Nivelsiteet revenneet

Sis. mainoslinkkejä

Jees, että sellaista täällä tänään! Nivelsiteet kakkana oikeasta nilkasta. Olen jo jonkin aikaa kiikuttanut menemään väärällä diagnoosilla ”siinä on venähdys” ja ihmetellyt, kun nilkka ei parane. Uuden lääkärikäynnin ja asiantuntijan vaihtamisen jälkeen selvisi, että nivelsiteethän siellä ovat revenneet ja arpikudos kasvanut.

Olen vähän sellaista tyyppiä, että niillä mennään mitä on. Jossain vaiheessa meinaa kuitenkin kärsivällisyys loppua. Ei tässä ole täysipainoisesti pystynyt treenaamaan pitkään aikaan ja ihan nukkuessakin nilkassa tuntuu välillä ikävältä. Juuri kun oikea polvi alkoi olemaan kunnossa (leikattiin n. 2,5 vuotta sitten), aloitti toinen polvi oireilun. Tällä hetkellä en pysty esimerkiksi ojentamaan kokonaan vasenta jalkaani jännittääkseni etureittä. Epäilen, että siellä on samaa rustovauriota kuin oikeassa polvessakin – taitaa olla peruja luisteluajoilta.

Urho ja Ida

Tähän sitten kaupan päälle vielä oikean nilkan nivelsiteiden repeäminen, niin saadaan ainakin riittävästi kapuloita rattaisiin. Treeneissä on päässyt jo pidempään käyttämään mielikuvitustaan, aivan kuten joskus ihan normiarjessakin, että saa hommat pelittämään.

Mutta haavereita sattuu ja elämä on toisinaan tällaista. Turha on jäädä tuleen makoilemaan tai säälipisteitä keräilemään. Olen kuitenkin iloinen siitä, että nyt sain tietää mikä nilkkaa oikeasti vaivaa ja voin aloittaa tarvittavat kuntoutukset. Ahkeralla kuntoutuksella on onneksi vielä toivoa saada jalka kuntoon ilman operoimista ja se mahdollisuus on aina iso plussa. Kuitenkin, mikäli nilkka ei tästä kahden kuukauden sisällä ala paranemaan, on sen viimeisen vaihtoehdon vuoro.

Kelit ovat onneksi suosineet nyt viime päivinä ja näin näyttäisi olevan myös tänään – aurinkoista päivää kaikille!

Polvihaaverista voit lukea täältä ja nilkkatapaturmasta täältä.

nivelsiteet revenneet
Converset

Tsekkaa edellisen tekstin vinkit selkätreeniin: Etkö saa selkään tuntumaa? Ota nämä 10 kikkaa käyttöön!

Kommentit (20)
 1. Moi
  Mulla meni kanssa oikean nilkan nivelsiteet viime syksynä. Ja jännevauriotakin epäiltiin aluksi. Äksidentin jälkeen nilkka oli hetken kipeä ja kipu lieveni parissa päivässä, pystyin kävelemään ilman kipua, jonka takia jatkoin treenailua enkä mennyt heti lääkäriin vaikka olis ehkä kannattanut. Muuten kesti treeniä hyvin, mutta kovat hypyt ja juokseminen teki todella kipeetä. Lääkääriin kun päädyin niin heti lähete magneettikuvaan ja en edes magneettikuvan tuloksia ollut kerennyt kuulemaan kun lääkäri oli jo laittanut lähetteen leikkaukseen. Leikkaus meni hyvin, jänne ei ollutkaan rikki, ainoastan kudosta tms.. ja nivelsiteet korjattiin. (Ilman leikkausta olis ollu 6-12kk pelkkää kävelyä eikä mitään raskasta liikkeitä eikä hyppyjä jalalle ja silti olis todennäkösesti joutunu leikkaamaan)
  Pari kk leikkauksen jälkeen pääsin jo juoksemaan ja nilkka on fyssarin mukaan jopa parempi kuin aiemmin 😀 Luonnostaan löysät nilkat, mitkä helposti pyörähtää, niin nyt on ainakin toi oikeanpuoleinen ’normaalilla’ tasolla 😀 Muuten olis varmaanpeace of cake, mutta nyt hajos vasemmasta säärestä sääriluu ja niin kauan kun se on paketissa, oikea nilkka rasittuu ja kipeytyy – koska leikkauksesta kuitenkin on niin lyhyt aika… Mutta näillä mennään mitä on 😀 Ei nää vammat ikinä kivoja oo.
  Tsemppiä sulle, toivottavasti lähtis paranee ilman leikkausta! 🙂

  1. Aijaijai 🙁 sikana tsemppiä toipumiseen Eveliina ja kiva kun tulit jakamaan omia kokemuksia! Vammat on aina hanurista mutta sitä terveyttä osaa kyllä niiden jälkeen arvostaa taas ihan uudella tavalla. Pikaista paranemista sinnekin!

 2. Tsemppiä! Täällä toinen nilkkavaivainen. Mun vasen nilkka on mennyt rikki hitaasti mutta varmasti lantion alueen toimintahäiriön takia, kun en saanut ajoissa apua vaivoihin. Lopputuloksena tulehtunut peroneus-jänne, useat nivelsiteet todella heikossa jamassa ja nestettä ja vähän kulumaakin nivelissä. Kortisonipiikin jälkeen kävellen, varovasti kyykäten ja uiden jatketaan elämää, mutta nyt sentään ei öisin ja seisoessa tarvii kärsiä kivuista. Lantiokin on ihan ok 😉 Elämä jatkuu.

  1. Tsemppiä kohtalotoverille! Toivottavasti siitä lähtisi nyt pikkuhiljaa paranemaan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *