Mikä ihmeen treenijuoma?

Aiemmin olenkin kertonut, miksi palautusjuomaa kannattaa nauttia ja siitä miltä oma palkkarini näyttää. Postaus löytyy täältä. Mutta mitä ihmettä ovat treenin aikana nautittavat juomat? Mitä apua niistä on?

Treenin aikana kroppa väsyy ja tehot alkavat treenin edetessä laskea. Varsinkin loppua kohden, voi joskus olla jo aika voimaton olo. Treenijuomien tarkoituksena onkin antaa lisää tehoa, jolloin treenin jaksaa vetää paremmin ja kovemmin. Se ei kuitenkaan ole niiden ainoa tehtävä. Hyvä treenijuoma edistää myös lihasten kasvua ja auttaa lihaksia palautumaan paremmin.

Hyva treenijuoma

Treenin aikana nautittavat juomat sisältävät välttämättömiä aminohappoja (EAA/BCAA), jotka imeytyvät kropan käytettäväksi nopeasti. Näin ne imeytyvät jo treenin aikana ehkäisten jumppatuokion aiheuttamaa kataboliaa. Hikoilun kautta menetettyjä suoloja saa myös mukavasti paikkailtua sopivalla treenijuomalla.

No mites sitten perus palautusjuoma? Eikö sitä voisi juoda jo treenin aikana, koska siinähän on proteiinia? Kyllä voi, tottakai. Palautusjuoman nauttimisessa treenin aikana on vain pari ongelmaa, joita treenijuomissa ei ole. 1. Se ei imeydy niin nopeasti, että se ehtisi kunnolla vaikuttamaan jo treenin aikana. 2. Koska se ei imeydy niin hyvin, huono olo saattaa nopeasti yllättää. Ja voin tämän ihan omasta kokemuksesta sanoa. Ei ole kivaa, kun treeni menee pieleen sen takia, että joutuu pidättelemään purjoa.

Treenijuomia on moneksi ja kaikki eivät ole samanlaisia. Kannattaakin aina katsoa, että ne sisältävät muutakin kuin kauniin purkin. Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja:

Treenijuoma

Workout Intra on loistava treenin aikana nautittava juoma, jossa on kolme makua: appelsiini, lemon ja mustaherukka. Löytyy täältä.

Treenin aikana nautittava juoma

Toinen hyvä vaihtoehto on Octane, jossa maut ovat: omena, sitruuna-lime ja vesimeloni. Löytyy täältä.

Sitten eikun treenijuomia sekoittelemaan! Energisiä treenejä ja iloista päivää kaikille! 

Eilisessä tekstissä: Totuus aamuaerobisesta

Kommentit (10)
  1. Kannattaako juoda siis tälläisia treenin aikana ja sitten vielä erikseen palautusjuoma? :>

    1. Jep, treenin aikana aminoita ja treenin jälkeen palkkaria:)

  2. Hei, olen käyttänyt tuota Intraa ja ihan tykännyt tuotteesta. Osaisitko kertoa kuinka monta annosta tuosta Octanesta saa, eli kumpikohan näistä tulisi käytössä halvemmaksi?

    1. Moi Anne! Octanen käyttö tulee varmaan jonkin verran halvemmaksi, mutta suht samoissa mennään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *