PERUSLIIKKEET JOTKA SKIPPASIN – ÄLÄ TEE SAMOIN!

sis. mainoslinkkejä

Saliharrastuksen aloittaessani keskityin perusliikkeisiin, mutta jotkut erinomaiset liikkeet pääsivät unohtumaan kokonaan, mitä taas jälkikäteen on saanut paikkailla.

Loistavia perusliikkeitä ovat esimerkiksi:

Kyykyt
Penkkipunnerrukset
Kulmasoudut
Pystypunnerrukset
Maastavedot 
Leuanvedot

Nämä ovat kaikki kokonaisvaltaisia moninivelliikkeitä, mutta mitä niistä en aloittanut harjoittamaan heti?

Maastavetoa ja leuanvetoa. Nämä ovat astuneet kuvaan vasta myöhemmin, mutta jos nyt hyppäisin vuosikymmenen ajassa taaksepäin ottaisin nämä liikkeet heti treenin alle.

Alkuvaiheessa keskityin kyllä kyykkyihin, mutta olisi ollut paikallaan ottaa heti mukaan myös maastavedot monipuolistamaan treenejä. Erilaiset maastavedot ovat yksiä parhaita kokonaisvaltaisista liikkeistä, joita salilla tehdä saattaa, joten älä tee samoin ja skippaa – heti mukaan treeneihin vaan!

Leuanvedosta saattaa puolestaan helposti ajatella, että enhän minä saa yhtään leukaa, jolloin kynnys sen treenaamiseenkin on suuri. Tätä pystyy ja kannattaa kuitenkin alkaa opettelemaan askel askeleelta, jolloin hupsista keikkaa joku päivä vetääkin sen ensimmäisen ihka oikean leuan! Katso tästä 7 vinkkiä leuanvedon harjoitteluun.

Urheilutoppi täältä / Trikoot täältä / Kengät täältä / Jumppapallo täältä

Suosittelenkin niin aloittelijoille kuin jo treenitaustaa omaaville opettelemaan mahdollisimman kattavasti eri perusliikkeet. Niillä saa erinomaista kehitystä aikaan ja ne toimivat hyvänä pohjana jokaiselle treeniohjelmalle.

LUE MYÖS: TÄLLÄ OHJELMALLA ALOITIN SALIHARRASTUKSEN

 EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: OSTANKO ENÄÄ UUDELLEEN? TUOTTEET PIINAPENKISSÄ!

 

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina
YouTubessa: Ida Jemina
Instagramissa: @idajemina
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (5)
 1. Hei kiva postaus! Perusliikkeillä saa aikaan kyllä hyviä tuloksia ja ne on todella tärkeitä juurikin muiden liikkeiden variaatioiden pohjalle 🙂 <3
  Mun blogissa videota mun tän hetken lemppari aamupalasta <3
  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/lemppari-aamupala-talla-hetkella-video.html

  1. Kiitos! Just näin 🙂

 2. Moi Ida Jemina,
  Kysymykseni ei nyt liity tämän postauksen sisältöön, mutta kysynpä silti. Sulla on aina niin kauniin näköisiä treenivaatteita päällä, että halusin kysyä minkä merkkiset treenihousut on susta olleet kaikista parhaita? Itsellä housujen täytyy ehdottomasti olla tarpeeksi peittävät ja korkeavyötäröiset. Oon tykännyt Niken housuista, mutta olisi kiva kokeilla jotain muutakin merkkiä. Olisiko mitään suosituksia? 🙂 Entä oletko törmännyt hyviin halvemman hintaluokan housuihin vai onko se vaan niin, että kalliimmat ovat laadukkaampia?

  1. Moikka HannaS! Voi vitsit heititpäs pahan! Itse tykkään kanssa korkeavyötäröisistä. Pidän myös siitä, etteivät ne litistä liikaa vaan joustavat mukavasti. Tämän hetken lemppariksi täytyy valita tällaiset Casallin trikoot. Niissä on todella korkea tuo vyörärö ja ne istuu mukavasti. Mulla on ollut H&M:ltä yhdet pitkäkestoisimmista treenitrikoista (ei myynnissä enää), niin kyllä omien kokemusten mukaan edullisestikin voi ehdottomasti saada hyvää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *