SKIPPAATKO JONKIN NÄISTÄ JALKATREENISSÄSI? EI KANNATTAISI!

 

Aivan mahtavaa maanantaita jengi! Täräytetääs viikko oikein rytinällä käyntiin jalkatreenin merkeissä! Luvassa on 6 asiaa, joita ei kannata skipata! Nämä eivät ole liikkeitä vaan paljon isompia pointteja, jotka vaikuttavat siihen kuinka tehokkaita ja tuloksekkaita sun jalkatreenit oikeasti ovatkaan. Ensimmäinen on näistä monelle tuttu, mutta silti se saattaa unohtua. Siitä hypätäänkin sitten asioihin, joita ei välttämättä ole tullut edes ajatelleeksi. Näistä kaikista mainitsemistani kohdista ei myöskään kauheasti yleisesti puhuta, joten tsekkaapas, ettei sulla vahingossa skippaannu jokin näistä!

1. Aloitetaan sellaisella asialla, jonka voisi kuvitella olevan monelle selvää pässin lihaa, mutta jostain syystä ei kuitenkaan olekaan. Jos luvassa on kova jalkatreeni salilla, lämmittelyksi ei riitä pelkkä viiden minuutin juoksumatto, josta hypätään heti työsarjojen kimppuun. Siinä ei lihakset ehdi todellakaan lämpenemään ja auts aust tapaturmia voi sattua. Muista siis tehdä liikkeissä lämmitelysarjoja alle ennen kuin alat nostelemaan isompia painoja. Tuut myös samalla huomaamaan, että pääset käyttämään todennäköisesti isompia painoja, kuin ilman lämmittelysarjoja. Ne skippaamalla rauta ei liiku yhtä sujuvasti ja treenitehot jäävät auttamatta vajaiksi.

Tsekkaa täältä miten itse lämmittelen: Miten lämmitellä? Näin sen teen!

2. No sitten! Astut salin ovista sisään jalkatreeni silmissäsi kiiluen. Oot psyykannut itsesi valmiiksi oikein kunnon tuliseen treeniin ja oikeasti sellaisen teetkin! Teet kyykkyä, prässiä, reidenojennuksia, lantionnostoa ja piruuttasi vielä pakarapotkuja. Hiki virtaa ja jaloissa polttaa, mikäs sen parempaa. Mutta mitäs mitäs! Jokin unohtui kokonaan ja se on vetoliikkeet! Jalkatreenien huumassa vetoliikkeet jäävät joskus osalta aivan kokonaan hyödyntämättä. On siis ihan fine olla treenejä, joista niitä ei löydy, mutta joissain ohjelman jalkatreeneissä niitä kannattaa olla. Kokeile esim. maastavetoa, suorin jaloin maastavetoa, romanialaista maastavetoa, yhden jalan maastavetoa tai esim. taljassa pull throughta. Jalkatreeneistäsi tulee huomattavasti kokonaisvaltaisempia ja monipuolisempia!

3. Kolmas asia, joka on aivan supertärkeä, on käyttää tarpeeksi suuria vastuksia. Oikeasti. Mistä tahansa treenistä saa kevyen, jos painot ovat sulle aivan liian pienet. Rohkeasti siis painoja nostamaan, jos liikkeet ovat jo tuttuja. Jalkatreenit ovat joskus jopa henkisesti paljon raskaampia kuin fyysisesti, koska siinä vaiheessa, kun painot tutisee tangossa, pitää myös sitä pääkoppaa alkaa psyykkaamaan kunnolla mukaan touhuun. Monesti se onkin niin, että ne painot jäävät ennemmin siitä päästä kiinni kuin lihaksista. Eli rohkeasti lisää painoa kehiin. Saatat yllättyä kuinka paljon vahvempi oikeasti oletkaan ja treenitehot harppaavat ison askeleen eteenpäin.

4. Ja nyt kun niistä painoista ollaan puhuttu, on myös pakko mainita, että jos liikkeitä ei pysty tekemään kunnolla, niin että prässin kelkka liikkuu vain sen kymmenen senttiä ylös alas, niin silloin painoja pienemmäksi ja uudelleen kokeilemaan! Rohkeutta on treenata sellaisilla painoilla, jotka ovat sulle just sopivat, oli ne sitten minkä suuruiset tahansa!

5. No sitten asia, joka oikeasti skippaantuu monesti ihan huomaamatta! Tätä ei nimittäin heti tule ajatelleeksi ja se on lyhyempien sarjojen hyödyntäminen. Tehdään kyllä 8-15 toiston pituisia sarjoja, mutta ei koskaan siitä lyhyempiä. Ja hommahan on niin, että kaiken pituisia sarjoja kannattaa hyödyntää, eikä tyystin unohtaa lyhyempiä sarjoja. Dynamiikka niissä on nimittäin aivan erilainen. Kutosen sarjat kyykyssä tuntuvat huisisti erilaisilta kuin esim. kasin sarjat. Muista myös, että jos teet lyhyempiä sarjoja, lisää painoa! Se on homman idea. Pistä ihmeessä näitä lyhyempiäkin sarjoja testiin, jos et ole koskaan kokeillut!

6. Alright alright! Tähän seuraavaan on helppo vahingossa syyllistyä. Se on heikoimpien lihaksien jättäminen viimeiseksi treenissä. Niitä ei ole kiva treenata, kun ne eivät ole vahvuuksia, joten niille tehdään treenin loppuun jokin yksi liike nopeasti. Esim. jos pohkeet ovat jäljessä muihin jalkojen lihaksiin verrattuna, ei välttämättä ole fiksuinta jättää niitä kaikista vähimmälle huomiolle. Käännetään sen sijaan homma toisin päin ja aloitetaankin jumatsuikka niistä pohkeista! Anna niille niiden ansaitsemaa huomiota heti ensimmäiseksi, niin kaikki voimat eivät kulu muihin liikkeisiin. Tee niitä myös vähän enemmän kuin vain yksi liike ja johan ne hehkuvat onnellisen pinkeinä.

Noin! High five, jos luit tänne asti! Ja hei muista, ettei se mitään, jos jokin näistä oli päässyt unohtumaan. Aina voi oppia uutta ja muistaa uudestaan jo unohdettuja asioista, joten ei kun tarmolla ja ihan superilla motivaatiolla kohti salia! Kenen lemppari on jalkatreeni nostaa käden ylös!🙋

LUE MYÖS: TREENAAJAN SANAKIRJA – TIEDÄTKÖ NÄMÄ 20 SANAA?

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA:  MITÄ PÄÄLLE JOULUNA? JOULULOOKBOOK!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *