NÄISTÄ ASIOISTA EN DIGGAA TREENAAMISESSA!

Ai kauheeta! Musta oli hauska kuulla viime kerralla kun puhuin asioista, joista en pidä treenaamisessa, kun eräs lukija kertoi aina ajatelleensa, että kaikki treenaajat tai ns. fitnesstyypit tykkää koko hommasta NIIN paljon, että mikään siinä ole ikävää tai ainakaan he eivät sano sitä ääneen.

Niinpä tänään jaetaan taas näitä ei niin kivoja treenamiseen liittyviä juttuja! Kuulostaako jokin näistä sulle tutulta?

PYYKKITULVALTA EI VOI VÄLTTYÄ

You know what I’m talking about! Pyykkitulvalta on vaikea välttyä. Ensinnäkin pyykkiteline on täynnä pestyjä vaatteita, muualla roikkuu hikisiä vaatteita kuivumassa ennen pyykkikoriin laittoa ja pyykkikori pursuu jo kuivuneista vaatteista. Siinä saa aikamoista kiertokulkua pyörittää. Katso myös: APUA! ET KAI PESE TREENIVAATTEITA VÄÄRIN?

PSYYKKAUS ENNEN TREENIÄ

Tämä on mielestäni yksi isoimmista jutuista! Mielen pitää olla psyykkaantunut ja mukana treenissä, jotta pystyy ylipäätään vetämään hyvän treenin. Voi kun se olisikin niin, että täydestä rentoutumisesta voisi sormia napsauttamalla olla treenimoodissa. Itselläni on myös sillä tavalla, että voin rentoutua täysin vasta kun treeni on hoidettu. Siihen asti on pidettävä mieli skarppina eikä auta lötkistyä. Ennen treenasin aina hyvin myöhään illalla aikataulujen sanelemana. Treenit loppuivat vasta yhdentoista jälkeen, jolloin koko päivän joutui pysymään valppaana ihan iltaan asti. Iltatreenissä oli tietysti oma tunnelmansa, mutta myös ikävät puolensa, kun joutui vielä myöhään virittäytymään treenivalppauteen sekä käymään ihan kierroksilla yömyöhään.

VIE AIKAA

No niinhän se on vaikka mitä tekisi. Treenaamiselle on aina löydyttävä jostain ylimääräistä aikaa, mikä tarkoittaa sitä, että jostain toisesta puuhasta on luovuttava tuoksi ajaksi. Ei sillä, etteikö se olisi sen arvoista – todellakin on! Treeni aina ensin ottaa, mutta se antaa moninkertaisestit takaisin.

Aina sen ajan löytäminen ei kuitenkaan oikeasti ole helppoa, koska kyllä niitä tärkeämpiä ja akuutimpia juttujakin joskus löytyy sanoi kuka punttisankari mitä tahansa. Joskus on aikamoista balansoimista ja taiteilemista, kun päivät ovat niin täynnä touhua, että sohvalla ehtii istumaan usein vasta iltapalalla.

Käänsin itse about pari vuotta sitten treenirytmin aivan ympäri niin, että olen noussut jo viideltä ja treenannut ennen duuneja. Whaattttt! Frendit ja perheenjäsenet tietää, että tää ei ole ollenkaan mun tapaista, terveisin pesunkestävä iltavirkku! Tämä uusi rytmi on kuitenkin toiminut ihan jäätävän hyvin vaikka toki ysiltä nukkumaan meneminen saa mut tuntemaan itseni entistä mummommaksi. Ei sitä kuitenkaan käy kieltäminen, että tässä granny-elämässäkin on puolensa, kun omista treeneistä ei joudukaan niin helpolla tinkimään, vaikka päivät olisivat kiireisiä ja aika tiukilla.

Mun mielestä treenit kannattaa aina sovittaa siihen omaan SEN HETKISEEN elämään. En usko, että tuun aina treenaamaan aamulla, mutta tätäkin on ollu mielenkiintoista kokeilla. Nyt on sitten kaikki kokeiltu!

VIE RAHAA

Sitäkin! Lukija lisäsi tän kohdan viimeksi, kun juteltiin näistä. Tää on niin totta vaikka toki niille rahoille usein saa monella mitalla vastinetta. Pöllömpiinkin juttuihin voi rahansa helposti kuluttaa, mutta ei käy kieltäminen, että salikortti maksaa, treenivaatteet maksaa, mahdolliset lisäravinteet maksaa ja matkoihinkin voi mennä rahaa.

PAIKAT JUMISSA

Jep! Paikat tuppaavat olemaan aika-ajoin väistämättäkin jumissa kehonhuollosta ja eritoten sen unohtumisesta riippuen. Erityisesti pohkeet mulla on sellaiset, että niitä jos innostuu liikaa treenaamaan, niin auta armias siinä ei kävellä kahteen viikkoon.

JATKUVA SÄÄTÄMINEN

Treenejä ennen ja treenien jälkeen tapahtuva säätö.. Sitä riittää! Kamat kasaan, sheikkerit täyteen, vaatteet vaihtoon, matkustus salille, matkustus takaisin, suihku, sheikkerin peseminen.. ja taas on hikisiä vaatteita kylpyhuone täynnä. Ei tää onneksi niin paha juttu ole, mutta kuuluu niihin pieniin ärsyttäviin asiohin!

SOPIVIEN NORMAALIEN VAATTEIDEN LÖYTÄMINEN

Jotkut vaatteet voivat toki istua paremmin kuin aikaisemmin, mutta itselleni normaalien housujen löytäminen on usein pienoinen haasteensa. Ongelman aiheuttaa paksut reidet ja suhteellisen kapea vyötärö. Jos housut saa reisistä mahtumaan, niin vyötärö on aivan liian löysä. Joskus ne saa vain sen verran ylös, että haaroihin jää sellainen inhottava ilma-aukko, kun ne eivät mene kunnolla ylös asti. Joskus ne housut taas tyssää jo pohkeisiin.

Ai kamala! Onneksi se treenaaminen ei niin vakavaa ole, mutta kyllä niitä pattiin ottavia juttujakin löytyy! Osaatko samaistua?

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: KASVISPIHVIT JOGURTTIKASTIKKEELLA – JÄÄT KOUKKUUN!

🔥 Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

 Seuraa Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (10)
 1. Moi

  Olisiko mahdollista saada vaatepostaus treenatulle kropalle? Ei treenivaatteista, vaan normaaleista arki-ja työvaatteista. Sopivat mallit ja materiaalit, mallistot, hankintapaikat jne.

  1. 😍 JUST MUN TYYLINEN JUTTU! TODELLAKIN! Hyvä idea!!

   1. Jos löydät paikan, mistä löytyy toimistokäyttöön sopivia suoria housuja, joihin mahtuu pehva ja reidet, muttei puolitoista ihmistä vyötärölle, saat ikuisen kiitollisuuteni.
    Nimim. Ahterisauma repesi istuessa. Onneksi oli pitkä paita ja työkaverilla ompelutarvikkeet..

    1. Eikääää!! 😂👏 tuo on GOALS!!

 2. Voin niin samaistua näihin! Etenki tuo pyykkiasia, ylimääräinen säätö sekä aika-asia. Itellä kun ei ole monia treenivaatteita niin joutuu ihan kauheella tahilla pesemään paitoja, liivejä, housuja ja kerrastoja jne. Ei kauaa käytössä ehdi olla kun huomaakin jo jonkun ominaisuuden treenivaatteista kadonneen. 😢
  Ja tuo ylimääräinen säätö, argh välillä olis vaan niin paljon helpompaa hypätä vaan autoon ja mennä mut ei kun kaikki salikamat kasaan ja kaikki muu hässäkkä.. sit tuo aika-asia että kun on tällainen siisti ihminen ja omistaa koiran ja harrastaa muutakin niin on välillä haastavaa sovitella kaikkia yhteen. Ja kun aamuisin en ehdi treenille kun työt alkaa jo niin aikaisin.. kaikki koti-asiat venyy ja vanuu ja ärsyttää kun koti näyttää sikolätiltä välillä ja omia juttuja ei ehdi tekemään kuin silloin tällöin.. Lomalla kaikki niin paljon helpompaa kun koko päivää aikaa tehdä asioita 😂

  1. Ahhh sepä se!! Ei ole liian helpoksi tehty kyllä tätä touhua😅😅 mutta kaikkeen sitä aina löytyy omat huonot puolensa, onneksi ne hyvät voittaa loppupeleissä! Tsemppiä koira-, treeni- ja duuniarkeen! 😊❤️💪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *