Tärkeimmät lisäravinteet, joita käytän ja iloisia uutisia!

Muutamat ovat kyselleet, mitä lisäravinteita käytän ja osa on toivonut aiheesta postausta. No täältä pesee! Linkeistä pääset aina katsomaan valmisteen. Tärkeimmät lisäravinteet, joita käytän:

Monivitamiini

Helppo tapa varmistaa monen eri vitamiinin ja mineraalin saanti. 

D-vitamiini

D-vitamiinin saantisuositukset Suomessa ovat todella alhaiset, vaikka aurinkoa täällä näkyy talviaikaan vähän. D-vitamiinilla on useita hyötyjä ja se ehkäisee monia sairauksia. Se auttaa mm. kalsiumin imeytymistä, mikä taas lujittaa luustoa.

C-vitamiini

Toimii antioksidanttina, parantaa vastustuskykyä, ehkäisee väsymystä, edistää hermoston toimintaa jne. 

Kalaöljy

Omega-3-rasvahapot alentavat tulehdustiloja, auttavat niveliä ja lihaksia pysymään kunnossa sekä vaikuttavat aivojen toimintaan.

 
Tärkeimmät lisäravinteetSinkki

On todella monessa mukana (mm. proteiinisynteesi ja testosteronin tuotanto). Parantaa lisäksi ihoa ja hiuksia sekä vastustuskykyä. 

Magnesium

Erityisesti urheileville tärkeä lisäravinne. Se auttaa lihaksia palautumaan, ehkäisee lihaskramppeja, lujittaa luustoa, vahvistaa kynsiä ja hiuksia, parantaa unen laatua jne. Magnesium kannattaa ottaa hyvin imeytyvässä sitraatti muodossa!

Kromi

Välttämätön hivenaine, jota Suomessa saa ravinnosta todella vähän. Se parantaa insuliiniherkkyyttä, pitää verensokerin tasaisena, parantaa aineenvaihduntaa ja voi auttaa makeanhimoon.

Glukosamiini

Rustoille ja nivelille! Ehkäisee nivelrustojen rappeutumista ja auttaa mm. selkä- ja polvivaivoihin.

MSM – orgaaninen rikki

Elintärkeä ravinne (erityisesti urheileville), joka on monessa kehon toiminnassa mukana. Se tekee mm. rustoille, nivelille ja lihaksille hyvää sekä parantaa ihon, hiusten ja kynsien terveyttä. Monet ovat päässeet esimerkiksi nivelkivuistaan eroon ottamalla tämän lisäravinteen käyttöön. Omalla kohdallani auttanut valtavasti polvivaivoihin!

Maitohappobakteerit

Kuureina, vaikka ei olisikaan matkoilla. Maitohappobakteerit edesauttavat suoliston ja vatsan toimintaa. Ne tasapainottavat suoliston normaalia bakteerikantaa, parantavat ruuansulatusta sekä vastustuskykyä. 

L-Glutamiini

Aminohappo, jota lihakset ja solut tarvitsevat. Kova treeni verottaa glutamiinivarastoja lihaksissa ja se taas hidastaa lihasten palautumista. Siksi L-glutamiini on tarpeen. Lisäksi L-glutamiini parantaa suoritus- ja vastustuskykyä.

lisäravinteet


Kreatiinimonohydraatti

Kreatiini parantaa suorituskykyä ja on tärkeä lihasten käyttämä energianlähde. Otan sitä yhdessä palkkarini kanssa.

Heraproteiini

Tärkein ainesosa palautusjuomassani. Treenin jälkeen on tärkeää saada nopeasti laadukasta proteiinia ja hera toimii tähän tarkoitukseen kuin nyrkki silmään. 


Maltodekstriini

Malto kuuluu palautusjuomaani. Treenin jälkeen lihakset ovat hyvin ravinteita vastaanottavassa tilassa, jolloin on paras hetki päivästä nauttia hiilihydraatteja. Tällöin ne ajautuvat lihaksiin tehokkaimmin.

BCAA

Haaraketjuisia aminohappoja lihasten kasvuun ja suojaamiseen.


Huh! Onpas pitkä lista, mutta tässä ehkäpä tärkeimmät. Sitten vielä sellaisia iloisia uutisia, että blogi tulee pian näkymään FitFashionin puolella! Kaikki tulee pysymään edelleen samanlaisena ja kirjottelu jatkuu ihan niin kuin ennenkin, hieman eri osoitteessa vain. Blogin kaikki vanhemmatkin kirjoitukset näkyvät tuttuun tapaan uudessa osoitteessa. Olen tästä uudistuksesta innoissani, toivottavasti sinäkin 🙂

Edelliseen tekstiin pääset tästä: Vähähiilihydraattiset proteiinikeksit

Kommentit (11)
  1. heeei!
    Mikä on tämmöselle tavalliselle tallaajalle oikea määrä ottaa tuota omega 3? ku olin kerran yhessä nettivalmennuksessa piti ottaa 2 kapselia aamulla ja 2 illalla. Purkin kylessäkin lukee että 1-2 kapselia päivässä. Kyseltiin sitten muiden ryhmäläisten kanssa eri merkkien kapselimääriä jos niissä on eroja, mutta lähes kaikissa oli tämä neljä kapselia. Että onko tuo neljä vähän liikaa?

    1. Heeei! 2 kapselia aamulla ja 2 illalla toimii oikein hyvin! Välttämättömien omega 3 rasvahappojen saanti korostuu erityisesti treenaavilla. Jos et syö rasvaista kalaa päivittäin, niin on hyvä ottaa omegat kapseleina ja tuo 4 kapselia päivässä on perustreenaajalle sopiva määrä. Ei siis ole liikaa 🙂

  2. Moikka!
    Mitä käytät treenin aikana?

    1. Moikka Suski! Kirjoitinkin tästä aiheesta itseasiassa juuri täällä 🙂 noita kahta muun muassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *