Miten rasvanpolton voi käynnistää uudelleen?

Sis. mainoslinkkejä

1. Onko keinoa, jolla saada lisäboostia taas rasvanpolttoon? Millä sen voisi käynnistää uudelleen? 

2. Minkälaista treenijakoa suosittelisit kuntosalilla aloittelijalle sekä kiinteytymisestä haaveilevalle?

3. Onko mahdollista saada näkyviä tuloksia vain perusliikkeillä?

4. Onko sulla aina ollu tarkka suunnitelma treenien suhteen vai menetkö joskus fiilispohjalta?

5. Lantionnosto sattuu luihin, mitä tehdä?

6. Onko sulla luonnostaan kiharat hiukset?

7. Osaatko sanoa missä on vika, kun treenin jälkeen kyllä paikat tärisee mutta seuraavana päivänä olo on kun ei olisi treenannutkaan?

Valtava määrä mielenkiintoisia lukijoiden kysymyksiä on viime aikoina tupsahtanut blogiin! Käydään näiden seitsemän yllä olevan kysymyksen kimppuun!

rasvanpolton kaynnistaminen

1. Janika

Moikka! Ensiksi haluan kiittää sinua erittäin, erittäin motivoivasta ja mielenkiintoisesta blogista! Nyt kuitenkin kysymykseeni; Muutin ruokavaliotani vähä hiilihydraattisemmaksi jo reilu kuukaus sitten, tarkoituksena kiristellä kroppaa tulevaa kesää varten. Nyt tuntuu kuitenkin, ettei muutosta enää tapahdu vaikka olen yrittänyt viime viikkoina lisätä jopa aamuaerobista. Onko siis keinoa, jolla saada lisäboostia taas rasvanpolttoon? Millä sen voisi käynnistää uudelleen? Voiko siis syynä olla, että aineenvaihdunta on sopeutunut tilanteeseen?

Kiitos jo etukäteen, jos viitsit vastata! 🙂

Moikka Janika! Todella kiva, jos olet löytänyt täältä mielenkiintoista sisältöä ja treenimotivaatiota löytyy! Tilanteessasi voi hyvin olla tapahtunut sen verran sopeutumista vallitsevaan energiansaantiin, että löysät eivät enää tahdo palaa, kun yli kuukausi sitten teit nuo muutokset ruokavalioon. Homma pitää siis käynnistää uudelleen ja useimmiten se tapahtuu laskemalla energiansaantia / nostamalla kulutusta liikunnalla. Kannattaa tehdä riittävän suuria muutoksia kerralla, jotta keho reagoi niihin toivotulla tavalla, esim. -200-300 kcal kerralla alemmas, mikäli on varaa vähentää ruokaa. Toki myös liikuntaa lisäämällä voi tähdätä lisäkulutukseen ja senkin suhteen riittävä muutos kerralla on poikaa, jotta vältytään lähes välittömältä sopeutumiselta uuteen tilanteeseen. Tsemppiä!

2. Sofia

Hei! Minkälaista treenijakoa suosittelisit kuntosalilla aloittelijalle sekä kiinteytymisestä haaveilevalle? Tähän asti olen tehnyt 2 jakoisena: yläkroppa ja alakroppa. Vatsa- ja selkälihaksia teen yläkropan kanssa vähän (liian vähän). Monesti kuitenkin treenijaoissa näkyy myös ojentajat ja kaikkea muuta mahdollista, joten hankala arvioida mitä kannattaisi treenata ja miten. Ja kuntosalipäiviä haluaisin pitää sen 4x viikko ja loppuviikosta aerobista 🙂

Kiitos jo etukäteen vastauksesta! Sun blogiin on erittäin mukava kommentoida, koska tietää että varmasti vastaat kommentteihin sekä kerrot kysymyksiin vastauksia etkä kiertele ja kaartele 🙂

Moikka Sofia! Kiva, että tänne on mukava kommentoida! Suosittelen melko yksinkertaista jakoa, jotta lihasryhmäkohtainen treenitiheys pysyy n. 2 x viikossa – tahdissa. Lihaksisto palautuu treeneistä parissa päivässä, kuin myös hermosto olettaen treenien olevan fiksusti vedettyjä (ei jatkuvaa failuremättämistä tms.) ja kertavolyymiltaan järkeviä, eikä proteiinisynteesikään pysy koholla siitä pidempään edes aloittelijalla, jolloin lihasryhmien läpikäyminen pariin otteeseen viikossa on kehityksen kannalta suotuisaa. Siinä mielessä 2-jakoinen toimii siis mukavasti 4 kertaa viikossa treenatessa, että kroppa tulee näin vedettyä kokonaisuudessaan kaksi kertaa läpi kierron aikana. Toki myös esimerkiksi 3-jakoinen toimii, vaikka treenitiheys onkin hieman harvempi, jos haluat vaihtelua treeneihin. Esim. Jalat / Yläkropan työntävät lihakset / Yläkropan vetävät lihakset tms simppeli jako toimii hyvin. Tästä pienempiin osiin pilkottua ohjelmaa en aloittelijalle lähtisi ensimmäiseksi suosittelemaan. Tsemppiä treeneihin!

3. Marja

Onko mahdollista saada näkyviä tuloksia vain perusliikkeillä? Jostain syystä itse Vedan maratoonin kaikkia liikkeitä jalkapäivänä (perusliikkeiden lisäksi) ja sitten olen pettynyt jos jalat eivät ole kovin kipeät seuraavana päivänä. Kuinka suuri indikaattori lihaskipu on? Kun yritän laittaa paljon painoa ja rääkätä jalkojani eri tavoilla mutta harvoin saan kipeiksi. On uuvuttava olla monta tuntia salilla ja motivaatiokin alkaa hiipumaan! Olisiko mitään vinkkejä?

Moikka Marja! Ehdottomasti parhaat näkyvät tulokset saa nimenomaan perusliikkeillä. Jo pelkillä perusliikkeillä saa treenattua itsensä halutessaan melkoiseen kuosiin. Viivästyneestä lihaskivusta olen itseasiassa kirjoittanut oman postauksenkin, kannattaa kurkata tämä: Pitääkö lihasten olla kipeitä seuraavana päivänä treenistä? Tsemppiä!

4. Pauliina

Kun oot treenannu jo pidemmän aikaa niin ootko missään vaiheessa mennyt vaan fiilispohjalla esim. vaihtanut treenivaatteet päälle ja miettinyt lähteäkkö lenkille vaiko salille vai onko sulla aina ollu tarkka suunnitelma? Itse olen koko ikäni mennyt ihan fiilispohjalta ja tuntuu että heti kun aloin järkeilemään niin se kaikki liikunnan ilo katosi. Nyt yritän taas tehdä sitä mikä milloinkin innostaa. Lisää Q&A videoita olis muuten kiva nähdä! 🙂

Moikka Pauliina! Treeneissäni on aina jokin punainen lanka, mutta myös joustovaraa soveltamiselle. Ja toki silloin tällöin myös aivan täysin spontaanejakin juttuja tulee vedettyä! Ne voivat antaa tervetullutta shokkihoitoa kropalle ja mielikin pysyy virkeänä. Tärkeintä on jokatapauksessa, että nauttii siitä mitä tekee – siitä pitkäkestoinen liikuntaharrastus loppupeleissä kumpuaa 🙂 Kiitos toiveesta ja tsemppiä sekä iloa treeneihin!

5. Riikka

Hei! Lantionnosto on yksi lemppariliikkeistäni ja painoja on saanut nostaa jo jonkin verran. Eteeni on kuitenkin tullut pulma, sillä pehmusteista huolimatta tanko painaa isojen painojen kanssa ikävästi lantion luita (sain jopa kerran kunnon mustelmat), mikä on saanut minut jättämään tämän superliikkeen. Olisiko sinulla jotain vinkkejä tähän? 🙂

Moi Riikka! Itse olen laittanut jumppamaton taiteltuna useammalle kerrokselle lantion ja tangon väliin raskaammissa seteissä. Jumppamatoissakin on toki eroja, jotkut suojaavat paremmin kuin toiset. Mustelmilta ja kivuilta ei toisaalta ihan täysin voi välttyä painojen noustessa entistä kovemmiksi. Tangon ympärille kieritettävää pehmustettakin on tullut testattua, mutta se ei pysynyt
paikoillaan 🙂

6. Olivia

Moi, onko sulla luonnostaan kiharat hiukset vai kiharratko? Jos niin millä? Ihanan näköiset nimittäin 🙂

Moikka Olivia ja kiitos! Minulla on luonnostaan kihara tukka, mutta näissä kysymissäsi alla olevissa kuvissa olen kihartanut sen 🙂 Sain lahjaksi viime jouluna tällaisen kihartimen, ihan paras! Tosi helppo poropeukalonkin saada upeat kiharat, kun tuo kiharrinpää on niin paksu! Pidän siitä, että se ei kapene vaan on kauttaaltaan saman paksuinen.

pinkkishortsi
Huppis / Shortsit / Tennarit

kiharrin

7. edit

Hei Ida Jemina! Olen treenannut nyt muutaman viikon n. 5 krt viikossa ja aikaisemmin satunnaisesti. Ongelma on, että viimeisellä kuluneella viikolla treeni ei ole tuntunut seuraavana päivänä yhtään. Olen tehnyt tarpeeksi raskailla painoilla ja puhtaita toistoja ja niin, ettei viimeisessä sarjassa painot ole noussut enää ilman pientä avustusta. Osaatko sanoa missä on vika, kun treenin jälkeen kyllä paikat tärisee mutta seuraavana päivänä olo on kun ei olisi treenannutkaan?
Ps. oot huippu ihana ja upeessa kunnossa ja sun blogi on aivan ihana!

Moikka! Ei huolta, viivästynyt lihaskipu ei ole välttämätöntä kehityksen kannalta. Treenien aikainen tuntuma on tärkeämpää ja kunhan volyymia sekä mekaanista ärsykettä tulee riittävästi sekä nousujohteisesti, niin hyvä tulee. Syy tuohon, miksi treenit eivät välttämättä enää sinulla tunnu seuraavina päivinä niin paljon kuin harvemmin treenatessa, liittynevät aikaisempaa tiheämmän treenifrekvenssin myötä tapahtuneesta adaptoitumisesta tehtyihin liikkeisiin. Kannattaa lukea: Pitääkö lihasten olla kipeinä seuraavana päivänä treenistä? Kiitos kovasti ja mahtavaa, että blogi on ollut mieleinen – tsemppiä treeneihin!

siniasu-junkyard

Sellainen vastaustuokio tällä kertaa! Kylläpäs työ keksitte hyviä kysymyksiä! Tuo ihana uusi asu on Junkyardilta. Sekä nuo leggingsit että tuo huppari olivat nyt alessa! Leggingsit löytyvät täältä ja huppis täältä. Tuolla mestassa on niin cooleja kuteita, että meinaan aina mennä ihan sekaisin siellä pyöriessäni. Ah! Enjoy your day<3

Edellisessä postauksessa: Helppoja mukaan otettavia välipalaideoita – tässä suosikkini!

 

Kommentit (15)
 1. Sun blogi on kyllä ihan ykkönen <3
  Olisin kysellyt vaihtoehtoja maitorahkalle ja raejuustolle? Näyttää pahasti siltä ettei mun masu kestä maitoa 🙁 Syön kyseisiä tuotteita nyt aamupalaksi ja iltapalaksi.

  1. No voi kiitos! <3
   Jos kyse ei ole maitoproteiini-allergiasta niin propudit ovat aika samantyyppinen mutta laktoositon ja todella maistuva vaihtoehto. Tämän viikon ajan niitä saa eksklusiivisella -30% alella TÄÄLTÄ. Muita vaihtoehtoja ovat esim. kananmuna-, liha- ja kala-ateriat jne.

 2. Moi! Löysin blogisi eilen ihan sattumalta ja olen lukenut lähes jokaisen postauksen tänään.. Sen verran jo treenikärpänenkin puri että ajauduin tänään salille. Onko sulla aloittelijoille jotain ohjelmaa jolla saisi kuntoa kasvatettua? Ajattelin että alan käymään salilla n. 3 kertaa viikossa. Kuinka nopeasti tulokset alkavat näkyä? Oot huippu 🙂

  1. Moikka ja tervetuloa blogiin! Kiva, että postaukset maistuu ja treenikipänäkin iski! Toki tarjoan aloittelijoille ohjelmia! Henk. koht ohjelmissa voit olla yhteydessä asiakasmailiini: idajemina@idajemina.com. Tästä postauksesta taas löytyy yksinkertainen ohjelma jolla itse aloitin saliharrastuksen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *