Top 10 matkakohteet omin silmin ja kuvin

Perjantai, give me five!

Sellainen vallitseva mielentila ainakin täällä päässä on ainainen matkakuume. Olisin valmis hyppäämään koneeseen koska vain. Eri maiden ja kulttuurien näkeminen on aina jossain määrin opettavaa ja rikastuttavaa. Nähtävyyksien sijaan eniten minua kiinnostaakin nimenomaan ihmisten näkeminen, uuden kulttuurin haistelu ja maan perinteisten juttujen kokeileminen. Matkakuumetta potiessani selasin vanhoja kuvia edellisiltä reissuilta. Virhe! Kohta tämä tyttö ottaa äkkilähdön lämpimään! Olen ollut siinä mielessä onnekas, että olen päässyt pienestä pitäen matkustamaan paljon vanhempieni kanssa ympäri ämpäri. Koska kokemuksia ja mielipiteitä on aina kiva kuulla eri kohteista, ajattelin listata top 10 mielenkiintoisimmat paikat, joissa olen aikuisiällä matkustellut. Tässä postauksessa tulee ensimmäiset viisi sekalaisessa järjestyksessä. Omia kokemuksia saa jakaa kommenteissa! Kuulen niistä mielelläni!

1. Los Angeles

Sanomattakin taitaa olla selvää, että Los Angeles pääsi listalle. Tämä kaupunki vei sydämeni täysin asuessani Santa Monicassa. Parasta kaupungissa oli rento, sydämellinen, auttavainen ja sosiaalinen ilmapiiri. Ihmisten avuliaisuus yllätti minut täysin. Suomalaiselle kodittomien paljous saattaa ensi alkuun tulla shokkina. He ovat kuitenkin osa katukuvaa ja päällisin puolin ystävällistä sakkia, joten kertaakaan en tuntenut oloani pelokkaaksi. Myös paikalliset kohtelevat kodittomia kunnioittavasti. Los Angelesista löytyy niin kauniita vuoria, metsiä ja luonnonpuistoja vaelluksille, kuin myös täydellinen iso ranta sekä ison kaupungin vilske. Santa Monican rannalla on itseasiassa kuvattu monille tuttu Baywatch. Lomaileville suosittelen auton vuokrausta, niin pääsee kätevästi kulkemaan (ruuhkissa) paikasta toiseen. Julkinen liikenne on vielä vähän haastellinen ja surkean puoleinen. Ja kröhöm ruoka.. se on taivaallisen hyvää! Kokeile mitä tahansa ja et tule pettymään! Losiin muuton härdellistä ja asunnottomana seikkailemisesta voit lukea lisää täältä: City of Angels

Los-Angeles Top 10 kaupungit Santa-Monica-Beach Venice-Beach

2. San Francisco

Seisoin varmaan puoli tuntia Golden Gate Bridgellä ihastelemassa eteeni aukeavaa kaupunkia. Vau! San Franciscon paras puoli oli sen kauneus. Pidin myös siitä kuinka vaihtelevaa maasto oli isoine jyrkkine mäkineen. Keskustassa pääsi kätevästi kulkemaan cable car:eilla eli vanhoilla ratikoilla. Kaupungin edustalla oli legendaarinen Alcatraz saari, jossa toimi yksi yhdysvaltain pahamaineisimmista vankiloista. Ostaessaan kuulokkeet pääsee kuulemaan kertomuksen vankilan tapahtumista selleissä kulkiessaan. Jos käyt San Franissa, kokeile myös Soup bread bowl -keittoa, joka tarjoillaan leivän sisällä.

Golden-Gate AlcatrazSan-Francisco San-Francisco-Street

3. Maria de la Salud

Yksi rikastuttavimmista kokemuksia matkailun saralla on ollut mahdollisuus tutustua Espanjan kulttuuriin hyvin läheltä. Osa suvusta on espanjalaisia ja asuu syrjäisessä Mallorcan maalaiskylässä Maria de la Salud:ssa. Turisteja siellä ei nähdä ja aina koko kylä tietää, että suomalaiset ovat tulleet käymään. Siinä tunteekin aina itsensä nähtävyydeksi saapuessaan vierailulle.  Tässä kylässä on hyvin yhteisöllinen meininki, kaikki tuntevat toisensa. Yhtäkkiä saatatkin istua jonkun naapurissa juomassa paikallista makeaa maitoa. Pidän myös siitä, kuinka lapsia kunnioitetaan ja kuunnellaan perheissä.

Mallorca-Maria-de-la-Salud

4. Lontoo

Lontooseen tekisi mieli matkustaa ihan vain pyöriäkseen kaupoissa. Oxford Street on shoppailijan paratiisi! Tässä kaupungissa olen myös maistanut yhtä mehukkaimmista BBQ-hampurilaisista. Reissun aikana kävin katsastamassa kolme eri musikaalia, jotka olivat mahtavia elämyksiä. Myös Madame Tussauds vahakabinetti oli hauska kokemus vaikka sinne saikin jonottaa tunnin pari.

Lontoo Madame-Tussauds

5. Goa

Goa oli yksi poikkeavimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Meininki oli hyvin erilaista kuin täällä kotisuomessa. Hallittu kaaos kuvastaa paikkaa ehkä parhaiten. Mitään liikennesääntöjä ei tunnu olevan ja autot menevät mihin suuntaan tahansa. Kadulla saattaa kulkea norsuja, lehmiä, koiria ja jos jonkinlaisia menopelejä. Paikkaa leimasi myös savun tuoksu, kun ihmiset polttivat roskiaan. Hotelli oli keskellä paikallista vilskettä, jolloin intialaisten meininkiä pääsi seuraamaan ja kokemaan läheltä. Goalla olin joulukuussa, jolloin ilmasto oli aivan täydellinen. Lämpöä riitti, mutta missään vaiheessa ei ollut tukalan kuuma. Illallakaan ei tullut viileä vaan koko ajan oli sopiva lämpötila.

Goa Goa-Intia Goa-Ranta Intia

Oliko tuttuja paikkoja listalla? Mikä on ollut oma suosikkikohteesi? Kerro kokemuksistasi kommenteissa! Seuraavat viisi mielenkiintoista paikkaa tulevat osassa 2. Rentouttavaa viikonloppua ja onnea koulun päättäneille sekä valmistuville!

Edellisessä postauksessa: Paniikkipuhelu äidille

Kommentit (6)
  1. Mie en oo käyny nuissa paikoissa, mitä mainitsit, mutta houkuttelis kyllä noiden kuvausten perusteella! En ole kauhiasti matkustellut, mutta Egyptin Sharm El Sheik oli ihana paikka, vaikka turisteja olikin aika paljon. Samalla reissulla käytiin myös Kairossa ja sen retken jälkeen ei ole pääkaupunkiseudun ruuhkat tuntuneet miltään, sen verran järjetön meno siellä oli. 😀 Oli kiva tutustua Egyptin historiaan, mielenkiintoinen maa kertakaikkiaan. Ja toinen ihan ehdoton suosikkipaikka on Pykeija, pienen pieni kalastajakylä Pohjois-Norjassa. Sinne pääsee vain sellaista tietä pitkin, joka sijaitsee korkealla kallion kyljessä ja tietä reunustava kaide on aika olematon, joten allekirjoittanut istuu penkissä aina silmät kiinni koko matkan. 😀 En tiedä selviäisinkö yksin siitä reissusta, kun pitäisi itse ajaa… 😀 Islannissa haluaisin käydä, se vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta.

    1. Hei kiva kuulla! Egyptissä en ole käynytkään! Ja oih, kuulostaapa ihanalta tuo Pykeija hurjine reitteineen! Islanti on myös itselläni toivelistalla! 🙂 Leppoisaa sunnuntaita Viksu ja kiva kun tulit jakamaan kokemuksia!

  2. Ensimmäinen Goa kuva vei sydämen <3 Ei ole tuttuja paikkoja mutta mielenkiintoisia kaikki! 🙂

    1. Suloinen paljasjalkainen Intian tyttö<3 Mukava kuulla, että oli mielenkiintoisia paikkoja! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *