Ida Jemina
Ida Jemina

Oletko notkea? Saatko spagaatin?

Kaupallinen yhteistyö: HighRoller

HIGH-Roller

”Olisi kiva kuulla, kuuluuko säännöllinen venyttely arkirutiineihisi. Jos kuuluu, kuinka usein venyttelet, millaisilla liikkeillä? Oletko notkea? Saatko esim. spagaatin? Olisiko mahdollista tehdä postaus kehonhuollosta? Kiinnostaisi myös kuulla, miten muuten palauttelet itseäsi treeneistä.”

Jo pikkutyttönä muistan kuinka lihakset, eritoten etureidet, olivat joskus todella kipeät treenien jäljiltä. Luistelutreenit kaikkine kuntopiireineen ja -testeineen olivat lihaksistolle rankkoja ja olin luonteeltani sellainen, joka otti treenit tosissaan. Olin myös hyvin kilpailuhenkinen ja muistan, kuinka kerran kuntotestissä istuin selkä seinää vasten jalat 90 asteen kulmassa 45 minuuttia. Olin päättänyt istua siinä niin kauan, kuin treenit kestävät ja niin myös tein. Järkevää? No ei välttämättä, mutta tahdonvoima voitti tulisen poltteen jaloissa.

Koin siis jo pikkutyttönä, miltä tuntuu kävellä rappusia jalkapäivän jälkeen. Silloin mottoni oli, että ”sillä se lähtee, millä on tullutkin” ja ei kun kyykkyhyppyjä taas tekemään. Kyllähän se oikeasti auttoikin, kun lihaksiin sai vähän verta kiertämään. Toinen juttu mitä tein, olivat kylmä-kuuma-hoidot suihkussa. Ensin suihkutetaan niin kylmää vettä kuin kraanasta tulee ja sen jälkeen vaihdetaan vesi kuumaan suihkuun. Tätä vuorotellaan niin usein kuin haluaa. Olen toteuttanut tätä kylmä-kuuma-hoitoa edelleen myös aikuisena silloin tällöin. Viheliään tuntuista hommaahan se on, mutta olo jälkikäteen on ihana.

Venyttelytuokiot sen sijaan saattavat joskus olla yhtä tuskaa. En ole luonnostani kovin venyvä ja jos en venyttelisi, muistuttaisin hyvin paljon rautakankea. Joskus ajan puutteessa venyttelyt saattavat jäädä ja sen vaikutukset aina huomaa kropassa. Liikkuvuus kärsii ja joidenkin liikkeiden tekeminen salilla hankaloituu. Luisteluaikoina kuntotestiin kuului spagaatin tekeminen molempiin suuntiin sekä sivuspagaatti. Mittanauhalla mitattiin kuinka paljon jäi ilmaa haarojen ja maan väliin. Olin lapsena myös todella kankea ja spagaatin sain vain villeimmissä unelmissani. Päätin kuitenkin, että nyt ei auta, spagaatti on saatava! Venyttelin kotona tunnollisesti joka päivä, vaikka tehtävä vaikutti erittäin epätoivoiselta. Hikipäässä ja turhautuneena hitaaseen edistymiseen jatkoin kuitenkin projektia ja kun kuntotestin aika koitti, sain kuin sainkin spagaatin! Voi vitsit kuinka iloinen olin, koska oikeasti näin unia siitä, että istun spagaatissa. Eli kovalla työllä myös sähkötolpasta voi saada taipuisan. Tällä hetkellä tosin spagaattiin on varmasti jonkin verran matkaa!

Highroller-putkirulla

Nykypäivänä huollan kehoa huomattavasti enemmän kuin ennen. Tässä ei enää mitään nuorukaisia olla, joten kropan toiminnasta on hyvä pitää huolta. Myös sattuneet tapaturmat ovat saaneet minut arvostamaan toimivaa kehoa entistä enemmän. Teen usein lyhyet venytykset treenin päätteeksi treenatuille lihaksille ja jos mahdollista pidemmät venytykset vielä myöhemmin. Ehdottomiin suosikkihuoltotoimenpiteisiini on jo pitkään kuulunut putkirullaus iltaisin. Ei kun Netflix pyörimään ja rullailemaan. Olo tämän jälkeen on vähän samalla tavalla euforinen kuin treeninkin jälkeen. Etenkin dieetillä ollessani tämänkaltaiset hyvänolontunteet ovat erityisen tervetulluita ja voittavat sohvalla makoilun mennen tullen.

Jokin aika sitten sain HighRollerilta jalallisen putkirullan. Aivan huikea tapaus ja rullailun ystävänä voin antaa tälle täydet pisteet. Highroller toimii siis muuten samalla periaatteella kuin putkirullakin, mutta kiinnitettävien jalkojen avulla rullaus on huomattavasti helpompaa mahdollistaen myös monipuolisemman huoltorutiinin. Ensimmäisen kerran kun tällä rullasin, olin ihan että wou! Aivan uusia tuntemuksia lihaksissa ja rullauksen kohdistaminen sinne minne halusi oli paljon tehokkaampaa kuin vanhassa rullassani – eikä yhtään niin rankkaa. Olenkin jo suositellut tätä heti koko perheelleni ja innoissani pakottanut tottakai testaamaan.

HighRollerin mukana tulee siis jalat, jotka voi säätää joko korkeiksi tai mataliksi. Niiden ansiosta asennoissa on helppoa ja vaivatonta pysyä eikä rulla karkaile kropan alta mihinkään. Jalat saa myös kokonaan irrotettua, jolloin sitä voi halutessaan käyttää myös perinteiseen tapaan. Erityisesti pidän siitä, kuinka ihanasti se pureutuu joihinkin alueisiin, joita aikaisemmin oli vaikeampi hoitaa, kuten selkää, käsiä, olkapäitä ja esim. pohkeita. Kun asennoissa on iisiä ja vaivatonta olla, ovat työstettävät lihakset helpompi pitää löysinä ja rentoina.

HIGHroller-takareisi
Rullailuiden päätteeksi rentoudun usein vielä pyörittelemällä olkia, pyöristämällä selkää, venyttämällä niskaa, ravistelemalla lihaksia yms. ja hengittelemällä rauhallisesti syvään. Se on semmoinen rauhoittava hetki päivästä, jolloin hyvä olo leviää koko kroppaan.

Toinen kehonhuoltosuosikkini taas on vihtominen, mutta se onkin sitten vähän harvinaisempaa herkkua. Nyt kesällä olen ajatellut ottaa tuon rullan mukaan myös ulos, jos kelit ovat näin hyvät. Mukana tulee kätevästi kantokassi, niin onnistuu tämäkin näppärästi.

Erinomainen laatu ja suomalainen tuote (voitti viime vuonna vuoden liikuntatuote palkinnon), aivan loistavat käyttökokemukset sekä ihan uudenlaiset tuntemukset lihaksissa – voin suositella! Rullan mukana saa myös käyttöohjevihkon, josta näkee eri asentoja eri lihaksille.

Tämän viikon ajan HighRoller lupaa lukijoilleni -10% alen, jonka saa koodilla IDAJEMINA HighRoller verkkokaupausta. Koodi on voimassa 6.6.-12.6.

highroller-ida-jemina

Ei kun rullat pyörimään ja mahtavaa alkavaa viikkoa! 

Edellisessä postauksessa: Näin olen treenannut ja näin herkutellut!

394_Ida_jemina_2016_FTUK_branded page

Kommentit (8)

 1. Andi

  Voi vitsi onpa ihanan värinen roller 🙂 Pitäis kyllä iteki keskittyy enemmän vielä kehon huoltoon.
  Saako toivoa postausta? Mua kiinostaisi paleo ruokavalio. Mitä mieltä oot? Olisiko kokeilemisen arvoinen? Miksi? ja Miksi ei?
  Kiitos <3 Mukavaa käynnistynyttä viikkoa!

  • Ida Jemina

   Eikö olekin! 🙂 Postaustoiveet otetaan aina vastaan! Pistetäänpäs korvan taakse 🙂

 2. Nuppu

  Mul on ollut jo pidempään tämä käytössä ja ei ole tarvinnut katua hankintaa! Lisävinkkinä vielä kannattaa just tehdä maton päällä nii jalat pysyy kunnolla paikallaan. PS kiitos erittäin inspiroivasta blogista, tätä on ilo seurata!

  • Ida Jemina

   Tämä on kyllä ihan supermahtava! Kiitos itsellesi Nuppu ♡

 3. K

  Pitääpä laittaa tuo roller harkintaan! Vaikuttaa hyvältä.
  Misto tuo pinkki toppi on? Näyttää tosi kivalta. 🙂

  • Ida Jemina

   Ehdottomasti testiin, pidät varmasti 👌😊 hmmm toppi on jo aika vanha, se on muistaakseni h&m:stä.

 4. Isa V.

  Moikka,
  minua hiukan kiinnostaa tuo rullailu, mutten ole oikein osannut/uskaltanut lähestyä rolleria vielä. Olisi kiva jos ehtisit jossain välissä pistää vaikka lyhyen videon ”rullailurutiinistasi”, josta voisi naata vinkkejä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *