Toivepostaus – Top 3 lisäravinteeni

”Mitä kaikkia lisäravinteita syöt ja käytätkö jotain juomia buustaamaan salitreenin aikana? Entä palkkarit? Missä kohtaa päivää/treeniä käytät mitäkin?”

On toivepostauksen aika, jossa kerron omat lisäravinnesuosikkini ja vastaan ylläoleviin kysymyksiin.

Lisaravinteet netista

TOP 3 lisäravinteet, joita käytän:

1. Laadukas palautusjuoma: Hera (+hiilari)

Ehdoton ykkönen on heraproteiini, jonka nauttiminen ajoittuu käytännössä useimmiten treenin
jälkeisiin tunnelmiin. Olen ennenkin maininnut, että jos saisin valita vain yhden lisäravinteen, se olisi palautusjuoma. Jotta tehty työ salilla ei menisi hukkaan ja treenin aiheuttama katabolia saadaan käännettyä anaboliaksi (lihasta rakentava/korjaava tila), on kropalle tarjottava sitä varten riittävästi ravintoa. Mitä nopeammin keho saa tarvittavia rakennusaineita, sitä nopeammin palautuminen pääsee vauhtiin. Treenin jälkeen onkin hyvä nauttia aminohappokoostumukseltaan laadukasta ja nopeasti imeytyvää, erityisesti leusiinipitoisuudeltaan korkea-arvoista protskua ja tähän tarkoitukseen hera on lihasten kasvattajalle lyömätön. Heraa voi toki käyttää myös muutenkin kuin vain palautusjuomassa – itse saatan nauttia hieman heraa myös aamuisin yöllisen paastoamisen eli uinumisen jälkeen aamupalan yhteydessä nopean imeytymisen vuoksi. Tällä hetkellä itselläni on käytössä: Whey 80

 lisaravinteet ida jemina

Bonus: Heran kanssa tulee tilanteesta riippuen nautittua palautusjuomassa myös jotakin nopeasti imeytyvää hiilihydraattia, kuten maltodekstriiniä. Hiilarin merkitys palkkarissa on kuitenkin vähäisempi ja enemmän tilanteesta riippuva. Sillä on kuitenkin mahdollisesti pieni anabolista vastetta nostava vaikutus proteiinin kanssa yhdessä nautittuna ja toisaalta treenin myötä tyhjentyneiden glykogeenivarastojen täyttyminen lähtee mukavasti käyntiin hiilarilisällä. Omasta kaapista löytyy: Malto Flex Pure

malto

2. Kreatiini (monohydraatti)

Toinen suosikki on kreatiini, jolla on heran tavoin erittäin vahvat näytöt sen hyödyistä
kovatehoisesti liikkuvalle urheilijalle. Kreatiinin vaikutus voi näkyä pitkässä juoksussa
treenitehoissa ja niiden kasvussa sekä tätä kautta myös peilistä – lihakset käyttävätkin
kreatiinia energiaksi nopeissa suorituksissa, kuten salilla treenatessa. Kreatiinia nautin usein palkkarin kanssa ja käytössä on Creatine Monohydrate

lisaravinne suosikit

3. Aminohapot (BCAA/EAA)

Kolmas suosikkini ovat aminohappovalmisteet. Proteiinit koostuvat aminohapoista ja näin ollen
aminoitakin saa jauhojen ja pillereiden tavoin ihan tavallisesta ruoastakin, mutta toisinaan on
hyödyllistä nauttia välttämättömiä aminohappoja sellaisenaan imetytymisen ollessa tällöin
huomattavan nopeaa. Eräs käyttötarkoitus BCAA/EAA-aminoille löytyy ennen treeniä ja sen aikana, sillä salilla huhkimisen aikana lihasta purkautuu energiaksi ja tätä voi mukavasti ehkäistä varmistamalla oleellisten aminoiden saatavuus rautaa kolistellessa. Itse juon nyt Amino-Pro Essentialia ennen treeniä.

aminohapot

Siinä ehdottomat suosikkini lisäravinteiden osalta. Ei ehkä mitenkään maailman hienoimman näköisiä pusseja, mutta hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan. Jos ei halua monia purkkeja ja purnukoita käyttää, suosittelen panostamaan näihin kolmeen – etenkin laadukkaaseen palautusjuomaan. Käytän toki myös muitakin lisäravinteita, niistä olen tehnyt pitkän listan tässä postauksessa.

Entä käytänkö jotakin juomia salitreenin aikana? Siitä olen kirjoittanut täällä: Mikä ihmeen treenijuoma?

Paras lisaravinne

Iloista päivää!

Edellisessä postauksessa: Parhaat takareisiliikkeet – Upeaa muotoa jalkoihin

Kommentit (25)
 1. Hei Ida! Ajattelin kysyä, jos voisit tehdä postauksen ”oikeasta” ateriarytmistä päivän aikana ja kertoa esim. päivän ajalta mitä syöt ja kuinka usein? 🙂 tästä olisi nyt kyllä hyötyä… + Oot kyllä niin ihanan pirtee ja susta jos kenestä saa inspiraatiota! <3

  1. Heipsis! Kiitos toiveista, voisin näistä joskus rustailla. Ja kiitos, ihana kuulla <3

 2. Moi!
  Mulla on semmoinen kyssäri että kuinka usein kovaa treenaavan kannattaisi pitää kevennettyä viikkoa salitreeneistä? Minkälaista liikuntaa silloin kannattaa harrastaa? Entäs ruokapuoli, syönkö samoin kuin muutenkin vai kannattaako ruokailuakin keventää silloin?
  Ja vielä yksi kysymys.. Tuntuu että sttessaan todella paljon tällähetkellä että ehdinkö saada tuloksia ja mietin kuntoani ja ruokailujani kokoajan. Mulle on tehty ruokaplääni joten sikäli ei tarvitse sitä stressata että kunhan vaan noudatan sitä.. Pelottaa vaan että ohjaako tämä mun elämääni liikaa, esim jos repsahdan syömään suklaapatukan , tunnen ihan järkyttävää morkkista siitä 🙁 mietin kokoajan onko treeni suunnitelma oikea, teenkö liikkeet oikei.. kysymys on siis että onko tämä fitness hömpötys mennyt mulla nyt överiksi vai onko normaalia ajatella asiaa näin paljon?
  Kiitos jos viitsit vastata :)<3

  1. Moikka Krisse! Vastaus kysymykseesi riippuu ihan täysin siitä, miten treenaa. Kropan kuuntelu on keventelyjen kannalta oleellista. Yleensä kuitenkin noin 6-10 viikon välein voi olla paikallaan kevennellä, riippuen tilanteesta. Kevennetyn jakson voi toteuttaa monella tavalla, esimerkiksi sarjapainoja tiputtamalla.
   Ei stressiä! Keskity vain tekemiseen, liikoja ei kannata mietiskellä, ettei homma käy turhan raskaaksi. Noudata vain saamaasi suunnitelmaa ja elä muuten ihan normaalisti, tsemppiä!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *