Trust Yourself

 

Mielestäni hyvät esikuvat ovat äärimmäisen tärkeitä. Kirjoitinkin aiheesta jo aiemmin. Se on hienoa, kun voi ottaa mallia ihailemistaan henkilöistä – heistäkin, jotka edustavat ihan eri lajia tai ammattikuntaa kuin itse. 

Yksi suurista esikuvistani on menestynyt huikeasti muun muassa kehonrakennuksen, elokuvamaailman kuin politiikankin aloilla. Kyseessä on tietysti Arnold Schwarzenegger. Losissa asuessani taloni oli vain parin kilometrin päässä Arskan kodista, jonka edustalta tuli kerta jos toinenkin lenkkeiltyä siinä toivossa, että olisi nähnyt miehen edes vilaukselta 😀 Onni ei kuitenkaan ollut myöten, ehkä sitten ensi kerralla!


Arska on pitämissään puheissa nostanut esille kuutta menestyksen sääntöä, joiden mukaan hän itse on elänyt. Miehen sanalla on painoarvoa, sillä teräspappa on tosiaan ehtinyt menestymään elämässään hämmentävän paljon usealla eri alalla. Tämä innostaakin hieman pohtimaan näitä neuvoja, joiden takana piilee varmasti jonkunlainen totuuden siemen – jos ei muuta niin motivaatiota niistä ainakin saa!

Pohdin kaikkia kuutta kohtaa, eri postauksissa tosin. Parempi mennä aihe kerrallaan – muuten tulisi ihan liikaa pulputusta!Ensimmäinen sääntö: Trust YourselfAjatuksia: 

Itseluottamus on kyllä äärimmäisen tärkeää. Tai oikeastaan, se on välttämätöntä. Jos jatkuvasti kyseenalaistaa omia tekemisiään ja joutuu hakemaan varmistuksia valinnoilleen ulkopuolisilta, voi tekeminen käydä nopeasti vaivalloiseksi. Kehittyminen vaatii päätöstentekoa ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle astumista, juuri silloin on luotettava omiin visioihinsa eikä antaa epäilyksien vallata mieltä. Kukin tietää omat tavoitteensa ja on itse vastuussa siitä, kuinka paljon aikoo istua kuskin paikalla matkan aikana. 

Asioita voi myös tehdä lukemattomilla eri tavoilla. Ei pidäkään hämääntyä jos joku muu tekee asiat eri tavalla – se ei tarkoita, ettei se oma tyyli toimisi yhtälailla tai jopa paremmin. Itse olen omalla kohdallani huomannut asioiden menevän parhaiten silloin, kun pitää oman pelin. En tarkoita tällä jääräpäistä pään seinään hakkaamista, vain siksi, että laput silmillä uskoo sen olevan paras tapa toimia. Totta kai pääkoppa osuu matkan varrella lukemattomia kertoja milloin mihinkin seiniin, mutta siitä pitää ottaa oppia ja mennä eteenpäin eikä vain heilua hamaan tappiin asti otsa kipeänä paikallaan. 

Asioita tehdään paljon esimerkiksi vain sen takia, että niin on aina tehty. Omasta mielestäni on lähes maailman surkein syy toimia vain sen takia tietyllä tavalla. Joskus ”niin kuin on aina tehty” on kyllä paras vaihtoehto, mutta silloin sille löytyy kyllä joku muu, hieman järkevämpikin perustelu. Jos joku vähemmän suosittu toimintatapa vaikuttaa teoriassa ja käytännön kokeilujenkin jälkeen paremmalta, kuin joku yleisempi ja suositumpi tyyli, niin silloin on ehdottoman tärkeää luottaa omiin valintoihinsa.Edellisestä pääseekin sujuvasti siihen, kuinka tärkeää on aina ajatella itse – ei vain seurata mitä muut tekevät. Se jos mikä vaatii itseluottamusta. Mielestäni toinen huono syy onkin tehdä jotain siksi, koska kaikki muutkin tekevät niin. Jos ”koska kaikki muutkin tekevät niin” toimisi parhaiten, olisi esimerkiksi lähes jokainen salillakävijäkin kovassa kunnossa ja lähes jokainen laihduttajista onnistuisi saavuttamaan pysyvästi tavoitteensa. Tämä itse asiassa tuntuu olevan asiassa kuin asiassa yleensä nimenomaan päinvastoin. Voisikin melkein todeta, että antautuessa valtavirran vietäväksi, päätyy myös lähes varmasti korkeintaan keskinkertaisiin tuloksiin.

Olen ollut onnekas ja päässyt matkailemaan lyhyen elämäni aikana verrattain paljon. Siihen on helppo yhtyä, että matkailu avartaa. Siinä saavat aiemmin opitut ajatusmallit aikamoista tukkapöllyä, kun asioita näkeekin yhtäkkiä täysin eri näkökulmasta – se on ainoastaan hyvä juttu!Suomi on hieno maa ja täällä on ihanaa asua. Kuitenkin, täällä esiintyy poikkeuksellisen paljon kyynisyyttä, mikä on tosi harmi. Kyynisyys aiheuttaa katkeruutta ja se tuntuukin toimivan jonkunlaisena suojakeinona peitellä epävarmuutta, epäonnistumisen pelkoa tai jotain muuta vastaavaa. Erityisesti vaihto-opiskelu rapakon takana kehitti ihan älyttömästi itsevarmuutta ja huomaan nykyisin ajattelevani nimenomaan vähemmän kyynisesti. Olen siitä hyvin kiitollinen ja aion kehittyä edelleen samaan suuntaan lopun elämääni.


Se on oikeasti totta, asenne ratkaisee. Se, joka uskoo itseensä alusta loppuun voittaa – ei ehkä jokaista erää, mutta koko ottelun kyllä. Niin pitkään, kun ei luovuta, ei voi hävitä. Jos esimerkiksi vaikka laihduttaminen ei onnistu, niin sitten vain pitää selvittää missä menee pieleen, korjata tilanne ja yrittää uudelleen. Se nimittäin onnistuu kyllä, kunhan ei menetä uskoaan itseensä ja viskaa pyyhettä kehään. 

Oho, tulipahan pitkä sepostus! Noh, jatketaan sitten pohdintoja joskus tulevaisuudessa Arnoldin seuraavasta ohjeesta: Break The Rules.

Hyvää lauantaita kaikille!

PS. Vielä ehtii käydä hyödyntämässä mahtavan tarjouksen, jossa voi valita tilaajalahjana minkä tahansa max 40€ arvoisen tuotteen 0 eurolla Yves Rocherilta! Tarjous on voimassa enää sunnuntaihin puoleenyöhön asti eli kannattaa toimia nopeasti! Täältä voi tsekkailla mitä kaikkea ihanaa voi valita lahjaksi.


Edelliseen kirjoitukseen pääset tästä:Treenimotivaatiota etsimässä

 

Kommentit (2)
  1. Pikku Myy | Ida Jemina
    19.11.2015, 20:48

    […] P.S. Mainitsinko jo, että on juhannusviikko! JES! Edellisessä tekstissä pohdin Iso-Arskan sanoja: Trust Yourself […]

  2. ”No et sä siihen pysty" - Ida Jemina
    8.4.2016, 16:32

    […] 1. Luota itseesi 2. Riko sääntöjä 3. Älä pelkää epäonnistua […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *