Ida Jemina
Ida Jemina

Kuinka pitkä olen ja paljonko painan?

Sis. mainoslinkkejä

partsi-musta-addu

Blogiin on taas tullut niin paljon mielenkiintoisia kysymyksiä, että laittakaahan teetä tulille ja ottakaa mukava asento, niin käydään kysymysten kimppuun. 

1. Kuinka pitkä olet?

Olen noin 165 cm.

2. Paljonko painat?

Painan about 60 kiloa.

3. Monta vuotta olet treenannut?

Salitreenejä on noin 10 vuotta takana.

4. Kuinka monesti treenaat jalat viikossa?

Jalat treenaan pari kertaa viikossa.

5. Löytyykö sulta joku kikkakolmonen kipeisiin lihaksiin?

Kannattaa kokeilla nappailla magnesiumia, se on lievittänyt itselläni ja useilla muillakin viivästyneitä lihaskipuja. Lisäksi perus verryttelyt, venyttelyt, hölkkäilyt ja kävelyt saattavat helpottaa oloja. Myös saunassa vihtominen on ihan loistavaa käsittelyä kipeille lihaksille.

nike-sneakerit

6. Dieettiin ja yleisesti ruokavalion kokoamiseen liittyen. Ovatko lounas ja päivällinen molemmat pakollisia aterioita vai olisiko esimerkiksi lounas mahdollista korvata jollakin välipalalla? Eli onko kehitys niin dieetillä kuin massakaudella mahdollista yhden lämpimän aterian voimin jos muut ateriat koostuvat aamiaisesta, välipaloista ja iltapalasta?

Kehitys on mahdollista riippumatta lämpimien aterioiden määrästä, mikäli ruokavaliosta saa kaiken kehittymisen kannalta tarvittavan ravinnon. Ei siis ole väliä syökö lämmintä ruokaa tai ns. välipaloja, kunhan aterioista saa kaiken tarvittavan.

7. Voiko voimatasot nousta vaikka olisi dieetillä?

On hyvin mahdollista, että voimatasot kasvavat dieetistä huolimatta. Voiman lisääntymisen mekanismit ovat moninaiset ja lihaskasvu on vain yksi näistä tekijöistä.

8. Kumpaa suosittelet, lihaksen treenaamista failureen asti vai hillittyjä toistoja ja painoja? Kumpi on lihaskasvun kannalta parempi?

Failurea kannattaa hyödyntää, yhtälailla kuin myös sarjoja jättäen toiston pari varastoon – eli molempi parempi. Ihan loppuun saakka kannattaa runtata joidenkin liikkeiden viimeisissä sarjoissa ajoittain ja tätä kautta tavoitella haluttua kasvuärsykettä. Toisaalta ihan jokaisessa sarjassa ei lihasta kannata tappaa täydellisesti. Toistojen jättäminen varastoon toimii hyvin varsinkin jos etenee nousujohteisesti sarjapainojen kanssa. Tällä tavalla saa ohjelman kokonaisvolyymia korkeammaksi ja kohonneiden voimatasojen myötä pääsee hyödyntämään myös failurea entistä isommilla vastuksilla, joka on ehdottomasti positiivista lihaskasvun kannalta.

partsi-musta-ade
Verryttelytakki täältä / Trikoot täältä / Kengät täältä

9. Miten treenaat kiinteyttämisessä?

Kiinteyttämisessä eli laihduttamisessa suosin metabolisesti kuormittavaa treeniä. Dieettitreeneistäni olen kirjoittanut tarkemmin täällä: Salitreeni dieetillä – millaista ja mitä eroa massakauden punttailuun?

10. Voiko kaurapuuroa syödä lepopäivänäkin aamupalaksi? Eli vaihteleeko sinulle lepopäivän tai treenipäivän aamupala tai muut ruuat?

Voi syödä lepopäivänäkin. Lepopäivinä glykogeenivarastot täyttyvät ja hiilaria on silloinkin hyvä saada. Määrät ovat täysin yksilökohtaisia ja riippuvat päivän muista syömisistä. Kokonaisuus vaihtelee jonkin verran treeni ja lepopäivien välillä, mutta mitään radikaalia eroa ei niiden välillä ole.

Edellisessä postauksessa: En halua olla vain isompi ja isompi – MTV:n haastattelussa

394_Ida_jemina_2016_FTUK_branded page

Kommentit (15)

 1. Emma

  Täälläkin kysymys! Olen päättänyt aloittaa ensimmäisen dieettiin joten lueskelin vanhoja postauksiasi aiheeseen liittyen. Muutama kysymys nousi kuitenkin mieleen: dieetin alussa, lasketaanko kalorit heti alas, vai pikkuhiljaa kuten dieetin jälkeen? Ja kuinka alas kalorit tarvitsisi laskea? Syödäänkö kaikkina päivinä samanverran vaikka kulutus olisi suurempaa esim. salipäivinä? Saako dieetillä syödä esim. leipää? Kiitos mahtavasta blogistasi,se rohkaisee aloittamaan! 🙂

  • Ida Jemina

   Kalorit sen verran alas, että jotakin alkaa tapahtumaan. Liian pieniin muutoksiin kroppa sopeutuu lähes välittömästi eikä rasvanpoltto käynnisty kunnolla. Noin -500kcal/päivä on hyvä yleissääntö. Salipäivinä kaloreita voi tulla hieman enemmän mutta itse en laita näiden päivien välille suuria eroja. Toki dieetillä voi syödä myös leipää jos se sopii kokonaisuuteen 🙂 Toivottavasti näistä oli apua 🙂

 2. Nuppu

  Ei kysymys mutta postausidea 🙂 kun sinulta saa hyviä treenivinkkejä, niin miten polvi- ja rannerikkoinen saisi treenattua koko kroppaa tehokkaasti kotona?
  Useissa ohjelmissa on aina kyykkyjä, lankutusta ja punnerruksia, joita eivät vammojen heikentämät ranteeni ja polveni kestä 🙁 käsipainoja/kahvakuulaa pystyy käyttämään, mutta kaikki asennot missä pitäisi olla kämmen vasten lattiaa on mahdoton suorittaa…

  • Ida Jemina

   Moikka Nuppu! Kiitos toiveesta! 🙂 Toki vammojen ehdoilla on aina treenattava ja tehtävä sitä mitä pystyy ilman kipuja. Joskus joutuu hieman soveltamaan. Itsellänikin polvet ja ranteet ovat suht kökkönä ja riippuu vähän päivästä milloin pystyy tekemään mitäkin 🙂

 3. Emi

  Moi! Onko nuo Niken kengät tarkoitettu salitreeniin tai käytätkö niitä itse salilla? 🙂 Noi ois just semmoset mitä oon etsiny mutta mietityttää et onko ne siis vapaa-ajan kengät kuitenkin..?

  • Ida Jemina

   Moikka! Itse pidän noita vapaa-ajalla ja ulkona, mutta miksei niitä salillakin voisi käyttää 🙂 Yhdet parhaimmista kengistä mitä mulla on. Niin kevyet ja istuu kuin sukka jalkaan.

 4. Tiinas

  Moi!!! Paljonko sun rasva% on? Entä paljonko kyykkäät? Mahtavat reidet sulla!! Olis voinu painavammaksi luulla kun niin lihaksikas olet 🙂

  • Ida Jemina

   Moikka! Kiitos! 🙂 En tiedä, en ole koskaan mitannut rasvaprosenttia. Kyykkyennätyksiäkään en ole ottanut ja nykyisin niiden kanssa saa ottaa iisisti, kun on alla useampi jalkavamma.

 5. Lina

  Hei! Miten kalorit käytännössä lasketaan -500kcal/pvsä? 🙂 Tarkoitan Kauanko elimistöllä menee sopeutua kaloreiden laskuun eli minkä ajan päästä kaloreita lasketaan taas? Esim viikon päästä taas -500kcal? 🙂 Ihanaa jos vastaisit, tämä on pohditittanut! 🙂

 6. Emilia

  Mitä tuo metabolinen treeni käytännössä tarkoittaa? Olen kyllä lukenut tuon ehdottamasi postauksen, mutta en silti ihan ymmärrä. Eli kannattaako rasvanpolttodieetillä tehdä mieluummin volyymiä vai voimaa? Eli kuinka monta toistoa/sarjaa kannattaa tehdä? Massaliikkeissä teen yleensä 6-8 toistoa mut normisti toistot 10. Harvemmin 12-15 ellei oo joku viimeistelyliike tai eristävä.

  • Ida Jemina

   Moikka Emilia! Metabolisella treenillä viittaan tässä yhteydessä kovasykkeiseen ja kokonaisvaltaisesti kroppaa rasittavaan treeniin, joka poikkeaa tavanomaisesta salitreenaamisesta vauhdikkuudellaan ja suorituskestoltaan. Eli salilla tulee silloin vähemmän eristäviä liikkeitä ja enemmän perusliikkeitä. Lisäksi erillisiä kuntopiirimäisiä hikitreenejä.

 7. Emma

  Heippa Ida!
  Olen vasta hiljattain alkanut lukemaan sun blogia ja mietinki miksen oo törmänny tähän aikasemmin ku tää on niin sairaan hyvä! Innolla odotan aina uusia postauksia, jotka ovat olleet todella hyödyllisiä! Iso kiitos siitä 🙂 Lueskelin joitain sun vanhempia postauksia ja luin sen missä kerroit siitä kun lopetit luistelun. Itse myös entisenä muodostelmaluistelijana toi teksti kyllä osu ja uppos. Mulla heräskin muutama kysymys liittyen aiheeseen; missä joukkueessa luistelit? Ja ootko seurannu muokkamaailmaa vielä? Käyny kattoo kisoi tai seurannu? Ja sitten vielä ihan aiheesta poikkeava, mutta mitä mieltä oot aamuaerobisesta ennen aamupalaa? Onko ihan turhaa vai kannattaako kokeilla? Ihanaa syksyä!!

  • Ida Jemina

   Heipsis Emma ja mahtavaa että löysit tänne! 🙂 kiva että postaukset maistuvat!
   Hei kiva kuulla! Viimeinen joukkueeni oli Energetics niminen sennujoukkue. Lopettamisen jäljeen seurasin kisoja joitakin vuosia mutta sittemmin ne ovat hieman jääneet. Toki joitakin luistelukavereita tulee vielä nähtyä 🙂
   Jos aamuaerobinen sopii aikataulun puolesta itselle parhaiten niin anna mennä vaan. Ihan täysin tyhjällä vatsalla en kuitenkaan suosittele lähtemään. Kannattaa ottaa vähintään EAA- tai heradrinkki katabolian ehkäisemiseksi ennen lähtöä.
   Ihanaa syksyä sullekin! 🙂

 8. "Miksi sulla ei ole enää sormusta?" – Ida Jemina

  […] Edellisessä postauksessa: Kuinka pitkä olet ja paljonko painat? […]

Kommentoi »

Vastaa