Nämä liikkeet testiin! Ojentajaliikkeiden viimeinen osa

Nyt on vuorossa neljä eri loistavaa ojentajaliikettä, joiden joukossa saattaa jokunen uusi tuttavuuskin piipahtaa. Tsekkaa, pistä muistiin ja kokeile omassa treenissäsi!

YHDEN KÄDEN OJENNUS NISKAN TAKAA KÄSIPAINOLLA

ojentaja-yhdella-kadella-niskan-takaa
Harmaat shortsit / ICANIWILL Hoodie

Vinkkejä liikkeeseen: Tämä on loistava eristävä viimeistelyliike ojentajatreenin loppuun. Liike tehdään vuorokäsin. Nosta käsi ylös samalla painoa hartioiden suuntaisesti pidellen. Lähde laskemaan alas vastakkaisen korvan taakse antaen lihasten venyä ja puske paino sieltä takaisin ylös. Olkavarsi pysyy käytännössä paikallaan suorituksen ajan. Tähän liikkeeseen voi olla paikallaan valita hieman kevyemmät painot kuin esim. suoraan niskan takaa tehtävään ojennukseen.

JM PRESS

Jm-press

Vinkkejä liikkeeseen: Tätä liikettä kannattaa harjoitella ensin kevyillä painoilla liikeradan opettelemiseksi, jos se ei ole entuudestaan tuttu. Ota luonnollisen kapea ote tangosta pitäen tankoa suorilla käsillä ja lähde laskemaan tankoa ylärintaa kohti. Huomaa ero verrattuna kapeaan penkkiin, tässä liike muistuttaa hieman ranskalaista punnerrusta. Kun olkavarret ovat suunnilleen linjassa yläkropan kanssa, lähde puskemaan tankoa takaisin ylös ojentajilla. Muista kiinnittää huomiota ranteiden asentoon, pitäen ne luonnollisen suorina suorituksen ajan.

 

DIPPI

dippi
Six Deuce trikoot

Vinkkejä liikkeeseen: Dippi on loistava ja raskas yleisliike. Kapea käsien asento saa liikkeen tuntumaan enemmän ojentajissa ja hieman leveämpi asento taas rintalihaksissa. Dippiä voikin tehdä oman kuntotason mukaan useilla erilaisilla variaatioilla, kuten esimerkiksi dippitelineessä, dippilaitteessa, penkillä tai kahden penkin välissä. Tässä esimerkissä suoritan liikkeen penkin avulla jalat maassa. Liikkeestä saa raskaamman nostamalla vielä jalat korokkeelle ja halutessaan vastusta voi lisätä edelleen ottamalla suoritukseen mukaan lisäpainoa esim. levypainoista.

OJENNUS MAATEN KÄSIPAINOILLA

Ranskalainen-kasipainoilla

Vinkkejä liikkeeseen: Mene selin makuulle penkille tai lattialle. Pidä käsipainot hammer- eli vasaraotteessa koko suorituksen ajan kuvan osoittamalla tavalla. Kiinnitä huomiota siihen, että kyynärpäät pysyvät kurissa eivätkä lähde vaeltamaan sivuille. Olkavarret osoittavat suorituksen aikana kohti kattoa samalla ojentajien liikutellessa kyynärvarsia sekä käsipainoja ylös ja alas.

Mahtavia treenejä!! Katso edellisestä postauksesta oma sivuni Elloksen verkkokaupassa wihii!

Kommentit (11)
  1. Tuota ekaa liikettä täytyi testata heti (onneksi käsipainoja on kotona… :D).
    Ja pääsee kyllä ojentajatreeniin, koska omissa kyynerpäissäni normaali suora pääntakaa ojennus tuntuu pahalta enkä sitä voi tehdä. Mutta tuossa ei tuntunut kipeältä tai lonksunut. 🙂

    1. Loistavaa Mari! Ja superia jos tämä sopi myös kyynärpäällesi 🙂

  2. Itse tykkään tehdä JM pressiä smithissä, voi vetää huolella failureen ilman, että jää tangon alle 🙂
    Oletko muuten koittanut myo reps tekniikkaa ? https://www.youtube.com/watch?v=j3bi1YiFMow

    1. Jes! Pystyy ilman varmistajaa vedellä loppuun asti 🙂 En ole tuota komboa kokeillut, vaikuttaa hyvältä! Rest pausea ja etukäteisväsytystä olen käyttänyt, mutta en tällä yhdistemällä. Voisi joskus testailla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *