Ida Jemina
Ida Jemina

Toivepostaus: Kuinka usein treenaan vatsoja ja miten?

Yhtenä postaustoiveena on ollut, että kertoisin miten treenaan vatsalihaksia ja kuinka paljon. Näyttävät vatsapalikat ovatkin monen toiveena ja tavoitteena. Ihan ensi alkuun täytyy sanoa, että ihan niin kuin muutkin lihakset, myös vatsalihakset ovat jokaisella omanlaisensa. Se miten vatsapalikat näkyvät, riippuu siis niiden rakenteesta mutta myös siitä, kuinka paljon silavaa niiden päällä on. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö vatsalihaksia voisi kehittää, toki voi! Toisilla kuitenkin vatsat näkyvät helpommin ja toisilla taas vaaditaan hyvinkin alhainen rasvaprosentti, siihen että ne tulisivat esiin.

Miten treenaan vatsoja
Gumbet

Itse kuulun siihen porukkaan, joiden vatsalihakset ovat ujonpuoleiset. Pyykkilaudan esiinsaaminen on siis ollut pitkäjänteisen työn seurausta, mutta niin kuin sitä sanotaan; lopussa kiitos seisoo. Vaikka tämä postaus vastaakin pääasiassa treenikysymykseen, on hyvä muistaa, että ruokavalio on tässäkin asiassa kaiken a ja o.

Vatsalihasten-treenaaminen

Mutta sitten otsikon kysymykseen, miten treenaan vatsoja? Saattaakin ehkä tulla yllätyksenä, mutta vatsalihaksia treenaan eristävästi vain satunnaisesti. Joskus teen esimerkiksi tämän vatsatreenin ja toisinaan taas teen treenin loppuun esimerkiksi näitä liikkeitä. Omassa treenissäni vatsat saavat kuitenkin suurimman rasituksen isoista perusliikkeistä, kuten erilaisissa kyykyissä ja vedoissa, joissa niiden täytyy työskennellä lujasti pitääkseen pakettia kasassa.

Vatsatreeni

Nämä kuvat ovat viime perjantailta, kun kävin kiipeilemässä elämäni ensimmäisen kerran. Kyllä sai muuten core tässäkin hommassa työskennellä ihan kunnolla ja hauskaa oli!

Sitten vatsalihaksista niiden ravitsemiseen! Kauttani saat 10 euron lahjakortin Fitnesstukkuun, kun liityt ja kokeilet Ostohyvitys-palvelua! Jos nyt on pienintäkään tarvetta protskujauhoihin, buustereihin tai muihin lisäravinteisiin tai vaikkapa treenivaatteisiin, niin nyt kannattaa hyödyntää tämä etu! Lahjakortin lisäksi saat nimittäin myös shoppailusta rahaa! Rekisteröityminen ja palvelun käyttöhän on täysin ilmaista. Kirjaudu sisään tästä: lahjakortti lukijoilleni ja kokeile palvelua, niin saat 10 euron lahjakortin Fitnesstukkuun! Jei!

ida-jemina-miten-treenaan-vatsoja

Edellisessä tekstissä kaksi hyvää liikettä olkapäiden lämmittelyyn.

Yhteistyössä Ostohyvitys

Kommentit (17)

 1. maya

  Pitääpäs jättää puumerkki tänne kun oon vaan käynyt lukemassa blogia. 😉 Vatsapalikat on se mitä tääällä ahkerasti kaivellaan esiin. Sinun tavoin täällä myös ujostellaan, mutta sen eteen ollaan valmiita tekemään duunia. Sitkellä treenillä ja oikeilla valinnoilla siellä ruokapöydässä pääsee jo pitkälle.

  • Ida Jemina

   Aivan oikein Maya! Valtavasti tsemppiä absien metsästykseen!:) ja kiva kun jätit puumerkkiä!

 2. Lilli

  Moikka! Löysin blogisi siirryttyäsi tänne FitFashioniin ja olen tykännyt !
  Yksi juttu mietityttää tähän bloginlukuun liittyen.. Kun sinulla näkyy vain yksi postaus/sivu. Onko tämä tarkoituksella näin? Ainakin itse kokisin paljon mielekkäämmäksi blogin luvun mikäli olisi aina useampi postaus peräkkäin samalla sivulla eikä tarvisi hyppiä sivulta toiselle toisen postauksen perässä 🙂
  ps. kiitos tuosta aiemmin jakamastasi vatsatreenistä, testattu on ja hyväksi koettu! 🙂

  • Ida Jemina

   Moikka Lilli! Kiva kuulla, että olet tykännyt:) Itse tykkään siitä, että tekstit ovat näin selkeästi yksi kerrallaan. Mahtavaa, että kokeilit treeniä! Siinä saa kyllä vatsat kyytiä! 🙂

 3. Tia

  Heippa,
  Ajattelin vinkata pienten poikien äiteille että skeittilauta toimii kivasti tuon soutupenkin asemesta noissa vatsarutistuksissa, tai jos tykkää siivoilla niin pyyhe jalkojen alle ja siitä veteleen napaan polvia.

  • Ida Jemina

   Heippis Tia! Hauska vinkki tuo skeittilauta! 🙂 Se ja pyyhe toimivat varmasti hyvin kotitreenissä!

 4. voemajj

  itse kaksi vuotta kiipeilyä harrastaneena (boulderointia) voin suositella lajia erittäin lämpimästi 🙂

  • Ida Jemina

   Tykkäsin kyllä todella paljon! Hauskaa, rankkaa ja samalla jännittävää puuhaa!:)

 5. Ellen
  • Ida Jemina

   Oho! Onpas se ollut suosittu! Kiitos linkistä!

 6. Monica

  Hei!
  Kysyisin treenivyön käytöstä. Käytätkö sitä itse? Milloin sitä kannattaisi käyttää, missä liikkeissä? Vaikuttaako se miten vatsa- ja muihin tukilihaksiin? 🙂
  Kiitos paljon jo etukäteen
  Yt. monica

  • Ida Jemina

   Hei Monica! Käytän vyötä joskus kyykyissä ja vedoissa, mutta en läheskään joka tilanteessa. Vyötä kannattaa käyttää sellaisissa liikkeissä joissa tuntuu, että lisätuesta olisi apua. Silloin kun vyötä on esim. suurten kuormien takia perusteltua käyttää, pääsee keskikroppa kyllä työskentelemään lisätuesta huolimatta:)

 7. malla

  heippa! minkä pitunen ja painonen oot :)? ihan täydellinen vartalo!

  • Ida Jemina

   Heippa Malla! Olen noin 165cm ja tällä hetkellä hieman alta kuudenkymmenen. Kiitos kovasti kehuista!

 8. Mitä isälle lahjaksi? Tässä persoonalliset lahjaideat isänpäivään! | Ida Jemina

  […] tekstissä tarjolla 10 euron lahjakorttia ja toivepostaus siitä, kuinka treenaan […]

 9. Salainen kauneuskikka – ruiskurusketus | Ida Jemina

  […] ja kynnet tehdään aina niin huolella. Viimeksi kävin kynsieni kanssa kiipeilemässä (josta kuvia täällä) ja se jos mikä oli niille kunnon testin paikka. Yksikään ei kuitenkaan kärsinyt tippaakaan […]

 10. Alavatsan kiinteytys – Miten eroon alavatsaläskistä? | Ida Jemina

  […] Kuinka usein treenaan vatsoja ja miten? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *