OONKO OSIN ULKOMAALAINEN? SANANEN EPÄVARMUUDESTA

Ootko osin ulkomaalainen? Onko sulla mitään vinkkejä sellaselle joka on epävarma ittestään? Minne kauneuslauantai hävis?… Superkiitos kyssäreistä iigeeläiset ja snäppiläiset! Pääsin vasta ihan alkuun ja sieltä putkahti heti niin hyviä aiheita, että eiköhän käydä vaan suoraan niiden kimppuun!

Minkälainen urheilutausta sulla on? Oletko ollut aina hyvässä kunnossa vai tehnyt elämäntapamuutoksen jossain kohtaa?

Mulla on luistelutausta ja muodostelmaluistelun parissa tuli kilpailtua lukiovuosiin saakka. Sen jälkeen siirryin saliharrastuksen pariin. Tässä välissä on ollut toki aikoja, jolloin urheilu ei ole ollut päällimmäisenä mielessä, kuten silloin kun opiskelin Losissa. Sieltä tulinkin sitten takaisin Suomeen aikamoisessa rapakunnossa, mutta sitäkin kokemusrikkaampana. Aina se veri on kuitenkin sitten loppupeleissä vetänyt treenin pariin, tuli taukoa tai ei. Ei se onneksi niin vakavaa ole ja sen takia treenit ja perusterveellinen syöminen pysyvätkin matkassa mukana, kun ei niistä liikaa nipota.

Mikä on sun lemppari kosmetiikkatuote kautta aikojen? Ja hei ihanaa kesää sulle <3

Todella paha kysymys! Eli todella hyvä!! Mulla on niitä ikisuosikkeja nimittäin muutama. Hei Rainbow:n kasvogeeli on sellainen, jota oon käyttänyt vuosia ja se poistaa meikin todella hyvin eikä puteli maksa paljon mitään. Tyyliin alle kaksi euroa. Mutta ei se Sensitive-versio vaan se normaali 🙂 Ihanaa kesää sullekin ja kiitti törkeen hyvistä kyssäreistä!

Kuinka pitkiä lenkkejä käyt ihanien karvapallojen kanssa? 🙂

Riippuu vähän päivästä! Yleensä vedetään kerran päivässä sellainen pidempi about tunnin lenkki ja muut lenkit taas sitten ovat varmaan sellaisia 20 minuuttisia. Tai sitten vedetään muutamat maastoisemmat puolen tunnin lenkit ja yksi lyhyempi. Mutta aikalailla nää vaihtelee lenkkireitin, päivän ja senkin mukaan, että juostaanko vai kävelläänkö tai mennäänkö kenties puistossa käymään yms.


Muutama kysymys on ollut mielessä :)! Kelle sun valmennus sopii?

Strong and Curvy sekä Strong and Curvy Advanced sopii muikkeleille, joiden tavoitteena on saada lisää muotoa ja lihaksia kroppaan. Niissä ei nimittäin kurvien kasvattamista pelätä! Valmennuksissa syödään monipuolisesti ja riittävästi niin, että kehitystä tapahtuu. Suosittelen ehdottomasti aloittamaan ensin Strong and Curvylla ja siirtymään sen päätyttyä keventelyiden jälkeen Advancediin. Näin saa todella paljon ohjelmista irti. Näissä valmennuksissa painotus on tarakassa, mutta myös koko muu kroppa treenataan tehokkaasti pariin kertaan viikkoon läpi. Strong and Curvyn pääsee tilaamaan TÄÄLTÄ ja Strong and Curvy Advancedin TÄÄLTÄ.

Tapahtuuko lihaksissa kehitystä, jos seuraavana päivänä ei ole juurikaan lihaskipua?

Lihaskipuja oleellisempaa on tuntea treenin aikana, että lihakset työskentelevät kunnolla. Pelkkä treenin jälkeinen lihaskipu ei siis yksinään riitä kertomaan treenien laadusta tai siitä, saavutetaanko kehitystä. Toisaalta, jos ei koskaan tunne treenanneensa seuraavina päivinä jonkinlaisen arkuuden muodossa, niin todennäköisesti treeni on liian kevyttä eikä sen puolesta kehityksellekään ole edellytyksiä. On kuitenkin ihan normaalia, että vaikkapa uutta ohjelmaa aloittaessa lihaskipuja esiintyy paljonkin uudenlaisten treenien seurauksena, mutta ohjelman edetessä sekä kehon sopeutuessa menoon ja meininkiin viivästyneet lihaskivutkin samalla vähenevät. Viivästynyt lihaskipu ei siis ole aina välttämätöntä kehittymisen kannalta ja lihakset voi todellakin kasvaa ilman, että seuraavana päivänä saattuu istuutua pytylle.

Mikä on ollu sun suurin inspiraatio treenaamisessa? Ja onko sulla mitään vinkkejä sellaselle joka on epävarma ittestään ja vartalostaan, btw oot tosi upee ja vaikutat tosi ihanalta tyypiltä 🙂 <3

Luistelun jälkeen suurin inspis treenaamiseen oli vapaus. Saan treenata just niin kuin haluan ja milloin haluan. Mun ei ole pakko mennä tiettyyn aikaan hallille tai tunnin juoksulenkille, jos en halua. Treenistä saatavat kiksit on myös se mikä ajaa eteenpäin ja jos saavuttaa hommassa kehitystä. Kehitys on yks parhaista motivaattoreista. Mua ei oo oikein koskaan ajanut eteenpäin mistään tietyistä heikkouksista pois pääseminen. Mieluummin korostaa vahvuuksia kuin niskalimassa pahalla mielellä yrittää päästä eroon jostain asiasta. Mua ei siis motivoi esim. heikoimmat lihasryhmät tai vaihtoehtoisesti sellut jaloissa vaan ennemminkin se, kun huomaa saaneensa aikaan kehitystä.

Ite kuule vaikutat ihan supertyypiltä ja se on just se mitä sun pitäis miettiä! <3 kaikilta löytyy epävarmuuksia ja haluan oikein alleviivata tuon sanan kaikilta. Sinulta, minulta, sun kaverilta ja jopa siltä tyypiltä jota ihailet. Ja ei siinä mitään! Se kuuluu asiaan. Meillä kaikilla on asioita jotka meitä jännittää tai missä me ei tunneta oloamme supervarmoiksi. Vanhemmiten olen oppinut sen, että usein ne epävarmuudet on ainoastaan sen oman pään sisällä ja monesti ihan turhaan. Ei nimittäin muut ajattele samalla tavalla kuin sinä ja harvaa ihan oikeasti kiinnostaa esimerkiksi se minkä näköisenä tuolla ylipäätään kulkee. Kun pääsee tarpeesta näyttää muille tietynlaiselta tai olla muille tietynlainen, ollaan oikeilla jäljillä. Rohkeutta se ehdottomasti vaatii, mutta kenellekään muulle ei tarvitse näyttää yhtään mitään kuin itselleen. Omat epävarmuudet ei nimittäin tarkoita samaa, kuin että muut ajattelisivat niiden olevan sun heikkouksiasi. Sama päinvastoin! Jos joku sanoo jotain ikävää susta tai sun kropasta, ei se kerro sun epävarmuuksista vaan hänen omistaan.

Täältä voit myös katsoa mun 8 keinoa parantaa itsevarmuutta, joita voi testata heti samantien. 


Teetkö ite saliohjelmat vai onko sulla valmentaja?

Teen itse kaikki ohjelmani eikä mulla ole koskaan ollut valmentajaa.

Käykö miehesi salilla tai työskenteleekö myös liikunta-alalla?

Käy salilla ja on liikunta-alasta kiinnostunut, mutta ei ammatikseen tee liikuntahommia.

Oletko ”osin” ulkomaalainen kun olet niin tumma hipiäinen (Toivottavasti ei ollut loukkaava kysymys, en oikein osannut muotoilla oikein)?

Enpäs kuule loukkaantunut yhtään! Suomalainen kuitenkin olen vaikka oiskin kiva, jos perheessä olisi muualtakin sakkia.

Voitko tehdä pitkästä aikaa blogiin videon?

Ois ihan superhauskaa! On vaan töiden kanssa ollut kädet niin täynnä, että videot ovat valitettavasti jääneet kokonaan taka-alalle. Mutta joo, ehdottomasti voin tehdä heti kun sille aukeaa sellainen sopiva kiva rako!

Mitä pidennyksiä käytät?

Mulla on klipsit eli välillä käytän ja välillä en. Klipsit on Rapunzel of Swedenistä.

Minne kauneuslauantai hävis?

Ihanaa kun muistat kauneuslauantain! Siinä kävi oikeastaan niin, että kun kauneuslauntai alkoi, se oli mun ainoa vapaapäivä viikossa. Olin kuitenkin ihan valmis luopumaan siitä, koska aiheena kaikki kauneusjutut on niin hauskoja. Jokaiseen blogikirjoitukseen menee kuitenkin rutkasti aikaa, oli aihe kevyt tai ei, niin kun olin yli puolivuotta runtannut menemään ilman vapaita, hoksasin että ei herranen aika kyllä sitä vapaata tarvitsee jokainen. Niinpä otin kauneuslauantain suhteen tiettyjä vapauksia itselleni tarkoittaen sitä, että kirjoittelen kauneusjuttuja oli päivä mikä tahansa 🙂 Never say never, kauneuslauantai oli kyllä ihan yks mun lemppareista.

Huh siis mielettömiä kysymyksiä ja musta niin tuntuu vähän kuin tuntisin teistä jokaisen! Onks se outoa ja creepyä? No varmasti, mut näinkin monien kirjoitusvuosien jälkeen on ihana huomata, jengi on vaan edelleen niin huippuja! Lisää vastauksia on tulossa, sillä me päästiin vasta IG story-kysymysten alkuun. Snäppääjät hoi! Te ootte seuraavaks vuorossa <3

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: TÄYDELLINEN KOLMEN KOMBO JALKATREENIN LOPPUUN!

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
ja Instagramissa: @idajemina 

<3

Kommentit (4)
  1. Kiitos Ida Jemina kun jaksat vastailla meidän kysyksiin<3 oot aivan ihana!

    1. Tottakai Sanna!!❤️ Nimenomaan teidän kyssäreihin on parasta vastata!

  2. ❤ oot niin inspiroiva tyyppi!

    1. Voi kiitti Amanda! Ihan huikeeta kuulla jos täältä irtoo inspistä päiviin <333

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *