NÄILLÄ 8 TEOLLA VOIT HELPOTTAA SALILLE LÄHTEMISTÄ

Tuntuuko joskus siltä, että treenaamaan lähteminen ei houkuta? Kuinka helpottaa salille menemistä? Lähteminen on usein isoin kynnys treenin toteuttamisen tiellä. Miten tuota kynnystä voisi saada pienemmäksi? Tässä 8 keinoa, jotka olen todennut tepsiviksi!

1. KAMAT KASAAN CHALLENGE

Laita kassi palautusjuomineen ja muine varusteineen valmiiksi jo hyvissä ajoin. Kun ylimääräiset touhuamiset on tehty, on askellus salille paljon kevyempi. Itse inhoan treeneihin liittyvää oheissäätämistä, kassin kokoamista ja sheikkereiden laittamista. Siksi niiden tekeminen jo hyvissä ajoin etukäteen esim. kokkaamisen tai muun arkisen puuhaamisen yhteydessä voi olla tepsivä keino. Ota vaikka tavoitteeksi pakata kassi valmiiksi seuraavan päivän treeniä varten, kun odotat ruoan lämpiävän mikrossa – äkkiä go go go ennen kuin kello piipittää! Katso tähän liittyen myös muita treenaamiseen liittyviä inhokkejani: Näistä asioista en pidä treenaamisessa

2. TREENIVAATTEET PÄÄLLE NIIN VIRITTÄYDYT TUNNELMAAN

Jos treenifiilis on tiessään, usein pelkkä vaatteiden vaihtaminen treenikuteisiin voi saada aikaan jumppafiiliksen. Johan tekee mieli liikkua, kun varustus on jo päällä.

3. VALITSE VAATTEET, JOISSA ON MUKAVA OLLA

Valitse vaatteet, joissa sinulla on mukava olla ja joista pidät. Kukaan ei halua olla salilla vaatteissa, joissa tuntee itsensä epävarmaksi taikka epämukavaksi.

4. NUPIT KAAKKOON JO ENNEN TREENIÄ!

Musiikki soimaan! Musiikki voi antaa ekstrabuustia treenin aikana, mutta siitä on usein hyötyä jo ennen sen alkamista. Hiljaisessa ja uneliaassa ympäristössä voi helposti jäädä kotisohvan uumeniin muhimaan, joten ei muuta kun nupit kaakkoon ja menevä biisi soimaan – siitä saa energiaa ja fiilistä!

TREENIASU TÄÄLTÄ

5. KERTAUS ON OPINTOJEN ÄITI

Kertaa mahdolliset tavoitteesi ja mieti miksi käyt treenaamassa. Kantava voima voi olla esim. treenin jälkeinen fiilis tai tavoitteet treenituloksissa.

6. MIETI ETUKÄTEEN MITÄ LÄHDET TEKEMÄÄN

Suunnitelma treenistä helpottaa lähtemistä huomattavasti. Kun tietää mitä on lähtemässä tekemään, niin kynnys toteuttamisellekin on matalampi.

7. PÄÄTÄ TARKKA KELLONAIKA ALOITUKSELLE (JA LOPETUKSELLE)

Etukäteen valittu aika jolloin treeni alkaa (ja samaten loppuu). Kun tietää monelta on menossa treenaamaan, valinnanvaraa vitkuttelulle ei jää. Pahinta on jos koko päivän siirtää tulevaa treeniä yhä myöhäisemmäksi ja myöhäisemmäksi. Siinä menee helposti kokonainen päivä yhtä treeniä ajatellessa, kun ei ole päättänyt milloin sen laittaa tapahtumaan. Myös treenin lopettamisajan päättäminen voi madaltaa kynnystä lähtemiselle. Kun tietää treenin keston, ei se tunnu enää niin isolta asialta ja samalla ylimääräiset mähmimisetkin minimoituvat salin puolella.

8. TEE SELLAINEN TREENI, JOKA EI OLE AIVAN HANURISTA

Tee sellaista treeniä, jonka tekemisestä nautit. Tekemisen mielekkyys on yksi tärkeimmistä asioista, ellei jopa kaikista tärkein. On pitkän päälle hirveän vaikeaa ylläpitää sellaista harrastusta, josta ei edes tykkää oikeastaan niin paljon. Treeni voi olla rankka, kova, haastava ja toteuttamisen hetkellä henkistä kanttia vaativa, mutta pitkässä juoksussa sen pitää antaa enemmän kuin ottaa. Urheile siis sellaisella tavalla, josta itse pidät – olipa se sitten salitreeniä, ryhmäliikuntaa tai vaikka kehonpainojumppaa!

Ja hei! Jos joku päivä aika ei kertakaikkisesti riitä salille lähtöön, niin pistä ranttaliksi kotona. Hyvin pienessäkin tilassa saa oikeasti äärettömän tehokkaita sessareita tehtyä. Sama juttu ulkotreenien kanssa. Jos treeni alkaa suoraan kotiovelta, säästää saman tien tiukassa olevaa aikaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esim. pyramidijuoksut, porrastreenit ja HIIT-treenit mäessä.

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: 10X RUOAT JOITA OSTAN AINA

Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

Seuraa Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *