HIRVEET PAINEET TAUOSTA!

Oon saanut viestejä, kuinka taukoa treenistä on syystä tai toisesta päässyt syntymään. Toisilla sitä on ollut pari vuotta, toisilla joitain kuukausia ja toisilla taas muutamia viikkoja. Vaikka määrät ovat erilaisia, niin yksi asia näitä aina yhdistää ja se on paineet. On hirveät paineet siitä, että mitäs nyt, kun on näin pahasti päässyt käymään. Miten tästä nousta ja mitä tehdä. Miten aloittaa taas tauon jälkeen treenaamaan vai pitäisikö sittenkin aloittaa vasta vähän myöhemmin, kun nyt ei vältsisti ole kuitenkaan ihan täydellinen hetki.

DUDE! Elämä ei ole viikoista, kuukausista tai edes vuosista kiinni! Taukoa voi syntyä ihan jokaiselle eikä se tarkoita sitä, että kaikki on pilalla. Joskus pieni tauko saattaa tehdä ihan hyvääkin. Toisaalta joskus treenitauot ei ole edes itsestä riippuvaisia – elämässä sattuu ja tapahtuu ja niin se vaan menee. Mutta tiedätkö mitä? Aina voi aloittaa alusta! Aina!

Ja se on nimenomaan se syy, miksi niitä paineita ei kannata liikaa itselleen kasata tai itseään asiasta ruoskia. Oli sitä taukoa päässyt kertymään vaikka kuinka paljon tai vähän, niin aina voi aloittaa taas uudelleen. Jos sulla on vielä treenitaustaa alla, niin sitä parempi uutinen! Sulla on nimittäin kaveri, jonka olet saattanut jo unohtaa, mutta joka kuitenkin avittaa sua nimenomaan tässä tilanteessa – nimittäin lihasmuisti. Tää kaveri on sellainen, että se ei hevillä sun luota lähde, kun olette kerran päässeet tutustumaan. Lihasmuistin ansiosta entiseen kondikseen palaaminen käy huomattavasti helpommin kuin jos joutuisi hakemaan ihan uutta kehitystä. Sen myötä mahdollinen veltostunut olemus palautuu yllättävänkin nopeasti, kun pääsee taas treenailemaan.

Mutta entä jos nyt ei kuitenkaan ole ihan täydellinen hetki aloittaa? Mitä jos kuitenkin odottaisi vielä, kunnes kaikki palikat loksahtaisivat paikalleen ja sitten voisi aloittaa ihan tosissaan. Tää on ehkä yksi isoimmista sekä yleisimmistä esteistä onnistumisen tiellä ja siihen on niin helppo jäädä loukkuun. Koska tiesitkö mitä? Sitä täydellistä hetkeä ei ole olemassakaan ja se on hyvä ymmärtää. Aina jokin asia tai olosuhde voisi olla paremmin. Täydellistä hetkeä ei olekaan, joten sitä ei kannata jäädä odottelemaan. Tämä koskee oikeastaan ihan kaikkea muutakin elämässä eikä pelkästään treeniä. Kuinkahan moni asia itsellänikin on jäänyt toteuttamatta, kun olen ajatellut, että parempikin ajankohta on tulossa. Treenissä olen kuitenkin oppinut sen, että kaikki on kotiin päin. Olosuhteiden ei tarvitse olla täydelliset, jotta voi liikkua.

Tärkeintä tauonkin jälkeen, ilman sen suurempia suunnitelmia, on vain aloittaa. Se aloitus on isoin kynnys, mutta heti, kun on tehnyt oikeasti ihan jo sen ekankin treenin, niin jumatsuikka se helpottaa! Oot heti takaisin geimeissä ja siitä se lähtee! Saat taas niitä ihania fiiliksiä ja huomaat kuinka olo sekä energiatasot paranee. Aina voi suunnitella ja hieroa loputtomiin, mutta jotta asiat lähtisivät todenteolla liikkeelle, on otettava askel ja aloitettava toteutusvaihe. Tauon jäljiltä olo on aina vähän veks ja väsynyt, mutta sen saa onneksi ihan sika äkkiä kohennettua – kunhan ei jää odottamaan sitä täydellisen täydellistä hetkeä, sillä silloin se onnistuminen saattaa ihan kokonaan jäädä kokematta. Trust me I know!

Asioista ei kannata tehdä itselleen liian monimutkaisia. Jos treenaat punttia, niin painoissa kannattaa ottaa vähän takapakkia eli laskea sarjavastuksia hieman. Näin pääset taas hyvin vauhtiin ja siitä voi seuraavissa treeneissä taas hieman nostaa painoja. Pieni tauko voi joskus olla ihan hyväkin juttu, mutta jos se on venähtänyt jo pitkäksi ja haluaisit taas päästä treenien kimppuun, muista että aina on hyvä hetki aloittaa alusta.

Tänään valmennukseni Strong and Curvy, Advanced ja SHAPE pamahtivat alennukseen ja ihana nähdä taas niin monia supermotivoituneita mimmejä mukana! Ootte niin parhaita! Jos kaipaat uutta inspistä ja potkua treeniin sekä haluat nähdä miten syödä niin että, kehitystä oikeasti tapahtuu ja olo on mielettömän hyvä – tilaa omasi nyt vielä kun etu on voimassa! Alennukset päättyvät huomenna klo 23:59! Strong and Curvyyn pääset TÄSTÄ, Advancediin TÄSTÄ ja SHAPEEN TÄSTÄ!

Ei kun energistä maanantaita minkit! Ei anneta tän harmaan sään hämätä meitä!

Kommentit (6)
  1. Kiitos tästä. Hävisin lokakuun alussa matsi pölynimurilleni (!?) ja väänsin polvesta nivelkierukan. Kahden päivän päästä pääsen lopulta magneettikuvaan. Vieroitusoireet on ihan hirveät, ja joka kerta kaupungilla käydessäni kurkin kotisalini ikkunapteippien välistä, olisiko siellä ketään tuttua. Samantien muistan kuitenkin kyynärsauvat käsissäni, ja mieli mustenee samantien. Ehkä se tästä vielä.

    1. Oh noooooo! Vitsi kuinka ikävää! Oon itse vääntänyt polvikierukan mattoon!! Whaaat! Eli ymmärrän hyvin!!😫❤️ Superisti tsemppiä! Toipuminen on aina haastavaa!

  2. Heip, hyvä ja kannustava postaus! Laitan tähän mun postaustoiveen kun melkein liippaa tätä aihetta;

    Elieli en tiiä ootko viel tehny tällasta, mut olis kiva nähdä sulta sellainen postaus, missä kerrot somen luomasta illuusiosta ja vaikutuksesta erityisesti nuorten kehoihanteisiin ja minäkuvaan ja niiden myötä lisääntyviin ulkonäköpaineisiin. Olis mielenkiintosta myös nähdä sellainen kuva missä olet lihakset flexattuna vs normaalioloissa. Toivottavasti sait ajatuksesta kiinni 🤭

    Ihanaa joulunodotusta ja jatka ihmisten inspiroimista samaan malliin!

    1. Kiitos ihana!❤️❤️ Hei ihan mahtava toive kiitos, tää olisi kiva toteuttaa! Ei kun flexaamaan ja löysistelemään! 😙💪 Ihanaa joulun odotusta sullekin murunen!! Ollaan kuulolla! 😍👊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *