Ida Jemina
Ida Jemina

Näin kiinnität irtoripset onnistuneesti

Sis. mainoslinkkejä

irtoripsien kiinnittaminen

Dodiin! Sanoin tuolla snapin puolella, että huikatkaa, jos haluatte irtoripsien laitosta postausta. No sieltähän niitä huikkauksia tuli ja tänään on aika kertoa, miten itse käytän ripsinauhoja sekä antaa vinkkejä niiden kiinnittämiseen.

Miksi irtoripset?

Itse käytän irtoripsiä, koska niillä saa helposti kauniin lopputuloksen. Usein meikiksi riittää pelkkä pohja ja ripset eikä muuta välttämättä tarvita. Oma pikameikkini muodostuu lähes aina irtoripsien avulla ja kun niiden laittamiseen tottuu, se on todella nopeaa ja helppoa. Irtoripsiä voi siis käyttää vaikkei haluaisikaan överisilmiä. Ne sopivat niin luonnolliseen kuin juhlavampaankin lookiin ja vaihtoehtoja niin tuuheuden kuin pituudenkin suhteen on monia!

Pidän myös siitä kuinka edullista irtoripsien käyttäminen on. Samaa paria voi käyttää useamman kerran, kun ripsistä pitää huolta. Suuri plussa on myös se, että ne saa pois, jolloin silmiä ei tarvitse varoa ja ne voi huoletta pestä yms.

Irtoripsiä käyttäessäni olen törmännyt kahteen usein esille nousevaan kysymykseen: Missä käyt laitattaa ripsienpidennyksi? Kun vastaan, että nämä ovat irtonauhat, tulee seuraava kysymys; Miten sä jaksat aina laittaa ne?

Irtoripset on tosi helppo ja nopea laittaa, kun muistaa pari sääntöä. Niiden kiinnittäminen vie alle minuutin, kun se alkaa sujumaan rutiinilla. Tässä postauksessa annan kaikki vinkkini, joista toivottavasti on apua kiinnittämisen kanssa taisteleville.

Irrota ripset varovasti paketista ottaen kiinni ulkonurkasta kynsillä tai pinseteillä. Huomaat, että nehän ovat tuhottoman leveät. Lyhennä saksilla ulkoreunaa, niin että ripset sopivat paremmin silmiesi kokoon. Usein saksia saa käyttää ihan reippaasti. Mikäli nauha jää liian pitkäksi, se pistää ikävästi silmiä ja kiinnittäminenkin on haastavaa.

irtoripsien laitto
Näitä on käytetty jo moooonet kerrat

Jos et ole koskaan kokeillut irtoripsiä, suosittelen aloittamaan vain silmän ulkonurkkaan kiinnitettävistä nauhoista. Tällaiset ripset on helpompi kiinnittää ja lopputulos on myös maltillisempi.

Okei, nyt ripset ovat irti paketista ja nauha on lyhennetty silmään sopivaksi. Seuraavaksi suosittelen taivuttamaan nauhaa esimerkiksi sormen ympärille kietoen. Tämä auttaa nauhaa muotoutumaan silmän kaaren mukaiseksi.

irtoripsien-laitto

Seuraavaksi tarvitset liiman. Tässä kohtaa voi helposti mennä vikaan! Paketin mukana tulevalla liimalla saa usein ainoastaan raivokohtauksen aikaan! Itse käytän DUO-liimaa, jota saa tilattua edullisesti täältä, mutta jota löytyy myös joistain kosmetiikkaliikkeistä. Aloittelijoille suosittelen läpinäkyvää liimaa (sininen teksti), koska sillä voi sohia vaikka ympäri silmää ja lopputulos on siisti. Konkarimmat voivat kokeilla halutessaan mustaa liimaa (punainen teksti).

Levitä liima tasaisesti nauhaan. Tasaisuus on tärkeää, jotta liima ei kuivu eri kohdista eri tahtiin. Itse pursotan liimaa suoraan tuubista nauhaan. Toinen vaihtoehto on esim. laittaa liimaa kämmenelle ja kastaa nauha siihen.

irtoripsiliima
Seuraavassa kohdassa on myös kompastumisen paikka! Liiman kannattaa antaa kuivua tarpeeksi ennen kiinnittämistä. Jos liima on liian märkää, se ei tartu silmään ja pinna alkaa kiristyä säheltäessä. Ole siis maltillinen. Jos taas liima on kuivunut liikaa, se ei tartu silmään. Tämä on helppo nähdä siitä, kun liima alkaa näyttämään kumimaisen kiiltävältä. Mikäli näin tapahtuu, sen voi korjata helposti laittamalla liimaa hieman lisää. Sopivan kuivumisajan oppii kokeilemalla. Kun liima on sopivaa, ripset tarttuvat silmään helposti ja kiinnittäminen on todella helppoa. Itse jatkan muun meikin laittoa, kun odottelen liiman kuivumista. Näin irtoripsien laittamiseen ei kulu sen enempää aikaa kuin ripsivärinkään.

Itse käytän kiinnittämiseen sormia, mutta halutessaan ripset voi kiinnittää myös pinsettien avulla. Aloitan aina ulkonurkasta, koska näin näen mihin kohtaan haluan ripsien loppuvan. Siitä etenen kohti sisänurkkaa. Näin jokainen kohta nauhasta tulee kiinnitettyä eikä vahingossa jää ilmarakoja. (Joskus esim. ulko ja sisänurkka ovat kiinni, mutta keskeltä nauha on ilmassa – ei näytä kivalta.) Asetan nauhan aivan ripsien tyveen luomelle, ei ripsien päälle.

ripsen-kiinnitys
Kun ripset on kiinnitetty, laitan omien ripsieni tyveen ripsiväriä ”liimaamaan” ripset kiinni tekoripsiin. Näin ne sulautuvat hyvin joukkoon. Jotkut taas tykkäävät tehdä tämän vaiheen toisin päin. Ensin ripsiväri, sitten nauhojen kiinnitys. Kummatkin tavat ovat ok! Itse tykkään kiinnittää ripset ensin, koska se on mielestäni helpompaa ennen ripsivärin laittoa. Lisäksi ripsien soluttautuminen toisiinsa toimii kohdallani paremmin, kun ripsiväri laitetaan vasta kiinnityksen jälkeen. Lopuksi voit halutessasi sormin taivuttaa ripsiä ylöspäin.

ripsivari

Muita vinkkejä:

Jos ripsesi ovat piikkisuorat, voi olla paikallaan taivuttaa niitä ennen irtoripsien kiinnittämistä. Itse en tätä tee, sillä ripseni ovat suht taipuisat ja enempi käyristäminen hankaloittaisi kiinnittämistä ja eivätkä ripset sulautuisi niin hyvin irtoripsien joukkoon.

Lopputuloksesta saa siistimmän, kun rajaa yläluomen aivan ripsien tyvestä ennen nauhojen kiinnittämistä. Näin ripsien alta ei näy kaljuja kohtia ja kukaan ei edes huomaa sinun käyttävän irtoripsiä. Myös rajaaminen kiinnityksen jälkeen eyelinerilla tekee irtoripsistä huomaamattomammat.

Itse pidän ripsistä, jotka eivät mene pilalle kastuessaan. Näin voin pestä ripset vedellä ja käyttää samaa paria moneen kertaan uudestaan. Tällöin voin myös irrottaa ripset kastamalla silmät vedessä.

adidas-ida-jemina
T-paita Adidas täältä / Legginsit Adidas täältä

Sellaista postausta tänään, toivottovasti pidit! 🙂

Edellisessä tekstissä: Valkoiset tennarit kuuluvat kevääseen – nämä ovat tämän hetken hitit

Kommentit (24)

 1. Emmi

  Tää oli hyvä!!:) tosi hyödyllinen ja erilainen! Onko tulossa videoita??:) ne on parhaita<3
  Mulla olis kysymys! Oon 166cm ja 64kg painava nuori nainen. Lihasta on myös hiukan, kyselisin, että eikö mulla ole hyvät mahdollisuudet saavuttaa tässä ajassa tosi timmi rantakunto joulukuun loppuun asti?:)

  • Ida Jemina

   Mahtava kuulla! Kyllä on, uutta videota on tulossa hyvin pian 🙂
   Ehdottomasti on!

 2. Jenni

  Mistät ostat ripsesi? 🙂

  • Ida Jemina

   Milloin mistäkin, Ebaysta olen joskus tilannut ison kasan 🙂

 3. Maria

  Moi!
  Ekana haluisin sanoa, että sun blogi on ihan mahtava ja oon kaikille näytelly vaa sun blogii ja sanonu et ”täs on mun goals”:D
  Mut onko sulla mitään vinkkejä tohon ruokavalioon, asun vielä mun vanhempien luona ja käyn koulussa, joten tosi vaikee ite päättää, että mitä syö, kun se on ennalta määrätty… Tavotteena olisi syödä silleen, että ois paremmat mahikset saavuttaa se kuuluisa biitsikunto. Eli ongelmana ei oo niinkään se liikkuminen vaan ravitsemus.
  Hyvää viikonjatkoa!♥

  • Ida Jemina

   Moikka Maria! Eikä, ihana!<3
   Pidä huoli siitä, että saat joka aterialla riittävästi proteiinia. Jos jostain haluaa karsia niin marinadeista, rasvaisista kastikkeista ja ylimääräisistä herkuista. Ihan perusasioilla pääsee onneksi pitkälle, joten ei turhia paineita!

 4. Meri

  Moi! Käytätkö treenatessa meikkiä vai pesetkö meikit pois ennen treenejä? 🙂

  • Ida Jemina

   Moikka Meri! Jos meikit on jo kasvoissa niin treenaan niiden kanssa. Parasta on kuitenkin jos pystyn huhkimaan naama freshinä 🙂

 5. jensku

  Moikka! Ei liity tähän postaukseen millän tapaa mutta aattelin tulla kysäsemään kun siulla tietoo tuntuu olevan;) huippu persoonalta vaikutat blogin kautta ja siun kropasta saa todellaki motivaatio sillon kun on motivaation puutetta:) aattelin kysästä sitä,että mitä lisäravinteita suosittelisit palkkarin lisäks kun salilla tulee kuitenkin viis kertaa viikossa käytyä?

  • Ida Jemina

   Moikka jensku! Kiitos kovasti ja ihan mahtava kuulla! 🙂 Hyvä kysymys! Voin kirjoittaa tästä oman postauksen niin saat kunnon vastauksen 🙂

   • jensku

    Innolla odotan!:)

 6. tuija

  Niin söpö tuo viimeinen kuva!! 🙂 Kuulun niihin ihmisiin joilla hermot menee irtoripsiin joka tapauksessa. Pitäis varmaan oikeesti opetella tämä niin sais nopeesti ja helposti näyttävät ripset. Ja tietty edullisesti! 🙂

  • Ida Jemina

   Näillä nikseillä testaamaan! 🙂 Kyllä sitä äkkiä oppii 🙂

 7. Pupu

  Heippa!
  Minkä merkkisiä irtoripsiä käytät?
  Mistä niitä saa ostettua? Näyttävät laadukkailta. 🙂

  • Ida Jemina

   Heippa! Nämä on muistaakseni Forever21:sta, mutta irtoripsiä saa esim. Ebaysta, Kicksistä, Stockalta, H&M:stä jne 🙂

 8. Iida

  Heippa! En yleensä kommentoi kenenkään bloggaajien kirjoituksiin, mutta tällä kertaa on aivan pakko. Olet ihan mahtava bloggaaja/vloggaaja Ida ja olet ihanan inspiroiva persoona 🙂 On ilo lukea kirjoituksiasi! P.S. Grimas-maskeeraus tarvike myy tosi hyviä ja edullisia ripsiä, sekä Ardell-merkkiset ripset ovat myös huippuja. Suosittelen!

  • Ida Jemina

   Kiitos paljon Iida! <3

 9. Liiisu

  Noniiin! Kokeiltu on 😉 Tilasin ebaystä suosittelevasi liimaa sinisellä tekstillä ja ripsiä.. Ja tossa eka kertaa yritin kiinnittää ripsiä.. Huh huh tuska hiki iski ;D okei se on tää alku!! 😀 Mut miten tuo liima hommeli? Siis kun paketissa luki waterproof . Ja nyt kun testailin niin liimaa jäi luomiin ja omiin ripsiin. Kuinka siis putsaat silmät ja tekoripset pelkällä vedellä? Mulla ainakin jäi tahmeaksi kaikki paikat.. Ja miten ihmeellä saat ripset kiinnitettyä niin lähelle omia ripsiä? Mulla ei mitenkään onnistunut :DxD

  • Ida Jemina

   Kuulostaa tutulta, alku aina hankalaa! 😀 mutta siitä se lähtee usko pois ja homma rupee pikkuhiljaa rutinoitumaan 🙂 Mulla ripset lähtee irti ihan vedellä ja tämän jälkeen pesen silmut naamanpesuaineella, niin lähtee liimat pois 🙂 kannattaa laittaa ihan ohut kerros sitä liimaa, niin se voi auttaa tuohon mainitsemaasi tahmaisuuteen. Harjottelun kautta sitä oppii koko ajan laittamaan irtoripset paremmin lähelle omia ripsiä ja niin. etteivät myöskään ole niiden päällä. Tsemppiä, kyllä se siitä lähtee!! 🙂

 10. Mitkä näistä ovat mielestäsi kauneimmat ripset? – Ida Jemina

  […] tsekkailemaan minkälainen malli miellyttää omaa silmää. Ja hei kannattaa myös katsoa postaus Näin kiinnität irtoripset onnistuneesti, jossa kerron monia avittavia vinkkejä ja […]

 11. Nanna

  Moi! Sun blogi on todella inspiroiva ja oikeestaan ainoo, jota seuraan säännöllisesti 🙂 tää postaus on jo vähän vanhempi, mutta ajattelin silti kysyä: miten hyvin sulla irtoripset yleensä kestää päivän ja illan menossa mukana? Onko vaaraa että ne tarttuu vaikka huiviin kiinni ja lähtee irti? 😀 tää postaus sai mut innostuun kokeileen niitä (kerran vuosia sitten kokeilin paria ja eihän siitä mitään tullut) 😀

  • Ida Jemina

   Kiitos Nanna! 🙂 Tuolla duo-liimalla ei lähde mihinkään 🙂 eli irtilähtemisestä ei tarvitse murehtia vaikka huiviin jäisikin kiinni. Liimaa kannattaa kuitenkin pitää kassissa mukana, jos esim. sisäkulma alkaa irtoilemaan. Se on sellainen paikka, että jos ei hyvin liimaa niin saattaa päivän mittaan alkaa repsottamaan. Hyvin se menee! 🙂 Ei kun kokeilemaan vaan! 🙂

 12. Ellu

  Hei miten huollat ripsonauhoja käytön jälkeen? Mulla on ihan mahtava ripsipari lähdössä ebaysta ja en haluu luopuu niissä ekan käytön jälkeen😃

 13. HETI TOIMIVAT KAUNEUSNIKSIT VAPPUUN! – Ida Jemina

  […] Näin kiinnität irtoripset onnistuneesti […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *