Ida Jemina
Ida Jemina

Neljän tähden illallinen intialaisittain

Sis. mainoslinkkejä

IMG_0558

Päätimme pienen porukan kanssa pitää neljän tähden illalliset hieman poikkeavaan tyyliin. Moni varmaan tietää ohjelman, jossa julkimot aina vuorollaan järjestävät toisilleen illallismenun ohjelmanumeroineen. Idea on aivan loistava toteuttaa myös omassa piirissä – herkullista ruokaa, yhdessäoloa ja hauskanpitoa! Halusimme kuitenkin tehdä illallisten järjestämisestä hieman jännittävämmän ja haasteellisemman kuin perinteisessä mallissa. Niinpä jokainen osallistuja sai ehdottaa kaksi maata, joista sitten arvottiin osallistujille omansa. Tämän maan teeman mukaisesti piti menu suunnitella.

Tämä oli nyt toinen kerta, kun toteutimme illalliset ja viimeksi sain maaksi Meksikon. Tällä kertaa arpaonni osui Intiaan!

Goa
Edelliskerralla valmistelin iltaa oikein ajan kanssa monia päiviä. Askartelin, suunnittelin, mietin eri reseptejä ja ruokien valmistelut aloitin jo edellisiltana. Tällä kertaa homma meni aivan päinvastoin. Pirautin ex tempore osallistujille, että hei miten olisi intia-ilta tuossa muutaman tunnin päästä? Kaikille onnistui, mikä oli tietysti aivan mahtavaa, mutta kämppä oli aivan järkyttävässä kunnossa, minulla ei ollut reseptin reseptiä mietittynä, ei rekvisiittaa saatika ohjelmanumeroa.

Siitä alkoi armoton googlaus intialaisista alku-, pää-, ja jälkiruoista sekä maan kulttuurista. Tehtävä oli haastellisuudessaan juuri sitä mitä rakastan! Päätökset on tehtävä nyt eikä kohta tai muuten homma menee mönkään. Rustasin pienen tietovisan kasaan ja päätin, että erillistä alkuruokaa ei tule vaan tarjoilen sen yhdessä pääruoan kanssa. Lopulta menuksi muodostui seuraavanlainen setti:

 Naan-leipää raita-kastikkeella
Kana-pähkinä korma
Porkkanahalvaa vaniljajäätelöllä

naan leipä

IMG_0229IMG_0230

Ei kun kauppaan, muutama Intian sävyihin sopiva kukka sieltä mukaan ja kotiin siivoamaan. Siitä alkoi kiireellinen tavaroiden viskominen milloin mihinkin kappiin ja 45 minuuttia ennen vieraiden saapumistä pääsin vasta aloittamaan itse kokkailun. Huh! Vieraat ehtivätkin saapua ennen kuin oli täysin valmista, mutta pikku odotus lisää vain nälkää, eikö niin!

Kaikki ruoat onnistuivat paremmin kuin hyvin ja yllätyin jopa itse kuinka maukkaita niistä tuli. Aion aivan varmasti tehdä näitä kaikkia joskus uudelleen. Resepteihin pääset menusta. Kaiken kaikkiaan oli taas supermukava ilta ja tämmöisiä on aina hauska toteuttaa!

kaupunkilook
Toppi täältä / Farkut täältä / Aurinkolasit täältä / Laukku täältä / Kengät täältä

Katso edellisestä postauksesta hyödyllisiä ja olennaisia juttuja koskien treeniohjelmia: Mitä asioita kannattaa huomioida treeniohjelmaa suunniteltaessa? Miten kokeneemman ja aloittelijan treenit eroavat toisistaan?

394_Ida_jemina_2016_FTUK_branded page

Kommentit (7)

 1. Heidi

  ompa kiva idea! Täytyypä ottaa toteutukseen ihan omassakin kaveriporukassa 🙂

  • Ida Jemina

   Ehdottomasti! Nämä ovat aina ihan huippuja iltoja! 🙂

 2. Katrie

  Moikka! Haluaisin kysyä, että osaisitko sanoa miten saisin siron, kapean vyötärön (mutta kuitenkin vatsaan lihaserottuvuutta)? Sivusta päin kun katson peilistä niin olen tosi ”roteva”. Voiko vatsarutistukset olla syy TAI ratkaisu tähän? Teen päivänmittaan n. 4 samanlaista vatsalihastreeniä (joka kerralla vain yksi kierros, liikkeitä on siis 9 ja toistoja 20-30 riippuen liikkeestä) Eihän nuo enää edes polttele, mutta tällä hetkellä tunnen jotenkuten ylimmät vatsalihakseni ja tuntuu, että jos jonain kertana jätän tekemättä niin nekään vähät ei enää tunnu. Mitä tehdä?

  • Ida Jemina

   Moikka Katrie! Tehokkain keino kaventaa vyötäröä on mahdollisten ylimääräisten karistaminen. Jos vatsa taas on jo tiukka, voi illuusiota kapeasta vyötäröstä lisätä hartioita sekä jalkoja kasvattamalla. Rakenteellisilla seikoilla on rotevuuden kannalta sekä vatsalihasten näkyvyyden kannalta toki väliä, eli jos ei ole luonnostaan kovin syvät jännejuovat, saattaa vähäiselläkin rasvakerroksella olla hankalaa saada vatsapalikoita kunnolla esille. Tätä voi tietysti jonkun verran yrittää kehittää vatsalihaksia kasvattamalla, jolloin erottuvuus voi parantua hieman.

 3. Petra

  Muistan ihailleen tätä ideaa jo edellisen kerran sun siitä kertoessa, mutta nyt on ihan pakko ottaa kokeiluun!
  On muuten aivan huippu hyvän näköstä! 🙂
  Olis vielä yks kysymys ihan ohi aiheen… Oon tilaamassa ensimmäistä kertaa jo aijemmin sun suosittelemia hampaidenvalkaisu liuskoja. Onko sulla jotai vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon niitä eBaystä tilatessa? Minkä verran sulla on suunnilleen se paketti maksanut?
  Kiitos ja hyvää alkavaa viikkoa! 🙂

  • Ida Jemina

   Kokeiluun vaan! On oikeasti niin hauska toteuttaa! 🙂
   Kannattaa katsoa minkälaiset arvostelut myyjä on saanut, mistä tuote tulee (tuleeko tullimaksuja ja kuinka kauan toimitus mahdollisesti kestää) ja tuleeko postikuluja. Usein mahdollisten tullienkin kanssa tuotteet on edullisinta tilata tuolta ja itseasiassa minulle ne eivät ole koskaan jääneet tulliin. Itse olen käyttänyt ebayta aina onnistuneesti ja jokainen tuote on saapunut perille 🙂 Nuo hampaidenvalkaisuliuskat ovat maksaneet liuskojen määrästä riippuen about 40-60e. Kannattaa katsoa, että liuskat ovat aitoja Crestejä. Niitä voi olla joskus vähän vaikeampi löytää, mutta esim. nämä näyttävät olevan oikeita ja nämä. Feikit tunnistaa usein hinnasta ja siitä, että niissä ei ole tuota crestin logoa.

 4. Mitkä ovat parhaat Whey-80 maut? Tässä arvosteluni! – Ida Jemina

  […] Edellisessä postauksessa: Neljän tähden illallinen intialaisittain […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *