APUA! ET KAI PESE TREENIVAATTEITA VÄÄRIN?

TREENIVAATTEIDEN PESUPeset ja peset ja vieläkin treenivaatteet dunkkaa? Miten treenivaatteiden pesu oikein pitäisi tehdä oikein? Tässä seitsemän vinkkiä, joiden avulla saat treenikuteet puhtaiksi ja kestämään hyväkuntosina pitkään! Kerron myös yhden vinkin, joka varmasti on fiksu, mutta jota en itse kuitenkaan tosielämässä ole noudattanut.

Treenivaatteiden pesu – näin se tehdään!

1. Älä jätä hikisiä vaatteita pyykkikoriin tai treenikassiin muhimaan

Parasta olisi pestä treenivaatteet heti käytön jälkeen, mutta harvalla meillä on sellaiseen oikeasti mahdollisuutta. Siksi kantsiikin laittaa hikiset treenivaatteet käytön jälkeen kuivumaan eikä heittää niitä suoraan pyykkikoriin, jossa ne eivät saa ilmaa. Kunnon kuivatus ja tuuletus hillitsee bakteerien muhimista ja hajua. Pahinta on löytää treenikassiin unohtunut kostea möntti seuraavana päivänä.

2. Menettivätkö treenivaatteet heti muotonsa ja napakkuutensa?

Treenivaatteiden pesu pitää yleensä tehdä vähän pienemmässä vedenlämmössä kuin muiden vaatteiden. Kantsiikin jaksaa kurkkia jokaisen treenivaatteen pesulappunen erikseen, jotta ei vahingossa pese vaatteita liian kuumassa, jolloin ne saattavat löysistyä ja menettää muotonsa. Näin ne säilyvät hyvännäköisinä pidempään.

treenivaatteiden pesu

3. Käytä nestemäistä pesuainetta

Meikäläinen ei ole jostain syystä koskaan kokeillut ainoastaan treenivaatteille suunnattuja pesuainetta vaan treenivaatteiden pesu on hoitunut hyvin ihan normaaleilla pyykinpesuaineilla. Tähän kuitenkin huomiona, että pesuaineen kannattaa olla nestemäistä eikä jauhetta, koska se liukenee helposti veden joukkoon myös matalissa 30 asteen lämpötiloissa.

4. Älä käytä huuhteluaineita tai valkaisuaineita!

Hell to the no! Huuhteluaineet saattavat pilata treenivaatteiden elastisuuden ja näin lyhentää kuteiden käyttöikää.

5. Kokeile niiden sijaan etikkaa!

Jos vaatteet oikeasti dunkkaa niin, että haju on jo pinttynyt niihin eikä lähde normaalilla pesulla pois, voi olla paikaallaan liottaa niitä etikkavedessä hetken ajan. Lisää yksi ruokalusikallinen etikkaa aina yhtä vesilitraa kohden ja huuhtele vaatteita etikkaseoksessa ennen koneeseen laittoa. Tarkista kuitenkin, ettei materiaaleissa lue: polyakrylaatti, se ei tykkää etikasta!

Nämä treenivaatteet TÄÄLTÄ

6. Pistä ranttalaksi!

Kun mikään ei enää auta, niin ei kun hajupommi 60 asteen pesuun vaikka ei saisi! Kuuma vesi voi vielä puhdistaa vaatteen kunnolla ja hikiriepu saada näin vielä uuden elämän.

7. Vinkki jota en ole noudattanut

Treenivaatteet suositellaan pestävän erillään muista pyykeistä, jotteivät ne pääse levittämään hajujaan muihin vaatteisiin. Pesenkö itse? No en kyllä, pakko myöntää! Koitan pestä aina mahdollisimman täysiä koneellisia, niin tämä neuvo tuntuu siksi hankalalta toteuttaa. Ja totuuden nimissä en ole kokenut sitä koskaan tarpeelliseksi, koska aina kaikki vaatteet ovat tulleet oikein hyvin puhtaiksi.

TREENIVAATTEIDEN PESU
Treeniasu TÄÄLTÄ!

Onko sulla jokin kingi treenivaatteiden pesu – vinkki, joka jäi sanomatta? Kerro! Entä ignooraatko jotkut vinkit niin kuin meikäläinen tuon vikan hah? Ja hei! Onko sulla jokin loistava pesuaine nimenomaan treenivaatteille, jota haluaisit suositella?

Mahtavaa uutta viikkoa jengi!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: EIKÖ SUA KOSKAAN V*TUTA LÄHTEÄ TREENAAMAAN?

Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

Seuraa Instagramissa: @idajemina

Kommentit (8)
  1. Mulla on aika vanhat salikengät, mutta koska ne ovat vielä ehjät niin käytän niitä. (Ja nyt puhutaan siis todella monta vuotta vanhoista tossuista. Ainakin ala-asteikäisistä.)
    Tossut on siis muuten hyvät, mutta ne alkoivat ”vähän” haista. Tein niille etikasta, sitruunasta ja kylmästä vedestä pesuliuoksen ja pesin ne sillä. Ei haise enää! Eli vielä mennään hetki näillä tossuilla. Ei ehkä ihan sinne ripari-ikään kuitenkaan 😀

    1. Hei ihan mahtavaa! Parasta kun ei tarvii heittää vanhoja lemppareita veke! Good job SH! 😊🙌🙌

  2. Itse en salitreenissä välttämättä hikoile mitenkään tuntuvasti (varsinkin näin kylmempänä kautena kun salin tuuletuslaitteet käyvät vieläpä melkoisella teholla), vaan saattaa tulla korkeintaan vähän lämmin. Siksi olenkin miettinyt, onko jotenkin ”ällöttävää” tai epänormaalia olla pesemättä treenivaatteita, pyyhettä ym. joka treenin jälkeen? 😀

    Itse en oikein edes omista kuin vain yhden salitreeniin sopivan vaatekerran, niin vaikken tällä hetkellä käy kun vain kolmesti viikossa salilla, niin kamojahan saisi olla koko ajan pesemässä ja tuskin tiivis peseminen myöskään pidentää vaatteen käyttöikää. Itse oon tällä hetkellä pessyt kamoja ehkä noin 4-5 treenikerran jälkeen tai jos tuntuu että olen hikoillut erityisen paljon…

    1. Siis mun mielestä ei todellakaan ole ällöttävää vaan vähintäänkin normaalia! Mitä sitä puhdasta vaatetta pesemään!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *