Ida Jemina
Ida Jemina

OMITUISET TREENITAPANI – MUITA WEIRDOJA?

Sis. mainoslinkkejä

Luulit ehkä hetken, että olen suht normaali, mutta eeeeheii! Ei lähelläkään! Nyt paljastetaan meikäläisen omituistakin omituisemmat treenitavat, joita salaa harrastan. 

RIIKINKUKKO-ASENTO

Eristäviä olka- tai käsiliikkeitä, kuten vaikkapa vipunostoja seisten tehdessäni saatan yhtäkkiä nostaa toisen jalan ilmaan. Kutsun tätä riikinkukko-asennoksi. Yksi jalka ilmassa jatkan vipareiden tekoa ja joskus tätä tapahtuu myös puolihuomaamatta,  mutta miksi ihmeessä? Ei suinkaan taiteellisen asennon vuoksi taikka hämmästelevien katseiden toivossa vaan siksi, että pyrin keskittymään työskenteleviin lihaksiin mahdollisimman paljon. Joskus pieni jalan nostaminen varmistaa, ettei liikkeeseen tule otettua voimaa jaloista pakottaen yläraajojen hoitamaan homman omillaan. En nyt ehkä varsinaiseksi treenivinkiksi tituleeraisi, mutta tätä tulee tehtyä.

KUULOKE-ISSUET

Kuulokkeisiin ja treenin aikaiseen musiikin kuunteluun liittyen löytyy parikin tapaa. Esimerkiksi erityisesti nappikuulokkeilla kuunnellessani alan helposti tiedostamaan hengittämisen liiankin hyvin ja tämä johtaa usein ns. manuaaliseen hengitykseen. Tiedätkö, kun alkaa ajatella liikaa hengittämistä, niin se ei enää sujukaan automaattisesti vaan pitää kokoajan muistaa hengittää? Ja koska napit korvilla ei kuule mitään ulkopuolisia ääniä, on myös paikallaan alkaa ulos- ja sisäänvetoihin keskittymisen lisäksi vainoharhaisesti miettimään, että hengitänköhän tällä hetkellä epätavallisen äänekkäästi. Siellä sitten lasken toistojen lisäksi hengenvetoja tarpeettoman kovasti puuskuttaen – menevät biitit korvilla kuitenkin!

Edellisiä outouksia ei pääse onneksi tapahtumaan perinteisen mallisilla hieman ääntä läpi päästävillä kuulokkeilla. Niillä musiikin ja treenin yhdistäminen onnistuu kyllä ongelmitta, mutta silloinkin on kuitenkin aivan pakko ottaa kuulokkeet HETI treenin viimeisen sarjan päättymisen jälkeen pois päästä – siis ihan välittömästi kun tanko kilahtaa telineisiin taikka hiit-treeni loppuu.

Vielä yksi kuuloketapa: aika usein pidän kuulokkeita korvilla koko treenin ilman, että kuuntelen niistä missään vaiheessa mitään.

MIELIKUVITUSKANNUSTAJAT

Ennen kovia sarjoja varsinkin raskaammissa liikkeissä psyykkaan itseäni joskus ajattelemalla jonkun tyypin siihen viereen kannustamaan. Ja nämä mielikuvituskaverit eivät ole ketä tahansa ohikulkijoita, vaan joitain kovan luokan treenaajia. Kyllä, on outoa. Mutta hei, jos ennen sarjaa Andreia Brazier tulee taputtamaan olalle ja kehottaa antamaan kaikkensa, niin ihan kun siinä olisi vaihtoehtona tehdä mitään muutakaan! 

Treenipaita täältä / Trikoot täältä / Urheilutoppi täältä

OIKEAT KANNUSTAJAT PYSYKÖÖN HILJAA

Entäs sitten ne oikeat treenikaverit ja heidän tosielämän kannustushuutonsa? No he pitävät suunsa supussa, koska tietävät etten itse asiassa tykkää tsemppaamisesta. Kaikenlainen puhuminen, myös kannustaminen, vie keskittymistäni oleellisesta – eihän sitä ota Andreian ohjeista selvää jos joku mölyää päälle samalla toiseen korvaan.

Hah! Jos sulta löytyy myös erikoisia tapoja, niin kerro niistä kommenteissa! 

Katso myös mitä omituista kotona tulee tehtyä: Oudon oudot tapani – onko kellään muulla samoja?

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: TURVONNUT MUTTA ONNELLINEN

 

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina
Instagramissa: @idajemina
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (8)

 1. Luana

  Joskus aiemmin treenasin aina ilman kenkiä, yleensä sukat vielä eri paria! 😀

  • Ida Jemina

   Hah hauska! 😀

 2. ninna

  riikinkukkoasento on mullakin jotenkin aina pakko tehdä viparit yhdel jalal saa tasapainoa samalla.muut tavat lasken aina kuinka monta ihmistä on salil mietin ketkä sopisivat pariksi taputan olkapäälleni hyvän menneen sarjan jälkeen ja kenkätelineessä must vakiopaikka

  • Ida Jemina

   😀 ei vitsit! Hyviä tapoja! 😀

 3. Tuija

  Heips, hauska postaus 😁 Mulla on kanssa kuulokkeiden kanssa hirvee sähellys, koska hengätyessä pelkään puuskuttavani liikaa ja välillä otan nappia pois korvasta testatakseni vain, että kuinka kovaa hengitykseni kuuluu 😂😂

  • Ida Jemina

   Hahaa kuulostaa niin tutulta 😁😁

 4. Hande

  Mulla toimii kanssa tuo mielikuvituskannustaja! Ite kuvittelen toistoissa Jutta Gustafbergin tsemppaavan 😀

  • Ida Jemina

   Mielikuvituskannustajat rules! Antaa lisätehoa oikeesti! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *