MITÄ LIHATTOMIA PROTEIININLÄHTEITÄ SYÖT?

Multa kysytään usein ruokavalioon liittyviä asioita ja viime aikoina erityisesti on mietityttänyt lihattomat proteiinin lähteet. Mitä kaikkia eri mahdollisuuksia on? Mistä napata proteiinia muusta kuin lihasta? Idiksiä kehiin pliis!

Tässä kohtaa voin heti paljastaa sen, että homma ei mene ihan kaikkien raaka-aineiden suhteen aina ihan yks-yhteen. Pointtina onkin yhdistää runsaasti eri lähteitä sillä aina jokin tietty kasvikunnan raaka-aine ei yksinään korvaa jotakin tiettyä eläinperäistä raaka-ainetta. Se ei onneksi tarkoita sitä, että kasvis- tai vegaaniruokien valmistaminen olisi hankalaa. Ei alkuunkaan! Itseasiassa niistä saa maultaan aivan tajunnan räjäyttävän hyviä, kun miksaa aineksia rohkeasti keskenään ja juuri se on myös ravinteiden tasapainoisen saannin salaisuus.

Miksaa rohkeudella- onkin mun paras vinkki, kun haluaa korkata kasvisruokia. Siinä on tosi vaikea mennä pieleen ja joka kerta tulee takuuvarmasti hyvää ruokaa.

Tässä monia esimerkkejä, joista meikäläinen nappaa proteiinia lautaselleen:

-pavut, kuten kidneypavut, ruskeat pavut, valkoiset pavut, mustapavut, mustasilmäpavut, mungopavut ja edemamepavut
– kikherneet
– herneet
– punaiset linssit ja vihreät linssit
– siemenet, kuten kvinoa, auringonkukansiemet, hampunsiemen, kurpitsansiemenet, seesaminsiemet ja chiasiemenet (katso tästä: Maailman paras siemennäkkäri!)
– pähkinät, kuten saksanpähkinät, cashew-pähkinät, pistaasipähkinät, pekaanipähkinät
– viljatuotteet, kuten kaurahiutaleet, täysjyväspagetti, makaroni, ruisleipä
– soijarouheet, -suikaleet ja -palat
– soijajogurtit
– tofut
– tempe
– seitan
– nyhtökaura
– härkis
– muru kaurajauhis
– parsakaali ja muut kaalit
– vegaaniproteiinijauho – tämä.

Proteiininlähteitä on onneksi paljon ja näiden lisäksi proteiinia saa monesta muusta aineksesta. Vegaaninen ruokavalio koostuu ennen kaikkea eri raaka-aineiden yhdistelemisestä ja proteiinin suhteen ruokavalion aminohappoprofiiliin tulee kiinnittää hieman tarkempaa huomiota. Jos yksi yhteen yrittää lihan korvata esim. linsseillä, ei sillä vielä niin pitkälle pötkitä. Kokonaisuutta on mietittävä isommin ja muutenkin kuin pelkän proteiinin kannalta etenkin, jos urheilijan ruokavalio on kyseessä.

Paras neuvoni ja simppeli sellainen on oikeasti yhdistää eri lähteitä ja unohtaa lihan korvaaminen yksi yhteen vain jollain yhdellä kasvikunnan raaka-aineella. Sekin tottakai onnistuu monessa eri safkassa (tähän esim. soijarouhe ja nyhtis toimivat superhyvin), mutta kun koko ruokavaliosta puhutaan, monipuolisemman kokonaisuuden ja usein myös maistuvamman sellaisen saa, kun käyttää rohkeasti kaikkea.

Katso helppoja ja terveellisiä reseptejäni tästä:

KEVYT LOUNAS TÖIHIN JA KOTIIN – NIIN HYVÄÄ!!

HERKULLINEN MUNATON KOKKELI! NÄIN SEN TEET!

VÄLIPALA JOKA MAISTUU MUSTIKKAPIIRAKALTA! SUN ON PAKKO MAISTAA!

MAISTUVA UUNIPELTIATERIA – ihanan yksinkertainen idea!

NIIN HERKULLINEN TERVEELLINEN SNACK IDEA!

ATERIA URHEILEVALLE! NÄIN ONNISTUN SAFKOISSANI AINA!

VÄHÄHIILARISET JA SUPERMAUKKAAT SALAATTITACOT

RUOKATIPSI! TÖRKYHYVÄ ATERIA ARKEEN JA VIIKONLOPPUUN!

TÄYTETYT BATAATTIVENEET – NÄIN ONNISTUT HELPOSTI!

MAAILMAN MAUKKAIN TOMAATTIKEITTO

VEGAANI KAALILAATIKKO – SUN ON PAKKO MAISTAA!

Tuon viimeisimmän pyöräytin eilen ja omg se on aina vaan niin jäätävän maukasta! Ja lisää reseptejä on tottakai tuttuun tapaan tänne blogiin luvassa! Maistuvia hetkiä kaikille ja tsemppiä tähän poikkeukselliseen aikaan!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: 17 KOTITREENI-IDEAA VIDEOINEEN JA OHJEINEEN!

Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥🔥

 Seuraa Instagramissa: @idajemina 

Kommentit (2)
  1. Mistä noi ekan kuvan vaatteet on! Ihanat!

    1. Kiitti muru! Ne on fashionnovasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *