Näin kiinnität irtoripset onnistuneesti

Sis. mainoslinkkejä

irtoripsien kiinnittaminen

Dodiin! Sanoin tuolla snapin puolella, että huikatkaa, jos haluatte irtoripsien laitosta postausta. No sieltähän niitä huikkauksia tuli ja tänään on aika kertoa, miten itse käytän ripsinauhoja sekä antaa vinkkejä niiden kiinnittämiseen.

Miksi irtoripset?

Itse käytän irtoripsiä, koska niillä saa helposti kauniin lopputuloksen. Usein meikiksi riittää pelkkä pohja ja ripset eikä muuta välttämättä tarvita. Oma pikameikkini muodostuu lähes aina irtoripsien avulla ja kun niiden laittamiseen tottuu, se on todella nopeaa ja helppoa. Irtoripsiä voi siis käyttää vaikkei haluaisikaan överisilmiä. Ne sopivat niin luonnolliseen kuin juhlavampaankin lookiin ja vaihtoehtoja niin tuuheuden kuin pituudenkin suhteen on monia!

Pidän myös siitä kuinka edullista irtoripsien käyttäminen on. Samaa paria voi käyttää useamman kerran, kun ripsistä pitää huolta. Suuri plussa on myös se, että ne saa pois, jolloin silmiä ei tarvitse varoa ja ne voi huoletta pestä yms.

Irtoripsiä käyttäessäni olen törmännyt kahteen usein esille nousevaan kysymykseen: Missä käyt laitattaa ripsienpidennyksi? Kun vastaan, että nämä ovat irtonauhat, tulee seuraava kysymys; Miten sä jaksat aina laittaa ne?

Irtoripset on tosi helppo ja nopea laittaa, kun muistaa pari sääntöä. Niiden kiinnittäminen vie alle minuutin, kun se alkaa sujumaan rutiinilla. Tässä postauksessa annan kaikki vinkkini, joista toivottavasti on apua kiinnittämisen kanssa taisteleville.

Irrota ripset varovasti paketista ottaen kiinni ulkonurkasta kynsillä tai pinseteillä. Huomaat, että nehän ovat tuhottoman leveät. Lyhennä saksilla ulkoreunaa, niin että ripset sopivat paremmin silmiesi kokoon. Usein saksia saa käyttää ihan reippaasti. Mikäli nauha jää liian pitkäksi, se pistää ikävästi silmiä ja kiinnittäminenkin on haastavaa.

irtoripsien laitto
Näitä on käytetty jo moooonet kerrat

Jos et ole koskaan kokeillut irtoripsiä, suosittelen aloittamaan vain silmän ulkonurkkaan kiinnitettävistä nauhoista. Tällaiset ripset on helpompi kiinnittää ja lopputulos on myös maltillisempi.

Okei, nyt ripset ovat irti paketista ja nauha on lyhennetty silmään sopivaksi. Seuraavaksi suosittelen taivuttamaan nauhaa esimerkiksi sormen ympärille kietoen. Tämä auttaa nauhaa muotoutumaan silmän kaaren mukaiseksi.

irtoripsien-laitto

Seuraavaksi tarvitset liiman. Tässä kohtaa voi helposti mennä vikaan! Paketin mukana tulevalla liimalla saa usein ainoastaan raivokohtauksen aikaan! Itse käytän DUO-liimaa, jota saa tilattua edullisesti täältä, mutta jota löytyy myös joistain kosmetiikkaliikkeistä. Aloittelijoille suosittelen läpinäkyvää liimaa (sininen teksti), koska sillä voi sohia vaikka ympäri silmää ja lopputulos on siisti. Konkarimmat voivat kokeilla halutessaan mustaa liimaa (punainen teksti).

Levitä liima tasaisesti nauhaan. Tasaisuus on tärkeää, jotta liima ei kuivu eri kohdista eri tahtiin. Itse pursotan liimaa suoraan tuubista nauhaan. Toinen vaihtoehto on esim. laittaa liimaa kämmenelle ja kastaa nauha siihen.

irtoripsiliima
Seuraavassa kohdassa on myös kompastumisen paikka! Liiman kannattaa antaa kuivua tarpeeksi ennen kiinnittämistä. Jos liima on liian märkää, se ei tartu silmään ja pinna alkaa kiristyä säheltäessä. Ole siis maltillinen. Jos taas liima on kuivunut liikaa, se ei tartu silmään. Tämä on helppo nähdä siitä, kun liima alkaa näyttämään kumimaisen kiiltävältä. Mikäli näin tapahtuu, sen voi korjata helposti laittamalla liimaa hieman lisää. Sopivan kuivumisajan oppii kokeilemalla. Kun liima on sopivaa, ripset tarttuvat silmään helposti ja kiinnittäminen on todella helppoa. Itse jatkan muun meikin laittoa, kun odottelen liiman kuivumista. Näin irtoripsien laittamiseen ei kulu sen enempää aikaa kuin ripsivärinkään.

Itse käytän kiinnittämiseen sormia, mutta halutessaan ripset voi kiinnittää myös pinsettien avulla. Aloitan aina ulkonurkasta, koska näin näen mihin kohtaan haluan ripsien loppuvan. Siitä etenen kohti sisänurkkaa. Näin jokainen kohta nauhasta tulee kiinnitettyä eikä vahingossa jää ilmarakoja. (Joskus esim. ulko ja sisänurkka ovat kiinni, mutta keskeltä nauha on ilmassa – ei näytä kivalta.) Asetan nauhan aivan ripsien tyveen luomelle, ei ripsien päälle.

ripsen-kiinnitys
Kun ripset on kiinnitetty, laitan omien ripsieni tyveen ripsiväriä ”liimaamaan” ripset kiinni tekoripsiin. Näin ne sulautuvat hyvin joukkoon. Jotkut taas tykkäävät tehdä tämän vaiheen toisin päin. Ensin ripsiväri, sitten nauhojen kiinnitys. Kummatkin tavat ovat ok! Itse tykkään kiinnittää ripset ensin, koska se on mielestäni helpompaa ennen ripsivärin laittoa. Lisäksi ripsien soluttautuminen toisiinsa toimii kohdallani paremmin, kun ripsiväri laitetaan vasta kiinnityksen jälkeen. Lopuksi voit halutessasi sormin taivuttaa ripsiä ylöspäin.

ripsivari

Muita vinkkejä:

Jos ripsesi ovat piikkisuorat, voi olla paikallaan taivuttaa niitä ennen irtoripsien kiinnittämistä. Itse en tätä tee, sillä ripseni ovat suht taipuisat ja enempi käyristäminen hankaloittaisi kiinnittämistä ja eivätkä ripset sulautuisi niin hyvin irtoripsien joukkoon.

Lopputuloksesta saa siistimmän, kun rajaa yläluomen aivan ripsien tyvestä ennen nauhojen kiinnittämistä. Näin ripsien alta ei näy kaljuja kohtia ja kukaan ei edes huomaa sinun käyttävän irtoripsiä. Myös rajaaminen kiinnityksen jälkeen eyelinerilla tekee irtoripsistä huomaamattomammat.

Itse pidän ripsistä, jotka eivät mene pilalle kastuessaan. Näin voin pestä ripset vedellä ja käyttää samaa paria moneen kertaan uudestaan. Tällöin voin myös irrottaa ripset kastamalla silmät vedessä.

adidas-ida-jemina
T-paita Adidas täältä / Legginsit Adidas täältä

Sellaista postausta tänään, toivottovasti pidit! 🙂

Edellisessä tekstissä: Valkoiset tennarit kuuluvat kevääseen – nämä ovat tämän hetken hitit

Kommentit (26)
 1. Tää oli hyvä!!:) tosi hyödyllinen ja erilainen! Onko tulossa videoita??:) ne on parhaita<3
  Mulla olis kysymys! Oon 166cm ja 64kg painava nuori nainen. Lihasta on myös hiukan, kyselisin, että eikö mulla ole hyvät mahdollisuudet saavuttaa tässä ajassa tosi timmi rantakunto joulukuun loppuun asti?:)

  1. Mahtava kuulla! Kyllä on, uutta videota on tulossa hyvin pian 🙂
   Ehdottomasti on!

 2. Mistät ostat ripsesi? 🙂

  1. Milloin mistäkin, Ebaysta olen joskus tilannut ison kasan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *