Ida Jemina
Ida Jemina

TAIVAALLISEN MAUKASTA KOTIRUOKAA – VAIHTELUA KEITTÖÖN!

Kaupallinen yhteistyö: Bonduelle

Ai että!! Maistoin pelkkää paistolastaa tätä kypsentäessäni ja se oli jo sellainen makuelämys, että tiesin lopputuloksen olevan ihan taivaallista. Ja niin olikin! Niin runsaita makuja, että siinä yllätti ihan itsensäkin, kuinka kätsysti tuli pyöräytettyä näin maistuvat setit. Arkenakin voi syödä hyvää safkaa ja on oikeastaan ihan alakanttiin sanottu, että tämä olisi hyvää, sillä tämä on ihan jäätävän maukasta! Huh!


Ei kun resepti jakoon tottakai! Tuttuun tapaan ruoka on helppo valmistaa eikä mitään kummallisempia Master Chefin taitoja tarvita. Ateria sopii hyvin maukkaaksi ja ravinteikkaaksi ateriaksi niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Törkyhyvää! Juuri äsken vedin satsit masuun ja tuota makua ei voi liikaa hehkuttaa. Setti oli myös mukavan täyttävä ja sopi loistavasti kiljuvaan nälkään.

TARVITSET:

​4 Bonduelle Twist-minipurkkia kikherneitä (eli kaksi tuplapakkausta)
1 Bonduelle Twist minipurkin punaisia kidneypapuja
1 sipulin
1 bataatin
1/2 korppujauhoja
2 kananmunaa
Valkosipulia oman maun mukaan (rakastan valkosipulia, joten laitoin sitä oikein kunnolla eli yhden kokonaisen yksikyntisen valkosipulin)
1-2 rkl tuoretta silputtua korianteria
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Ripaus mustapippuria
Ripaus chiliä

OHJEET

1. Avaa kikherne- ja kidneypapupurkit ja kaada neste niistä pois. Bonduellen kasvikset on höyrytetty ja niissä on tosi vähän lientä, mutta kaadoin sen vähäisenkin pois mitä niistä tuli. Muussaa ihan käsipelein kulhossa kikherneet ja kidneypavut niin, että rakenne rikkoutuu.

2. Raasta bataatti sekä sipuli raastimella ja pilko valkosipuli sekä korianteri.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja muotoile seoksesta pihvejä.

4. Paista pannulla noin 4-5 minuuttia per puoli.


Ai jumatsuikka! Tästä setistä tulee 9 pihviä. Myös tuo tuoksu mikä tästä safkasta lähtee on ihan mieletön! Just tällaiset ateriat on mun makuun, kun voi vain helposti sekoittaa ainekset samassa kulhossa keskenään. Nuo Bonduellen minipurkit on kyllä niin kätsyjä ruoanlaitossa ja helpottaa sekä nopeuttaa kokkaamista ihan mielettömästi. Sen kun nappaa purkin kaapista ja käyttää milloin minkäkin ruoan kanssa. Ne on myös valmiiksi syötäviä ihan sellaisenaan, joten niitä voi aina iskeä suoraan safkoihin ja lisäproteiiniksi salaatteihin ilman sen kummempia valmisteluja. Itse diggaan noista tuplapakkauksista, kun voi käyttää just sen verran papuja ja herneitä, kun haluaa eikä ruokahävikkiä pääse syntymään. 


Pyöräytin näiden herkullisten pihvien kanssa nautittavaksi vielä helpon jogurttikastikkeen, joka sopi tosi hyvin mukaan. Se meni näin:

JOGURTTIKASTIKE: 

Kreikkalaista jogurttia
Silputtua korianteria
Raastettua kurkkua
Ripaus suolaa
Ripaus chiliä

Ufff give it to me! Pistä ihmeessä resepti kokeiluun ja kerro mitä pidit! Näitä on pakko tehdä pian taas uudelleen! Ja hei, osoitteesta bonduelle.fi löydät myös hurjasti lisää kaikkia reseptejä ja kivoja idiksiä keittiöön. Ei kun maukasta viikkoa karvapäät!

KURKKAA MYÖS: HELPOSTI HYVÄÄ RUOKAA ARKEEN – MAUKAS UUNIMUNAKAS!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: TAKAREIDET MINTTIIN – 5 SUOSIKKIA JAKOON!

Kommentit (10)

  1. Jemina

    Moikka! Ihan mahtis resepti ja lähtee ehdottomasti kokeiluun, tosin vegaanisena eli jätän kananmunat pois ja tilalle tulee kikherneiden liemi. Eli ei kaada sitä pois vaan muussaa sekaan. Oon testannut tätä lientä ihan makeidenkin leipomuksien kanssa ja toimii ihan tosi hyvin 🙂 Kiitos kaunis tästä 🙂

    • Ida Jemina

      Hei ihan supervinkki Jemina!😍👊 todellakin testiin! Tää oli ihan helposti paras safka vähään aikaan🤤🤤 toivottavasti maistuu sullekin!😙👌

  2. Emilia

    Vaikuttaa aivan superhyvältä! Kiitos tästä reseptistä! Ja sun mekko on aivan ihana, mistä sellaisen löytää?😍

  3. ninna

    mita korppujauhoja kaytat vai teetko itse? kannattaa itse vanhoista leivista tehda tai vaikka kayttaa murskattuja muroja tai kaura ruishiutaleita. turha ostaa saastaa. munien tilalla vegaanisen saa myos peruna maissi ja soijajauhoista 2rkl 1 muna.

  4. Jasmin

    Maku erinomainen, mutta paisto epäonnistui. Pihvit ei pysy kasassa. Käytin kikherneiden lientä kananmunan korvikkeena, olisiko syynä liian vetinen taikina?

  5. TacoMonster

    Halusin kiittää sinua tästä reseptistä – tein näitä eilen ja oli kyl tosi maukkaita.
    Kysymys koskien bataattia: kuuluuko raastaa siis RAAKA bataatti?
    Se oli ehkä ärsyttävin vaihe tässä reseptissä. Raastoin ison bataatin hienolla terällä, kun epäilytti että
    miten se kypsyy niin nopeasti – pihvejähän paistetaan vain vähän aikaa pannulla.
    Ja sain paistaa niitä vähän yli 5 min, ja silti bataattiraaste jäi vähän raa’aksi.
    Kuuluuko sen jäädä raa’aksi? Eihän peruunaakaan syödä raakana.
    Jokatapauksessa, tosi hyvä resepti ja aion soveltaa sitä jatkossa!
    <3 Jenni

    • Ida Jemina

      Ihanaa kun tulit jälkikäteen laittamaan viestiä ja kiva kuulla että maistui Jenni!😊👌 näissä työläin vaihe on juuri tuo raastaminen. Itse raastoin kanssa ihan pieneksi silpuksi jotta bataatti ehtii kypsyä. Ja juuri raaka bataatti on siis kyseessä. Muistithan paistaa molemmilta puolilta 5 minuuttia? 😊 ja toki paistoaikaa voi pidennellä jos näyttää siltä että lisäaika on tarpeen. Jokatapauksessa kiva jos muuten onnistui!😊❤️

Kommentoi »

Vastaa