Peppuliikkeet jotka eivät kasvata jalkoja

Mitkä olisivat sellaisia liikkeitä, jotka kasvattaisivat peppua, mutta eivät jalkoja? Moni loistavista pakaraa treenauttavista liikkeistä ottavat nimittäin myös jalkoihin. Mitä jos ei kaipaa reisiin enempää lihaa, mutta lisämuhkeus kannikoihin taas olisi tervetullutta?

Suoritustekniikalla voi oikeastaan liikkeessä kuin liikkeessä jossain määrin vaikuttaa siihen, missä suhteessa työskentelevät lihakset osallistuvat talkoisiin – pienilläkin muutoksilla esimerkiksi raajojen asentoihin voi saavuttaa tuntuvia eroja.

Joissain liikkeissä voi tuntua, että homma menee aina vähän harakoille ja toisissa taas pakaraan voi saada hävyttömän helposti tuntuman. Yksilöllisiä eroja siis löytyy ja kannattaakin suosia sellaisia suorituksia, jotka tuntuvat itselleen luontevilta ja tehokkailta. Tästä huolimatta hieman hankalampienkaan liikkeiden suhteen ei kannata heittää toivoaan samantien, vaan kokeilla erilaista suoritustekniikkaa, vaihdella liikekulmia ja joskus jopa vähentää suorituspainoja. Harjoitteluun saattaa mennä aikaa, mutta se usein palkitaan. Mikäli pakaroiden aktivoiminen on haasteellista, kannattaa sitä harjoitella ihan erikseen vaikka kotona ilman painoa. Tässä postauksessa on myös yksi tärkeä vinkki, jonka avulla voi saada pakaraan selvästi lisää kehitystä.

Alla on joka tapauksessa joitakin liikkeitä, jotka ottavat itselläni pääasiassa pakaraan, jalkalihasten jäädessä vähemmälle huomiolle.

Lantionnosto


Glute bridge yhdellä jalalla

lantionnosto-yhdella-jalalla
Pakarapotkutvinkki pakaratreeniin

Glute bridge reisikoneessa (tai tangolla/levypainolla yms)

glute-bridge-reisikone-2
Luistelijapotku taljassa

luistelijapotku
Reverse loitontajalaite

Twist-koiranpissaliike

twistiliike
Ohjeet liikkeeseen löytyvät täältä: Tehokas peppuliike jota et välttämättä vielä tiennyt

Erilaiset kyykyt ja maastavedot ovat myös huikean hyviä hanuriliikkeitä, mutta esimerkiksi edellämainituilla eristävämmillä liikkeillä saa mukavasti pakaroille pohdittavaa jalkojen päästessä vähemmällä.

Ei kun pakarat pihisemään! Kurkkaa edellisestä postauksesta: Vuoden paras joulukalenteri – Eka kauneuslauantai videolla!

Kommentit (20)
  1. Moi!
    Hyviä liikkeitä, kiitos 🙂
    Mistä oot löytänyt noi musta-keltaiset caprit? Tosi kivan näköset!

    1. Anytime! 🙂 Nuo ovat Freddyltä 🙂

  2. Sattupas hyvin tää postaus! Mietiskelin just hyviä liikkeitä huomiseen pakaratreeniin. eiköhän näillä saada hyvä treeni kasaan, kiitos! 🙂

    1. Loistavaa! Toivottavasti oli hyvä treeni! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *