hyvin myös nuorille, ja kaikkia liikkeitä voi tehdä, jos ne tehdään oikealla tekniikalla. Salilla voi huonolla tekniikalla hankkia polvi- ja selkävammoja, joten kannattaa pyytää joku kokeneempi saliharrastaja tsekkaamaan tekniikka kuntoon kun kokeilee uutta liikettä.
   Laitteista on helppo aloittaa, kun liikerata on avustettu ja siirtyä myöhemmin vapaille painoille (levytanko, käsipainot) kun treenaaminen on tutumpaa. Menin itse ensimmäistä kertaa 12-vuotiaana salille isäni kanssa. Treenasin korkeintaan kerran viikossa (voi useamminkin, mutta itsellä oli muita harrastuksia) laittessa pari vuotta ja otin 15-16 -vuotiaana vapaat painot mukaan.

   • Ida Jemina

    Kiitos Jerksu! Kuten Emilia sanoi, salitreeni soveltuu nuorillekin, kunhan suoritustekniikat ovat kunnossa. Treenit olisi parasta aloittaa jossain asiantuntevassa seurassa. Itse suosittelen aloittamaan perusliikkeiden opettelusta alusta asti.

 3. Aino

  Ei vitsi kun vaikuttaa hyvältä! Kiitos vinkistä!
  Millä toistomäärillä teit? 🙂

  • Ida Jemina

   Eipä mitään! 🙂 Viime aikoina olen tehnyt treenin loppuun niin monta kuin tulee.

 4. Jenni

  Moikka! Oon vasta hiljattain löytänyt tänne blogiin ja pakko kiittää ihan älyttömän monipuolisesta sisällöstä! Oon saanut täältä paljon uutta tietoa ja hyviä vinkkejä treeneihin. Harmi että ehdin jo aamulla käydä treenaamassa olkapäät, tän postauksen setti lähtee kyllä testiin ens kerralla! 😀
  Vanhoja postauksia selatessa huomasin että oot maininnut käyttäväsi niitä Vahva Vihreä Tee -kapseleita, ja itseäni kiinnostais hirveesti kokeilla niitä. Tarkotus olis nyt alottaa hitaasti diettiä jotta sais vähän tota kuntoa siistimmäksi. Kyselisin siis noista kapseleista että missä vaiheessa diettiä niitä olis hyvä alottaa käyttämään? Toisaalta vähän mietityttää näiden kapseleiden tarpeellisuus/hyöty mutta ihan mielenkiinnostakin olis kiva testata.. 🙂

  • Ida Jemina

   Moikka Jenni! Mahtavaa! Kiva, että löysit tänne ja hienoa, että olet löytänyt hyödyllisiä vinkkejä 🙂 Kireään kuntoon voi päästä täysin ilman valmisteita, mutta vihreätee tosiaan voi tukea rasvanpolttotavoitteita. Itse otin kapselit käyttöön ihan loppuvaiheessa dieettiä, kun rasvaa ei enää ollut paljon jäljellä. Tässä vielä postaus, jossa turisen enemmän aiheesta: Rasvanpolttajat- buustia laihdutukseen.

 5. Tietäjä

  Liike kulkee nimellä ”banneriskabaviparit”, nimi on peräisin siitä, että Nyyssölä teki näitä bannerikisojen voittajien kanssa aikoinaan.
  t: tietäjä

  • Ida Jemina

   Heippis! Voi hyvin olla, että on tullut vastaan jossain vanhassa gymlogissa tms! Mainio liike treenin loppuun!

 6. Sara

  Heippa! Mulla kävi ihan älyttömän huono mäihä ja tulin kipeäksi ennen joulunpyhiä. Joulun jälkeen vointi ei parantunu, ja päivystyksestä jäinkin suoraan sairaalahoitoon oikeen ärhäkän keuhkokuumeen takia. Sen myötä kiellettiin salillakäyminen nyt ainakin 6 viikoksi ja nyt jo aloin miettiä, miten sinne kannattaa sitten ruveta palailemaan kun pääsee. Ärsyttää, kun jäi toi intense-ohjelmakin ihan kesken, mut otan sen sitten uudelleen myöhemmin käyttöön! Oisko sulla vinkkejä siihen, minkälaisella ohjelmalla salille kannattaa palailla sairastelun jälkeen?

  • Ida Jemina

   Moikka Sara! Voi ei, kurja juttu! Toivottavasti olo on paranemaan päin! Salille kannattaa palailla sitten, kun on ihan varmasti kunnossa. Kuulostele oloa ja aloittele kevyesti pienemmillä painoilla kuin normaalisti. Intenseä voi onneksi jatkaa, kun kroppa on taas voimissaan 🙂 Tsemppiä<3

 7. Sananas

  Tuota pitää kokeilla! Viime aikoina on ollut vaikea saada olkapäihin tuntumaa, uudet ärsykkeet tekisivä varmasti terää. Myös selkäpuolella on ollut taantumaa, en ole saanut kunnollista poltetta aikaan selkälihoihin. Jouduin vaihtamaan salia, eikä nykyisessä ole kovin hyviä selän taltutukseen sopivia vempaimia, mm. rakastamiani seläntappaja t-tanko puuttuu kokonaan.
  Toivomuksenani olisi että voisitko ”pretty please” tehdä jonkun kunnon ”näin rankaiset selkää salilla” -oppaan? Yritin selailla aikaisempia postauksiasi tagilla yläkroppa ja selkätreeni, ja aika laiminlyödyltä sektorilta vaikuttaa 😉 Olkaa ja pebaa löytyy kyllä.
  Kiitos muuten jossain aikaisemmassa postissa olleesta takareisilaite-vinkistä, jossa neuvoit pitämään sääret, nilkat ja kädet rentoina. Kyllä oli ihan eri tuntuma takareisissä! Teen niin jatkossakin.

 8. Nora

  Tehokkaan oloinen setti! Pitää laittaa huomenna testiin olkapäätreenissä. Kiitos, kun jaoit! 🙂

  • Ida Jemina

   Jesss! Kokeiluun vaan 🙂

 9. HannaK

  Moikka Ida Jemina! Kiitos aivan supermahtavasta blogista, tässä joululoman ratoksi luin sen kokonaan läpi innosta puhkuen ja hyödyllisiä vinkkejä ja ideoita keräillen. Jopa kommentteja aloin selaamaan jossakin vaiheessa, sillä sama ammattitaito ja perusteelliset vastaukset näkyivät sieläkin 🙂 Ammattitaidon, miellyttävän tekstin ja kiinnostavan sisällön lisäksi vaikutan aivan mahtavalta persoonalta, en voi tarpeeksi ylistää!
  Kiitos myös päin naamaa tulleesta faktasta (joka toki on ollut tiedossa, mutta nyt vasta sisäistin ja siirrän omaan toimintaani kunnolla), että lihasta ei voi kasvattaa samaan aikaan kuin laihduttaa rasvoja pois. Kiinteytyminen kun tuo lihaksia esiin, jolloin illuusio näiden kahden samanaikaisesta prosessista on luotu. Tämä illuusio nyt itsellä tavoitteena, eli rauhallinen dieetti kohti kesää pystyyn.
  Siihen liittyen kysymys, onko dieetillä treeni kuinka progressiivista? Lihaksen koko ei dieetillä kasva, mutta entäpä voimatasot – eivät varmaan ainakaan dieetin loppua kohden mentäessä? Joten millaista kuntosalitreeniä silloin olisi suositeltavaa tehdä, samanlaista kuin rakennuskaudellakin parhaansa mukaan, vai jotakin muuta mahdollisimman kokonaisvaltaista, joka pitäisi lihakset kasassa pitkään? Onko tällaiselle dieettitreenaamiselle jotakin nyrkkisääntöä tai yleisohjeita esim suositeltujen sarjojen pituuksien ja sarjataukojen kestojen (verrattuna normaaliin/rakennuskauteen) suhteen? Samanlainen ohjelman vaihtelu ja monipuolisuus varmaan ainakin suotavaa, kuin aiemminkin itsellä ollut?
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja keep going!

  • Ida Jemina

   Voi että HannaK! Olipas kivasti sanottu, kiitos! Hauskaa, että jaksoit lukea koko blogin läpi!
   Juuri näin! Kun rasvakerros lihasten päältä sulaa, pääsee muskelitkin enemmän oikeuksiinsa vaikka varsinaista kasvua dieetillä ei tapahtuisikaan.
   Hyviä kysymyksiä! Voin kirjoittaa näistä ihan oman postauksen, niin saat kattavat vastaukset 🙂 Kiitos itsellesi piristävästä kommentista ja palaillaan dieettitreenin parissa!

 10. Niina

  Millaista olkapäätreeniä suosittelet, jos on huonot olkapäät? Mulla on melko löysät nivelet, sillä olkapäät on mennyt muutaman kerran pois sijoiltaan hevosharrastuksen parissa. Kaikki pään yläpuolelle menevät liikkeet vähän jännittää, sillä kerran sain muljautettua olkapään siinäkin, kun nostin tangon pois niskasta pumppitunnilla kyykyn jälkeen (tangossa 25kg).

  • Ida Jemina

   Moikka Niina! Kuulostaa siltä, että saattaa olla paikallaan jättää ainakin niskan takaa tapahtuvat punnerrukset vähemmälle. Punnerrusliikkeissä kannattaa kokeilla käsipainoilla tehtäviä liikkeitä, sillä näin kädet pääsevät kääntymään luonnollisesti hieman liikkeen aikana vrt. tangolla tehty liikerata tai kokonaan pakotettu liikerata punnerruslaitteessa – tämä saattaa vähentää harmeja olkapäiden kanssa. Suosittelen tekemään runsaasti myös mm. vipunostoja sivuille, taakse ja eteen, mikäli sinun on niitä mahdollista tehdä. Tsemppiä treeneihin!

 11. Mahtava yhditelmäliike jaloille – try this!

  […] myös muita omia suosikkejani tulevissa postauksissa! Esimerkiksi olkapäille kannattaa tsekata tämä killeri yhdistelmäsarja, joka toimii loistavana viimeistelijänä treenin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *