Miten treenaan tällä hetkellä? Paljonko aerobista?

Sis. mainoslinkkejäpunnerrus-harmaa-valko

Nämä ovat suosittuja kysymyksiä, joihin olen luvannut vastailla. Eli millä tavoin treenaan tällä hetkellä ja mitä tavoitteita minulla on? Entä paljonko teen aerobista nyt Urhon myötä?

Lihaskuntotreenejä teen yleensä neljä viikossa. Saliohjelmani on kaksijakoinen sisältäen neljä erilaista treeniä. Lihasryhmät treenaan siis kaksi kertaa viikossa hieman eri tavoin. Suosin eritoten vapailla painoilla tehtäviä kokonaisvaltaisia ja raskaita liikkeitä, jonka lisäksi teen joillekin lihasryhmille, kuten olkapäille lisäksi eristävämpiä liikkeitä. Ne kaipaavat enemmän huomiota sekä eri kulmista runttaamista kuin esim. jalkani, jotka ovat suhteessa kehittyneemmät. Jaloille sen sijaan en tee tällä hetkellä kauheasti eristäviä liikkeitä vaan pistän kyykkyä ja maastavetoa menemään.

Näiden perustreenien lisäksi tai joskus sijaan, teen toisinaan spontaaneja treenejä ulkona, portaissa, kotona kehonpainolla jne. Jos tulee sellainen fiilis, että nyt tekisi mieli mennä raikkaaseen ilmaan vähän jumppailemaan tai vetäistä telkun ääressä pakarapeijaiset niin annan mennä. Kesällä treenasin eritoten tällä painotuksella BWT-ohjelmani mukaan ja nyt syksymmällä hyödynnän näitä treenejä monipuolisuuden ja mielekkyyden vuoksi salin lisäksi.

vatsoja

No entäs se aerobinen sitten? Aerobista tulee tehtyä Urhon kanssa juosten pari kolme kertaa viikossa. Se hieman vaihtelee sen mukaan, mitä Urhon kanssa keksitään. Aina ei siis mennä juoksemaan vaan välillä käydään esim. heittelemässä palloa, koirapuistoilemassa tai pyöräilemässä. Urho saa siis liikuntaa joka päivä, mutta itse en juokse joka päivä. Juoksulenkit ovat usein meillä intervallityyppisiä. Juostaan kovaa, pysähdytään pissailemaan ja sitten juostaan taas kovaa.

Sillä tavalla. Tavoitteenani on tällä hetkellä yleinen hyvinvointi ja sporttinen olemus sen tarkempien tavoitteiden sijaan. Toki treenissäni painotan joitakin lihasryhmiä enemmän kuin toisia, mutta mitään kovin spesifejä lihastenkasvatustavoitteita minulla ei ole. Treenaan hiki päässä, mutta hymy huulilla.

istu-harmaa-valko
Adidastakki täältä / Korkeavyötäröiset legginsit täältä / Urheilutoppi täältä / Lenkkarit täältä

Kiitos kysymyksistä ja tsemppiä pimeneviin päiviin! Kurkkaa edellisestä postauksesta: Mitkä näistä ovat mielestäsi kauneimmat ripset?

 

394_Ida_jemina_2016_FTUK_branded page

Kommentit (18)
  1. Moi!
    Mikä koko sulla on tossa adidaksen verkkatakis? Ja vastaako sun mielestä hyvin kokoaan?

    1. Moikka! Mulla on S ja vastaa mielestäni myös sitä 🙂

  2. Moi! Ihanat trikoot! Näkyyköhän niistä läpi esim. kyykätessä? 🙂

    1. Moikka Sari! On kyllä superihanat! Noin korkeavyötäröisiä harvoin löytää. En ole näillä vielä ehtinyt kyykkäilemään, mutta tuossa treenissä en huomannut mitään läpinäkyvyyttä. Ekaa kertaa oli tänään päällä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *