Ida Jemina
Ida Jemina

Kokeile näitä helppoja treenikikkoja – entistäkin kovempi tuntuma jalkoihin

Sis. mainoslinkkejäreidenojennus-kikka-vinkki

Jos kaipaat jalkatreeneissäsi entistäkin polttavampaa tuntumaa reisiin tai takareisiin, voi näillä parilla helpolla ja yksinkertaisella teolla saada jalkalihakset roihuamaan palavasti!

Perinteisesti reidenojennuksia tehdään pitelemällä kiinni penkin kahvoista tai kulmista ja vetämällä kroppaa kiinni istuimeen suorituksen aikana. Tämän myötä liike on tukeva suorittaa ja näin on mahdollista liikuttaa isoja painoja. Tällä tekniikalla on ehdottomasti paikkansa, mutta liikkeen saa kuitenkin tarvittaessa eristettyä vieläkin paremmin reisille parilla kikalla.

Ensimmäiseksi irrota ote kahvoista, äläkä suorituksen aikana pidä käsillä mistään kiinni. Tämän myötä sarjapainoja joutuu laskemaan verrattuna perinteiseen tyyliin, kun voimaa ei tule ammennettua samalla tavalla yläkropasta liikkeen suorittamiseen. Se kuuluu kuitenkin asiaan, sillä tavoitteena on nimenomaan eristää reidet mahdollisimman tehokkaasti tekemään työtä käskettyä. Kädet voi asettaa vaikka reisien päälle lepäilemään.

Toinen tärkeä juttu on pitää nilkat rentoina suorituksen ajan. Toistojenkin aikana treenikaverin pitäisi pystyä heiluttelemaan nilkkojasi. Silloin ne ovat sopivan rentoina ja tämä lisää osaltaan jälleen selvästi tuntumaa reisissä.

Tässä siis tehdään pari tyypillisestä salilla nähtävästä suorituksesta poikkeavaa muutosta eli irrotetaan ote kahvoista ja pidetään nilkat rentoina. Lisäksi jos vielä haluaa oikein kunnolla käristellä jalkoja, niin ylhäällä voi tehdä lyhyen pidon ja kääntää sen aikana lievästi jalkateriä sisäänpäin – näin on mahdollista saavuttaa reisiin vieläkin tujakampi ekstrapuristus.

parempi-tuntuma-reisiin

Itselleni reidenojennuksen kaltaiset liikkeet suurilla vastuksilla voivat pahimmillaan olla polville melkoista myrkkyä loukkaantumishistoriani vuoksi, mutta tällaisten pienten teknisten juttujen myötä liikkeet saa tehtyä tavallista pienemmällä kuormalla silti lihaksia todella mukavasti rasittaen. Ja vaikkei kärsisikään jalkavammoista, saa tällä tavoin monipuolisuutta treeniin ja tehokkaasti kohdennettua työn perille sinne minne pitääkin.

Reidenkoukistuksessa istuen pätevät samat vinkit, eli ote irti kahvoista ja nilkat rentoina. Tämän ansiosta ei tule vahingossa tehtyä liikettä koko kroppa jäykkänä hinnalla millä hyvänsä, vaan saadaan eristettyä rasitus entistä tehokkaammin takareisille.

Jos salilta löytyy reidenkoukistuslaite, jossa liike tehdään maaten, niin sama juttu kuin edellisissä. Kahvoista voi toki pitää kevyesti kiinni – oleellisinta tässä on kuitenkin, ettei koko kroppa pinkeänä kisko liian isoilla painoilla menemään. Nilkat siis taas rentoina ja toinen tärkeä juttu: peppu ei saisi lähteä nousemaan omille teilleen liikkeen aikana. Lantion tulisikin levätä penkillä ja toiston aikana pepun ei pitäisi nousta luonnottomasti korkeuksiin, sillä muuten liike ei mene niin hyvin perille.

jalkatreeni-paremmin-reisille
Huppari täältä / Trikoot täältä / Kengät täältä

Siinä oli tämän päivän vinkit. Näillä tekniikoilla saa tehtyä hyvin esimerkiksi jalkatreenin päätteeksi kunnon loppupumpit – ei muuta kun jalkalihakset laulamaan!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: KOKEMUKSENI PÄTKÄPAASTOSTA-ONKO HOMMASSA MITÄÄN JÄRKEÄ?

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

<3

Kommentit (8)

 1. Sofi

  Oi, nämä oli hyviä vinkkejä! Täytyy laittaa kokeiluun. Itselläni on myös aika pahat polvet näin nuoreksi ihmiseksi erinäisten vanhojen loukkaantumisten ja rasitusten vuoksi. Reisilaitteet on ollut ihan no no, tuntuvat niin pahalle polvessa. Ehkä näillä vinkeillä ei. 🙂

  • Ida Jemina

   Moikka Sofi! Kiva että pidit! Kannattaa kokeilla! 🙂

 2. Milli

  Mulla sattui reidenkoukistus polviin ihan vietävästi ennenkun sain vinkin, että kannattaa jännittää nilkka 90 asteen kulmaan. Olin aiemmin tehny just tolleen nilkka rentona, mutta nykyään jännitän nilkan niin ei ole enää kipuja 🙂 Ojennuksessa taas ei oo mitään hätää ja meen nilkat heiluen rentoina 😀 Onhan nämä aina ihmiskohtaisia juttuja toki..

  • Ida Jemina

   Moikka Milli! Hienoa, että olet saanut näin kivut lievittymään! 🙂

 3. 5 KEVYTTÄ HERKKUA HELPOTTAMAAN MAKEANNÄLKÄÄ – Ida Jemina

  […] Kokeile näitä helppoja treenikikkoja – entistäkin kovempi tuntuma jalkoihin […]

 4. Lyyli

  Testasin heti ja kyllähän se on paljon rankempi ja tehokkaampi tehdä noin. Kiitti vinkistä, voi vinde 🙂

  • Ida Jemina

   Mahtavaa että laitoit heti testiin! 💪💪😊

 5. Kiti

  Moro! 😊
  Mietin tässä vaan, että mahtaisko siulla olla vinkkejä tai oisko jopa mahollista saada postausta liittyen treeniin ja voimantuoton kasvatukseen? Et millainen treeni edistää kovempia voimatasoja ja vaikuttaako syömiset tässä asiassa? Itestä tuntuu ainakin että omat kädet on heikot kuin mitkä, vaikka oon koittanut niihin saada monipuolisella treenillä voimaa ja leuanveto myötäotteella ilman kuminauhaa on yhä pelkkä haave vaan. 😅

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *