Nyt pyramidijuoksu testiin! Tässä ohjeet!

Sis. mainoslinkkejä

juoksu-adidas-musta

Oletko koskaan testannut pyramidijuoksua? Tämä harjoite on haastavuudessaan erittäin koukuttava ja siinä aika etenee kuin siivillä. Koska treeniin kuuluu erilaisia lyhytkestoisia vaiheita, tylsää ei ehdi missään nimessä tulemaan ja pitkiäkin lenkkejä huomaa tehneensä ihan huomaamatta. Ei sillä, että harjoitus olisi helppo, ei sinne päinkään! Monipuolista, hauskaa ja ennen kaikkea tehokasta tekemistä, jolla hapenottokyky paranee ja kulutus kohoaa.

Näissä harjoitteissa juostaan vaihtelevan mittaisia ja vauhtisia juoksuja. Treenissä lähdetään liikkeelle lyhyestä juoksuajasta ja kasvatetaan sitä juoksu kerrallaan pyramidin huippuun, jonka jälkeen lähdetään taas vähentämään juoksujen aikaa. Tuosta tämä intervalliharjoitus on saanut nimensä. Harjoituksen voi myös tehdä matkaa vastaan ajan sijaan.

Miltä harjoitus sitten näyttää? Treenit voivat olla hyvin erityyppisiä ja niissä voidaan soveltaa niin eripituisia työ- kuin palauttelujaksojakin.

Pyramidijuoksu esimerkiksi aikaa vastaan:

1min-2min-3min-4min-3min-2min-1min

Työosuuksien välissä palauttava juoksu tai kävely.

Pyramidijuoksu esimerkki matkaa vastaan:

50m – 100m – 150m – 200m – 250m – 300m – 250m – 200m – 150m – 100m – 50m

Työosuuksien välissä palauttava juoksu tai kävely.

 

Muista myös alkulämmittelyt sekä loppuviilentelyt. Sitten ei kun lenkkarit jalkaan ja testaamaan! Makoisia juoksuhetkiä!

vihrea-paita-mustat-housut
Pusero täältä / Stretch farkut täältä / Nilkkurit täältä / Kaulakoru täältä

Edellisessä postauksessa: Mitkä ovat parhaat Whey-80 maut? Tässä arvosteluni!

 

Kommentit (15)
 1. Siis miten noi asukuvat liittyy aiheeseen 😅

  1. Kuvia tältä päivältä 🙂 Ei niissä oikein juostakaan pysty 😄

  2. Samaa mietin, että olisi kiva jos kuvat liittyisivät itse tekstiin.. näin lukijan näkökulmasta 🙂 Kun tarinasta välittyy tekemisen meininki, niin olisi ihanaa ja motivoivaa kun kuvat olisivat samassa linjassa. Muutoin aivan mahtava blogi! 🙂 🙂

   1. Moikka Maiju ja kiitos! Ehdottomasti pyrin löytämään ensisijaisesti relevantteja kuvia aina kun mahdollista, mutta toisinaan käytännön elämän kannalta se ei aina onnistu jos sellaisia kuvia ei ole otettu eikä sen takia ole saatavilla. Silloin laitan yleisesti ajankohtaisia kuvia, sillä se on mielestäni parempi vaihtoehto kuin kirjoitus vailla kuvia 🙂

 2. Moikka! Ihan mieletön kroppa sulla ja tosi mielenkiintoinen blogi 😊 Ruokavaliosta kysyisin sellaista että syötkö koskaan leipää(esim. ruis) tai juustoa?

  1. No voi kiitoksia! 💛 Kyllä syön molempia silloin tällöin 🙂 👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *