NÄIN OTAT UPEAN KUVAN PUHELIMELLA

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Tänään laitetaan kuvausvinkit jakoon oikein rytinällä! Miten saada upea kuva kännykkää käyttämällä? Mihin asioihin voi helposti kiinnittää huomiota ja mitä juttuja taas kenties kannattaa välttää? Upeita kuvia voi saada helposti otettua puhelimella ja kun pitää vielä mielessä muutaman eri niksin, voi lopputuloksesta saada entistäkin laadukkaamman.


Tässä postauksessa kuvaamiseen on käytetty apuna uutta Samsung Galaxy A5-puhelinta, jossa on laadukas 16 megapikselin kamera niin edessä kuin takana. Kamera on erityisen valovoimainen ja sillä kuvaaminen onnistuu vaivatta myös sisätiloissa. Kätevänä ominaisuutena on se, että kameralaukaisinta pystyy siirtämään, eli esimerkiksi selfieiden ottaminen on superhelppoa 😉

HYÖDYNNÄ LUONNONVALOA

Valokuvaamisessa valo on kaikki kaikessa. Muun muassa valonlähteiden määrä ja niiden koko suhteessa kohteeseen vaikuttavat lopputulokseen. Erilaisilla valaistuksilla on paikkansa omissa tilanteissaan riippuen mitä, missä ja miksi kuvataan, eikä luovissa asioissa, kuten valokuvaamisessa ole kiveen hakattuja sääntöjä. Usein kuitenkin kasvokuvissa pyrkimyksenä on valaista pärstä tasaisesti, johon ns. pehmeä valo toimii mainiosti. Pehmeä valo syntyy valonlähteen ollessa suuri suhteessa kuvattavaan kohteeseen ja sitä hyödyntämällä voi saavuttaa kauniin lopputuloksen ilman rujoja sekä kovia varjoja. Yksi kätevä tapa saavuttaa kunnon beauty lighting on asettua ikkunan eteen räpsimään ja antaa luonnonvalon tehdä tehtävänsä. Ylläoleva kuva on otettu talon varjoisan puolen ikkunan edessä Galaxy A5-sarjan puhelimella.

VÄLTÄ SUORAA AURINGONPAISTETTA JA KOVIA VARJOJA


Tässä kuvassa kävelin kylppäriin ja napsaisin foton peilikaapin ja kattolampun valossa – eikö näytäkin tunkkaisemmalta? Käytettävissä oleva valo on kellertävää, kovaa ja tulee epäsuotuisista suunnista, jolloin kasvot ovat rujosti valaistut ja silmätkin jäävät varjoon. Ulkona kuvattaessa hieman vastaavanlaista saattaa tapahtua, jos kuvaa suorassa auringonpaisteessa tai sisällä auringon paistaessa suoraan ikkunasta huoneeseen.

KIINNITÄ HUOMIOTA TAUSTAAN


Mitä taustalla näkyy? Seksikkäät selfiet menevät kankkulan kaivoon, kun taustalla pilkottaa vessapaperirullia ja muuta rojua. Ennen räpsäisyä kannattaakin kurkata mitä siellä takana luuraakaan. Taustalla näkyviä kohteita voi toki myös hyödyntää kuvassa tuomaan kokonaisuuteen jotain lisää (ns. secondary point of interest) – nätit pienet yksityiskohdat täydentävät usein kuvan välittämää fiilistä taustalla.

HYÖDYNNÄ KUVAKULMAA


Kuvakulmia vaihtelemalla voi helposti saada lopputuloksesta hyvin erilaisen, vaikka oltaisiin samassa paikassa samaa kohdetta kuvaamassa. Hyödynnä omia parhaita kulmia. Usein hieman yläviistosta otetut kuvat toimivat hyvin selfieissä. Sen sijaan alhaalta päin ikuistettu nassu ei ainakaan meikäläistä saa puhkeamaan kukkaan.

RAJAA JA SOMMITTELE

Rajaus on myös seikka, jolla kuvaan voidaan saada lisähohtoa. Jos puolet kuvasta on pelkkää kattoa, jää potentiaali suureksi osaksi hyödyntämättä.

Tähän esimerkkiin liittyen lisävinkkinä: kännykkäselfiessä kasvot on yleensä hyvä asettaa melko keskelle kuvaa, sillä laajakulmalinssin optiikasta johtuen reunoilla olevat piirteet tuppaavat korostumaan, kuten tässä tapauksessa leualle on käynyt. Toisaalta sitä voi käyttää myös halutessaan tehokeinona, esimerkiksi korostamaan silmiä lievästä yläviistosta kuvatessa.

Siinäpä muutama helppo kikkakolmonen ja niksinelonen! Samsung Galaxy A5:n kamera suoriutui tehtävästä erinomaisesti ja se otti tarkkoja kuvia. Kamerasta olisi myös voinut valita erilaisia filttereitä, joilla kuviin voi luoda haluamaansa tunnelmaa. Puhelimen erinomainen AMOLED-näyttö puolestaan antoi kuviin nätisti kontrastia ja värikylläisyyttä.


Itse puhelin on supernätti tuossa peach cloud-värissään ja se tuntuu yhtä ylelliseltä kuin huippumallit, mutta on kohtuuhintainen. Samsungin kotinäppäintä kahdesti painamalla kamera aukeaa nopeasti mikä helpottaa suuresti kuvan räpsäisyä etenkin, kun se pitää saada äkkiä otettua. Varsinkin koiria kuvatessa täällä kotona tuo ominaisuus on ollut kultaa. Akkukin on todella kestävä ja se kestää normikäytössä jopa kaksi päivää. Eipähän lopu kuvienkaan ottaminen kesken kaiken vaikka kuinka monta räpsisi! 😉

Kuvankaunista päivää parhaat!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: SPESIAALI JALKATREENINI – KUKA USKALTAA KOKEILLA?

 

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina
Instagramissa: @idajemina
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (7)
  1. Hahah ihana toi alakautta otettu! <3 😀 Tolla Samsungilla tulee kyllä tarkkoja kuvia!

    1. Tuo on tuttu näky kun vahingossa laittaa etukameran päälle 😀

  2. Mulla sama luuri enkä saa kyllä noin tarkkoja kuvia selfieistä. Kerrotko mitä asetuksia käytät? Lisäksi miten tuon kameranäppäimen voi vaihtaa? 😀

    1. Moikka Laura! Otin kuvat default-automaattiasetuksilla, kaikki pehmentävät asetukset, kuten ihon pehmennys jne. minimissä. Terävän selfien kannalta tärkeintä on laadukas, kirkas ja sopivasta suunnasta tuleva valo, jolloin kamera suoriutuu kuvan ottamisesta mahdollisimman pienellä ISO-arvolla. Kameran voi asettaa laukaisemaan kuvan koskettamalla mitä tahansa kohtaa ruudusta kameran asetuksista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *