TEHOKEINO SALILLE! KOKEILE HETI!

BADABING ja mahtavaa helatorstaita! Tänään tehdään oikein kunnon tipsi-torstai ja laitetaan tehokeinoa salille jakoon!

Tämä on sellainen kikka, jolla saa kaivattua vaihtelua treeniin helposti. Voit kokeilla tätä vaikka jo heti ensi treenissäsi! Ideana on antaa lihaksille vähän mietittävää ja haastetta – hetkinen mitäs tämä tämmöinen tekeminen on!

TEHOKIKKA

Kokeile tehdä sarja suorittamalla useita ykkösiä. Laske painot jokaisen toiston välissä ihan alas ja pysäytä liike täydellisesti jatkaen seuraavaan toistoon vasta noin sekunnin kuluttua tavallisen pumppaavan sarjan sijaan. Tässä on vissi ero ja tekeminen on heti paljon raskaampaa ilman momentumin ja elastisen energian apua. Tämä vaatii lihaksilta enemmän!

Menetelmä onnistuu hyvin joissain vapailla painoilla tehtävissä liikkeissä, kuten vaikkapa maastavedossa, mutta myös laitteissa, kuten esim. pakkapainoisessa vaakaprässissä voi hyödyntää samaa. Laske kelkka ihan alas, ota jännitys pois reisistä ja työnnä itsesi rauhassa ylös. Laskeudu sieltä taas alas, mutta normaalin uuden pumppaavan toiston sijaan, jota lähdettäisiin tekemään heti vauhdista, päästä kelkka ihan alas ja pidä sekunnin tauko ilman jännitettä jaloissa. Tee sitten taas yksi toisto rauhassa – ei rykäisten vaan vääntäen. Suorita siis ykkösiä yksi kerrallaan.

Tuut huomaamaan kuinka erilaista tekeminen onkaan normaaleihin sarjoihin verrattuna ja lihakset saavat taas mietittävää. Tämä keino on erityisen hyvä myös silloin, kun painot meinaa loppua jossain laitteessa kesken ja tarvitset lisähaastetta. Tällöin liikettä kannattaa lähteä haastamaan tekemällä suoritus niin raskaasti kuin pystyy.

Kaikkia treenin liikkeitä ei innostuspäissään kannata eikä välttämättä pystykään tällä keinolla tekemään, vaan valitse treenistäsi esimerkiksi yksi hyvä liike, jossa ykkösten tekeminen onnistuu hyvin! Pääset antamaan lihaksillesi kivan ja vaativan pikkuyllärin 😘👊

Tarmokasta torstaita jengi!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: KEVYT LOUNAS TÖIHIN JA KOTIIN – NIIN HYVÄÄ!!

🔥 Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

Seuraa Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (2)
  1. Mistä nuin ihanat pinkkiset treenipöksyt?

    1. Moi Jenni! Ne on Leso:n pöksyt!😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *