TRANQUILO LIFE

Kaupallinen yhteistyö: Lumo-kodit

Fiuh! Tämä syksy on mennyt ihan hirvittävää vauhtia! Kellään muulla sama fiilis? Joulukin on ihan kohta nurkan takana ja sitä ennen olisi kiva vähän rauhoittua ja alkaa jo etukäteen fiilistelemään tunnelmaa.

Kaivoin tuossa esiin vanhan tekstini kiireestä. Sitä oli mielenkiintoista lukea, sillä samoja ajatuksia pyörittelen edelleen päässäni. Kiire ei ole koskaan ollut minulle mikään tavoittelemisen tai kehuskelemisen arvoinen juttu. Itseasiassa pyrin välttämään sitä, mutta silti monesti epäonnistun.

Tuotteliaisuus ja aikaansaavuus ovat tiettyyn pisteeseen asti myönteisiä asioita ja näiden ominaisuuksien ansiosta monessa asiassa voi päästä pitkälle. Siinä on kuitenkin häilyvä raja, missä kohtaa kalenterin täyteen tuppaaminen kääntyy epäsuotuisaksi sen tursutessa ylitsevuotavasta määrästä asioiden hoitamista.

Tuossa vanhassa tekstissä pohdin, kuinka joissain yhteyksissä kiire on jopa saattanut saada itseisarvoa muistuttavia piirteitä. Mitä täydempi päivä, sitä parempi. Kuulumisia kysyttäessä listataan työtehtäviä ja velvollisuuksia, ei kerrota niistä muista elämän tärkeistä asioista. Eikä siinä, monelle juuri työ on se elämän suola sekä intohimo ja toki siitä on luonnollista puhua. Kuitenkin, kun vapaa-ajan tapahtumissa, juhlissa ja kotona, valitetaan vain työkiireitä, laittaa se toisinaan miettimään. Niin niin, mutta mitä sinulle kuuluu?

Itsekin koen olevani kiireinen ja siksi näitä juttuja tuleekin pohdittua. Siinä missä on kiva saada paljon aikaan ja tehdä elämässä monia asioita on tavoitteenani tunnistaa niitä olennaisempia juttuja ja karsia epäolennaisempia asioita. Tätä kautta uskon, että sitä aikaa myös niille elämän pienille, mutta tärkeille asioille jää enemmän. 


Meillä ajanpuute näkyy usein selkeästi tässä huushollissa epäjärjestyksenä. Pyykkiteline seisoo keskellä olkkaria tyhjentämättömänä, villakoirat vilisee nurkissa ja tavarat jäävät laittamatta paikoilleen. Täällä asunnossa on ollut muutamia sellaisia juttuja, joita olen ajatellut jo pitkään hoitaa. Esimerkiksi koko ajan pikkuisen valuttava keittiönhana ja kylpyhuoneessa suihkupää, joka pirskottelee vettä minne sattuu letkun liitoskohdasta. Tämän tyyppisiin pikkujuttuihin toki tottuu, mutta samalla ne ovat juuri niitä ärsyttävimpiä asioita. Just ne asiat, joihin törmää joka päivä. Toinen juttu oli makkarin kaapin sarana, joka oli irti ja aiheutti sen, että sitä kaappia ei koskaan halunnut avata.

Nämä pikkujutut, jotka tuntuivat jotenkin paljon isommilta asioilta korjata, olivatkin ihan naurettavan helppoja hoitaa huollolle. Laitoin viestiä Lumo-asumisen huoltoon torstaina ja perjantaiaamuna sieltä soitettiin! En todellakaan osannut odottaa näin nopsaa toimintaa. Missasin sen puhelun kuitenkin tuolloin, joten sain maanantaina viestiä, että porukka olis ihan valmiina tulemaan fiksaamaan nuo viat. Ja niinhän sieltä tuli talonmies korjaamaan noita juttuja ja saatiin apuja myös muihinkin kysymyksiin, joita oli kielenpäällä. Ihan loistopalvelua täytyy sanoa.

Urho ja Sisuhan olisivat ihan hirveästi halunneet leikkiä hänen kanssaan eivätkä meinanneet päästää häntä eteisestä peremmälle. Me lähdettiinkin sitten ulos pakosalle siksi aikaa, että ammattilainen sai rauhassa hoitaa hommat ilman näiden innostuneiden kavereiden toljotusta. Tultiin siitä sitten sisään ja kaikki nämä asiat oli fiksattu, ihanaa! Ei vuotavaa hanaa, ympäriinsä roiskivaa suihkuletkua, ei repsottavaa kaapinovea. Tuntui ihan hassulta, kuinka pitkään niiden kanssa oli itse vitkuttanut ja homma hoidettiinkin sitten näin nopeasti.

Meille tuli sitten vielä myöhemmin saman päivän aikana toinenkin huoltomies tekemään reiän kylppärin kaappiin pesukoneen letkua varten. Arvaa vaan olisiko Urho halunnut leikkiä tämänkin herran kanssa. Se odotti ja kuunteli naama kiinni makkarin ovessa koko sen ajan, kun huolto oli käynnissä.


Etenkin just kiireen keskellä tuntuu rauhoittavalta, että tämmöiset jutut on nyt fiksattu. Aiemmassa asunnossa saatiin nimittäin odottaa tämän tyyppisten asioiden korjaamista todella pitkään ja monta kertaa yrittää tavoittaa huoltoa langanpäähän. Kiitos Lumo, täydet 10 pistettä. Helpottuu arki mukavasti.

Haluan vielä tähän postauksen loppuun jakaa erään muiston, joka on jäänyt vuosiksi mieleeni. Toisinaan vierailen sukuloimassa Mallorcalla ja siellä on hauska tarkkailla kultturierojen esiintymistä. Eräänä arki-iltana istuin sukulaiseni seurana tirisevän grillin äärellä kirkkaan tähtitaivaan alla ennen yhteistä isolla porukalla nautittavaa iltapalaa. Totesin sujuvalla espanjan ja englannin sekoituksella “tranquilo life”, viitaten paikalliseen rentoon tapaan viettää yhteistä vapaa-aikaa. Keskustelukumppanini katse kääntyi rauhallisesti grillillä kypsyvistä vihanneksista minua kohti lempeästi hymyillen : “For suomalainen es tranquilo life. Here es just life.” Eli suomalaiselle tämä on rauhallista elämää, täällä tämä on vain elämää. Lause jäi vahvasti mieleeni ja laittoi miettimään käytänkö aikaa riittävästi elämäni tärkeimpiin asioihin? Tuon tyyppisistä jutuista, jotka toiselle ovat ihan vain sitä normaalia elämää, voi itse ammentaa inspiraatiota.

Arvaa kuka söi kenkäni toisen tarran? 😀 Trikoot TÄÄLTÄ / Kengät TÄÄLTÄ

Rentoa ja iisiä viikkoa meidän huushollista teidän huusholliin!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: MILLAINEN ON TREENIVIIKKONI? MISTÄ OTAN HIILARIT?

 

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina 
Instagramissa: @idajemina 
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (6)
  1. Voi että nuo teidän koirat!! <3 Niin suloinen kaksikko. 🙂

    1. Voi kiitos ❤️ ne on kyllä varsinaisia tolvanoita molemmat ​😄

  2. Sisu ja Urho ovat niin lutuisia, tyydyin enemmänkin katselemaan kuvia kun lukea tekstiä. Onko paljon sukulaisia Mallorcalla, onko sulla sukujuuria siellä? Rakastan mallorcaa 6krt siellä matkustanut ja nyt keväällä uudestaan, aina ystävällinen luotettava turvallinen paikka.
    Alcudiassa enimmäkseen. Missä olet käynyt?

    1. Kiitos ninna <3 Siellä on kyllä paljon sukua mieheni puolelta! Ihana kuulla että rakastat Mallorcaa ja oot päässyt sinne jo noin monta kertaa 😍 Itse oon ollut eniten Palmassa ja sellaisessa ihan pikku kylässä Mariassa. Alcudiassakin on tullut vierailtua! Voi että varmasti taas ihana reissu sulla tulossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *