Toivepostaus: Miten toimin salin suhteen kun flunssa yllättää?

Sis. mainoslinkkejäflunssaisena treenaaminen

Nenä tukossa ja flunssassa salille? Kuumeessa treenaamaan? Katoavatko lihakset treenitauon aikana? Tänään luvassa toivepostaus aiheesta: Miten toimin salin suhteen, kun flunssa pääsee yllättämään?

Kerde: ”Tää kysymys ei nyt liity aiheeseen, mutta voisitko tehdä postauksen (nyt kun syysflunssat taas lähestyvät) että miten toimit salin suhteen kun flunssa pääsee yllättämään? Itselle on aina niin kovin vaikeaa sairastaa kun tekisi mieli lähteä puolikuntoisena salille repimään ja tuntuu että kaikki massa lähtee heti kun tulee kipeäksi..sekä vaikeaa osata sanoa milloin taas uskaltaisi alkaa vetämään flunssan jälkeen kovempia treenejä.”

Flunssa + sali

On aina hanurista, kun mukaan tarttuu jokin tauti ja sitä joutuu aikansa selättämään mahdollisesti myös treeneistä taukoa pidellen. Kuntosaleilla ja muissa paikoissa, joissa ihmisvilinältä ei voi välttyä, taudit leviävät tehokkaasti. Niitä ei ehkä voi väistellä täydellisesti, mutta kehon valmiutta kohtaamaan pöpöjä voi ylläpitää syömällä monipuolista ja ravintorikasta ruokaa sekä nukkumalla tarpeeksi. Itse huolehdin myös mm. D-vitamiinin riittävästä saannista ravintolisiä käyttäen, kun auringostakaan ei suurimman osan vuotta pääse näillä leveysasteilla liikoja nautiskelemaan.

kipeenä treenaamaan
College-housut täältä

Sitten jos flunssa on jo ehtinyt kehittymään, on melko tilannekohtaista kuinka toimin treenien suhteen. Se on kuitenkin ihan selvä, ettei kuumeessa ole mitään asiaa salille tai muuallekaan huhkimaan – siinä riskit ovat liian suuret.

Muussa tapauksessa kuulostelen oloa ja pidän väliä mikäli siltä tuntuu. Toisaalta ihan kevyt tukkoisuus ei välttämättä kokonaan estä treenejä, vaikka silloin onkin erityisen hyvä höristellä korvia omille tuntemuksilleen. Riippuu siis täysin tilanteesta, mutta yleisesti ottaen menen salille siinä kohtaa, kun ei ole erityisiä tavallisesta poikkeavia oloja. Mahdollisen kuumeen jälkeen taas pidän vielä kokonaisia terveitä päiviä poissa salilta ennen treeneihin paluuta.

kipeänä treenaus

Otan ehdottomasti mieluummin varmemman päälle lepäämällä kunnolla ja nautin sitten treeneistä taas päivän parin päästä. Lihasmassan katoamisesta ei myöskään kannata liikaa murehtia, sillä parantuminen vie joka tapauksessa oman aikansa eikä siihen voi vaikuttaa kuin rajallisesti. Varsinkin rakennuskaudella lautasten ollessa ruoka-aikaan täysiä, eivät muskelit onneksi vielä lyhyen tauon aikana kerkeä karkaamaan. Sitten pääsee onneksi taas hetken paussin jälkeen terveenä mielin määrin sorvin ääreen hommia painamaan.

Tsekkaa myös edellinen postaus: Kisalavoille 2016?

Kommentit (5)
  1. Itsellä oli flunssa ja salille menin, mennessä olo oli vielä normaali. Kyllä sen sitten puolessa välissä huomasi, että voimaton olo on eikä oikein jaksa. Treenit loppuun tietty, tulipa siinä sitten 4 päivän täyslepo. vaikka ei ollut loppupäivinä edes erikoinen olo, mutta tämä on hyvä aika pitää kevyt viikko samalla 🙂

    1. No voihan pirskatti! Joskus näin! Onneksi ne kevyetkin viikot aika ajoin kannattaa 🙂

  2. Kannattaa myös aina kuunnella oman kropan viestejä, koska palautuminen, parantuminen ja levontarve ovat yksilöllisiä 🙂

    1. Juuri näin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *