”No et sä siihen pysty”

Kuinka moni täällä on joskus saanut epäilyä osakseen, nostaa käden ylös nyt! Täällä nousi yksi käsi. Mitä tahansa sitä elämässään tekeekin, aina löytyy joku, joka ei usko sinun pystyvän siihen. Nämä ihmiset näkevät maailman sellaisten lasien läpi, jotka ovat täynnä ylitsepääsemättömiä esteitä, hankaluuksia ja mahdottomuuksia. Älä kuuntele heitä! Äläkä missään nimessä pistä noita laseja päähäsi!

Mitä suurempiin asioihin ryhtyy, sitä enemmän tulee saamaan epäilyä osakseen. Älä anna sen lannistaa. Luota itseesi, koska sinä tiedät mitä olet tekemässä – eivät muut. Kuinka moni menestyjä onkaan sanonut, että älä kuuntele epäilijöitä, jätä heidät kokonaan huomioimatta. Missä nämä menestyjät olisivat, jos he olisivat antaneet muiden epäilysten vaikuttaa toimintaansa? 

haukkaria

 Miksi sitten epäilijöitä riittää? Minkälainen ihminen on englanniksikin kutsuttu ”naysayer”? Naysayer on ihminen, jolla on negatiivinen ja pessimistinen asenne. Hän näkee lasin aina puoliksi tyhjänä, valittaa usein, pelkää riskejä ja kokee ne vain negatiivisena asiana sekä huomaa asioissa ensimmäisenä huonot puolet. Sen sijaan, että hän pitäisi pessimistisen asenteensa itsellään, hän pitää huolen siitä, että kaikki saavat siitä osansa. Naysayer ei usko itseensä eikä sitä kautta muihin. Hän on ihminen, joka ei usko sinuun, kun kerrot hänelle unelmistasi. ”Eikö tuo nyt ole aika epätodennäköistä?” Hän vitsailee, kun jaat hänelle taivoitteesi ja lannistaa kannustamisen sijaan.

Tällainen ihminen voi olla joku anonyymi netissä, työkaveri, ystävä, opettaja tai jopa perheenjäsen. Kun kerrot aloittavasi karkkilakon, mitä sanoo epäilijä? ”Lyön vetoa, että kestät maksimissaan ensi viikonloppuun saakka”. Kun kerrot hakevasi yliopistoon, mitä sanoo epäilijä? ”Sinnehän nyt on ihan sika vaikee päästä”. Kun kerrot aloittavasi uuden harrastuksen, mitä sanoo epäilijä? ”Voiko tossa vaiheessa enää mitään oppia?”.

naysayers

Miksi sitten joku käyttäytyy näin ja haluaa lannistaa sinua tavoitteissasi? Vastaus on yksinkertainen; koska hän pelkää, että onnistut. Epäilijä, ei ole koskaan tehnyt sitä, mitä sinä olet yrittämässä. Hän pelkää tosissaan, että sinä onnistut – miltä se saisi hänet itsensä näyttämään kaiken sen epäilyn jälkeen?

Muiden pelkojen ei kuitenkaan pidä antaa vaikuttaa sinun elämääsi, onneesi ja tavoitteisiisi. Joten sivuuta epäilijöiden kommentit – ”don’t listen to the naysayers”, niin kuin kuuluu Arnold Schwarzeneggerin neljäs menestyksen sääntö. Kurkkaa myös muut kirjoitukseni aiemmista tärkeitä säännöistä:

1. Luota itseesi
2. Riko sääntöjä
3. Älä pelkää epäonnistua

kuisti

Niin kuin Iso-Arskakin sanoi; jos hän olisi kuunnellut epäilijöitä, hän olisi yhä Itävallassa jodlaamassa eikä olisi koskaan päätynyt Amerikkaan ja saavuttanut suuria unelmiaan. Tässä taas yksi todiste siitä, kuinka ei koskaan pidä luovuttaa vain sen takia, että joku sanoo, ”no et sä siihen pysty”.

Mahtavaa maanantaita ja tarmokasta uutta viikkoa!

Kurkkaa eilisen resepti suussa sulaviin herkkuihin tästä.

Kommentit (26)
  1. Kaunokainen!<3 Voisitko toteuttaa meikkipostausta? etenkin silmämeikistä! 🙂

    1. Kiitos paljon Mia <3 Pistetään korvan taakse! 🙂

  2. sä olet vaan niiiiiiiin kaunis. Lukenu sun blogia jo jonkun aikaa ja sun kauneus yllättää mut joka päivä.
    <3

    1. Voi ihana! Kiitos <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *