Tee se itse! Ihanan raikas frozen frappuccino

Yök! Kuka tätä myrkkyä oikein juo? Ensimmäiset kosketukset kahviin olivat karmivat enkä voinut uskoa, että joskus ryystäisin kahvia ihan vapaaehtoisesti. Parisen vuotta sitten tämäkin ihme kuitenkin tapahtui ja pistin omat kahvit ensimmäistä kertaa elämässäni itselleni porisemaan.

Nykyään kahvi maistuu ja ymmärrän fiiliksen sen takana. Aamu on mitä leppoisinta käynnistää höyryävän kupillisen kera. Kahvin tielle minut on opettanut hyvä ystäväni, jota sittemmin voisi kutsua kahvimentorikseni. Hän on kaiken pahan alku ja juuri, joka yritti juottaa minulle tätä tervaa jo nelisen vuotta sitten Jenkkilässä. Silloin vielä tapani mukaisesti nyrpistelin nenääni, mutta sitkeän mentoroinnin tuloksena, minusta on sukeutunut oikein kelpo oppilas.

Nykyään kahvi maistuu ja ystävänikin voi vain ihastella työnsä hedelmää. Oppiminen ei kuitenkaan lopu koskaan ja niinpä innokkaana oppilaana menin hörppimään hänen tilaamaansa Frappuccinoa. Mmmm ihan sairaan hyvää! Etenkin kun aurinko porottaa, frappuccino viilentää. Kyseessä on siis Starbucksin tarjoama jääkahvi.

Frappuchino resepti

Ensi alkuun ajatus kylmästä kahvista ei tuntunut houkuttelevalta, mutta siinä vaiheessa, kun huomasin ryystäväni ystäväni juomaa kaksin käsin, päätin itsekin tilata samanlaisen. Vaikka olenkin makean ystävä, en erityisesti tykkää juoda liian makeita juomia kurkusta alas. Ylimakeat siirappi-, suklaa- ja karamellijuomat eivät siis oikein nappaa. Onneksi frappuccinoa pystyi tilaamaan ilman lisukkeita.

Koska kahvilaan ei aina pysty lähtemään, mutta frappuccino-hammasta kolottaa, ajattelin testata tehdä tätä ihanan raikasta ja kylmää juomaa kotona. Valmistaminen on helppoa kuin heinän teko!

frappuccino

Yhden annoksen valmistamiseen tarvitsee blenderin ja

  • 1 dl jäähdytettyä espressoa tai vahvaa kahvia (itse tein kaksi kertaa vahvempaa kuin normaalisti)
  • 1-1,5 rkl steviajauhetta (yhtä makeaa kuin sokeri)
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl jäitä

Sekoita aineksit blenderissä, kaada lasiin ja nauti! Kyllä saa kahvimentorini olla ylpeä! Kertakaikkiaan. Kokeile ihmeessä sinäkin ja ihastu!

Edellisessä postauksessa vastaukseni kysymykseen: IIFYM – onko siinä mitään järkeä?

Kommentit (21)
  1. Kuulostaa ihanalta, täytyy ehdottomasti maistaa! Mä oon tuunannu vaan lämmintä kahvia ja tehnyt hera-lattea, joka on makoisaa sekin. Resepti on täällä: http://www.bullram.fi/blogit/treenia-ja-hera-lattea/

    1. Kannattaa testata jos ennen ei ole kokeillut! 🙂 Tuokin kuulostaa hyvältä! 🙂

  2. heippa. Osaatko kertoa onko leaderin palkkari+ hyvä palautusjuoma? Entä mitä suosittelisit sellaiselle joka ei voi käyttää maitotuotteita?

    1. Moikka! Kyseiseen tuotteeseen en ole tutustunut, voisi kuitenkin kuvitella että soveltuu palautusjuomatarkoitukseen. Riippuu mistä syystä maitotuotteita ei voida käyttää. Jos maitotuotteita välttelee laktoosin tai kaseiinin vuoksi, suosittelen laktoositonta heraproteiinia (kuten esim tätä vaihtoehtoa). Mikäli taas edes huippusuodatettu hera ei sovi, voi proteiinintarvetta täytellä vaikkapa riisiproteiinilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *