RUOKAHAASTE GONE WRONG!

Aivan mahtavaa maanantaita jengi! Meillä lähti viikko käyntiin itse keksimällämme ruokahaasteella, joka meni näin:

1. Valitaan hedelmä-vihannes-osastolta vain sellaisia juttuja, joita ei olla koskaan ostettu, maistettu tai valmistettu. 1-5 eri asiaa.

2. Koitetaan valmistaa ateria, jonkin ostamamme ja meille tuntemattoman aineksen ympärille.

Hauskaa! Ihan parasta mennä ruokakauppaan pyörimään ja tutkailemaan, mitä kaikkea muutakin sieltä löytyy, kuin niitä tuttuja juttuja. Siis sieltähän löytyi vaikka mitä! Teimme valinnat yhdessä tuumin miehen kanssa ja pällistelimme mm. jättisipulia (se todella oli aivan jäätävän kokoinen) ja pallon muotoista pyöreää munakoisoa. Vaikka emme ole näitä koskaan maistaneetkaan, ne tuntuivat kuitenkin sen verran tutun oloisilta, että jatkoimme vielä etsintöjä. Halusimme sellaisia kasviksia ja hedelmiä, joista meillä ei olisi mitään haisua, mitä niillä tehdä.

No niitähän löytyi!

Kotiin päätyi lopulta rambutan-hedelmiä, aasialaisia munakoisoja, kiwano ja patty pan kurpitsa. Niin hauskan näköinen konkkaronkka! Päätin, että hedelmiä maistelisimme ihan sellaisinaan ja tuosta kummallisen näköisestä kurpitsasta sekä aasialaisista munakoisoista keksisin jonkin ruoan. En olisi osannut aavistaa, että nämä kaikki mun pläänit tulisivat menemään ihan pieleen!

RAMBUTAN

Nämä karvapallot saivat mut melkein juoksemaan pakoon, kun näyttivät ihan ötököiltä. Puolitin ensin hedelmät, mutta äkkiä selvisi, että ne olisi helpointa kuoria. Sisällä on kivi, jota ei syödä vaan hedelmäliha syödään sen ympäriltä. Nämä maistuivat kivan raikkailta ja mehukkailta, mutta kuitenkin aika miedoilta. Ei mikään tajunnan räjäyttävä elämys, mutta piristävä kokemus! Oli hauska testata näitä ja ne maistuivat vähän samalta, kuin esim. viinirypäleet. Neljä hedelmää maksoi 1,50 €.

KIWANO

Tämä outo piikikäs hedelmä oli makuuni. Taaskaan ei ollut aavistustakaan miten sitä kuuluisi syödä ja viilsin siitä veitsellä pienen palasen.  Keltaisen kuoren alta pulpahti ulos vihreää mönjää ja luulin sen jo hetken olevan pahasti mädäntynyt. Onneksi ei kuitenkaan! Hedelmä pitikin leikata kahtia, jolloin sen koko komeus paljastui. Vau! Niin upee! Kaapaistiin kiwanon puolikkaat turpaan lusikalla kauhoen ja siinä oli todella paljon syötävää! Maku ja hyytelömäinen koostumus muistuttivat kurkkua ripauksella banaanimaista makua. Hauska, mutta hintavan puoleinen kokemus. Yksi hedelmä maksoi 3,57 €.

AASIALAINEN MUNAKOISO

No sitten päästiin näihin aasialaisiin munakoisoihin, joista mun ruokahaasteen alamäki alkoi! Tämän postauksen alkuperäisenä tarkoituksena ei suinkaan ollut tulla kertomaan mun kämmäilyistä vaan jakaa tämä hauska idea, inspata jengiä testaamaan itselleen uusia pieniä ruokajuttuja,  saada vaihtelua niihin tuttuihin raaka-aineisiin ja tehdä kauppakokemuksesta sekä päivästä ylipäätään mielenkiintoisen. Onneksi itselleen on kuitenkin ihan hyvä pystyä nauramaan, joten laitetaan toilailut jakoon!

Nämä munakoisot homehtuivat ennen kuin pääsin niitä käyttämään. Ruoasta olisi tullut vähän liian karvaista, joten jätettiin väliin. Kismitti kyllä, koska olin niin odottanut näiden valmistamista! Jos meinaat testata näitä, niin kantsii käyttää pian ostamisesta tai säilöä viileässä. 2 munakoisoa maksoi 1,88 €, joka nyt meni kankkulan kaivoon. Onneksi mulla oli sentään vielä se kurpitsa! Siitä pyöräyttäisin kenties sen kuuluisan pumpkin pien tai kurpitsakeiton.

PATTY PAN KURPITSA

Mitä vielä! Googlasin tämän pikku pirulaisen (1 kurpitsa 2,14 €) kuola jo poskipielistäni valuen ja selvisi, että tämä on jumatsuikka KORISTEKURPITSA!

Haha siis miksi oi miksi vihannesosastolla myydään sellaisia asioita, joita ei voi syödä! Koristekurpitsassa on kuulemma kitkerä maku ja niin vähän hedelmälihaa, ettei sitä syödä. Tulipas fiksu olo tästä. Minä kun ajattelin jakavani teille tästä herkullisen reseptin LOL! Siellä se nyt kököttää meidän keittiön pöydällä… koristeena.

Ai että! Semmoista tänne! Hoidahan sinä tämä ruokahaasteemme vähän onnistuneemmin kuin me täällä! Iloa viikkoon murut!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: MIKÄ ON NIMESI? KATSO MILLAISEN TREENIN SAAT!

 Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

Seuraa Instagramissa: @idajemina

Kommentit (2)
  1. En voinu olla kuvittelematta kassan ilmettä kun näki teidän ostokset 😅 Mietti varmaan et mitähän dieettiä te oikeen noudatatte. Toivottavasti parempia kokemuksia ens kerralla!

    1. Siis voi saakeli!!😅 Ja minä vielä kommentoin tuosta kurpitsasta sille että hauska päästä testailemaan, kun ennen ei olla kokeiltu 😂😂 anna mun kaikki kestää🙈

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *