Ida Jemina
Ida Jemina

Mitä leikkauksessa paljastui? Hiuksia ja hampaita mahassa?

Sis. mainoslinkkejä

hiuksia

Mikä siellä mahassa sitten möllötti? No dermoidi. Mikä ihmeen dermoidi? Dermoidi on ihonalainen rakkula, joka on ollut siellä jo pienestä pitäen. Sen sisältö on kuin kauhuleffasta konsanaan, usein hiuksia ja talia, joskus jopa kynsiä ja hampaita. Omassa tapauksessani ilmeisesti hiuksia ja talia. En ollut tällaisesta kuullutkaan ennen kuin se kohdalleni kopsahti. Se oli päässyt kasvamaan jo niin suureksi, että se piti poistaa. Munasarja onneksi säästyi.

Joku saattaa hämmästellä, että miten viitsin tällaista kertoa, mutta tämä on vain elämää. Ihmisiä tässä vain kaikki ollaan, omine vaivoineen ja vastoinkäymisineen. Jollain saattaa olla meneillään samankaltaisia juttuja tai kenties joku saattaa käydä läpi jotakin toista murhetta. Joka tapauksessa elämään kuuluu joskus myös harmillisiakin asioita, mutta se on sitä todellisuutta se. Tuleen ei kuitenkaan koskaan kannata jäädä makoilemaan vaikka tänään meinasikin pakka hajota, kun yksi tikeistä repesi. Se on jännä, jos joutuu pitkiä aikoja jotakin asiaa stressaamaan ja itsään tsemppaamaan, niin sitten tällaista pienempää vastoinkäymistä (tikin repeämistä) ei meinaa enää jaksaa. 

adidas-valkonen-t
Adidas Originals T-paita täältä

Dermoidikysta saatiin siis poistettua, mutta leikkauksessa löydettiin myös endometrioosia. Se on krooninen sairaus, johon ei ole parantavaa hoitoa ja josta on ollut epäilys jo aiemmin. Sen mahdollisia oireita (erilaiset kivut, lapsettomuus yms.) voidaan kuitenkin lievittää esim. hormonihoidoilla tai leikkauksella. Täältä voit lukea lisää sairaudesta: Mitä endometrioosi on?

Jokaisella on ne omat juttunsa, meikäläisellä tällä kertaa tällaiset. Elämä kuitenkin jatkuu. Omia kokemuksia saa jakaa kommenteissa.

Edellisessä postauksessa: Leikkauspäivä koitti – mitä tapahtui?

Kommentit (53)

 1. Juuli

  Superisti jaksamisia tän kaiken kanssa! Oot rohkee et uskallat jakaa nää jutut, auttaa varmasti toisiakin ihmisiä jotka noiden vaivojen kanssa taistelee.

  • Ida Jemina

   Kiitos sulle Juuli<3

  • Terhi

   Hei! Etsin tietoa kasvaimista yms.Päädyin Blogiisi. Olen tämmöinen 43v vanhapiika tästsykkä jo, mutta multa löytyi viimeviikolla dermoidi. Olin kauhuissani ja pelkäsin syöpää, vaikka olen raitis ja innokas liikkumaan. Leikkausajankohtaa odottelen vasta kevääksi. olen vielä gynegologiapelkoinen ihminen, mutta nyt on vaan jaksettava jollakin. Kiitos sinulle keromistasi asioista.Rauhoittaa kovasti toivotonta jännittäjää. Toipumista sinulle ja malttia liikenteeseen!

 2. Tiia

  Parane pian!!!<3

  • Ida Jemina

   Kiitos Tiia<3

 3. Kristiina

  Jokaiselle siunaantuu jotakin, terkuin 22v neitonen jolta kohdunkaulaa poistettu kohdunkaulan syövän esiasteiden takia. Omassa tilanteessa asia selvisi täysin yllättäen, ilman oireita, mutta tällaista tämä elämä välillä on.

  • Ida Jemina

   Voi että.. hyvä että se saatiin löydettyä<3

 4. Maria

  Moikka. Mun mielestä on hienoa että olet avoin blogissasi 🙂 tsemppiä sulle. Uskon, että varsinkin alkuun varmasti paljon pyörii mielessä, kun saa kuulla esim mahdollisesta lapsettomuudesta. Mulla itselläni on todettu vulvodynia sekä PCO. Olin ihan ihmeissäni koska oon pitänyt pco:ta lihavien ja karvaisten naisten vaivana, mitä en ole, heh. Mutta oon saanut tosi hyvää hoitoa enkä huomaa enää normaali arjessani asiaa tai mieti sitä enää niin paljoa. Pco :n takia olen välillä huolissani, vaikka tuskin lapsia edes haluan niin olisihan se kiva olla ihan terve ja tietää että hormoonitoiminta pelaisi niinkun kuuluu.

  • Ida Jemina

   Moikka Maria ja kiitos! Ymmärrän huolesi, kyllähän tässä tietysti erilaiset asiat ovat mietityttäneet, mutta etukäteen on turha liikaa murehtia. Hienoa kuulla, että olet saanut niin hyvää hoitoa eikä asia vaivaa normaalissa elämässä. Kiva kun tulit jakamaan omia kokemuksia!

 5. Sofia

  Ai kauheata! Hyvä kun oot luonteeltas niin positiivinen. Ite en kyllä selviäis, just lapsettomuus ois ihan ylitsepääsemätöntä. Toivottavasti sun kohalla ainakaan tosta ei tuu ongelmaa jos se sun tulevaisuuteen kuuluu, vaikutat siltä että susta tulis ihan loistava äiti! Tsemppiä!

  • Ida Jemina

   Jep, toivotaan ja kiitos<3

 6. jensu

  Tsemppiä kovasti paranemiseen! Minusta on hienoa, että kerrot rohkeasti ja rehellisesti blogissa myös epämukavista asioista. Joku saattaa käydä läpi samanlaisa asioita ja saada voimaa sinun positiivisuudestasi omiin kokemuksiinsa. Elämä ei todella ole pelkkää iloa ja onnistumisia, mutta asenne ratkaisee. Sinulla on mahtava asenne! Aurinkoa kevääseen! 🙂

  • Ida Jemina

   Kiitos rohkaisevista sanoista jensu!<3

 7. Noora

  Tsemppiä Ida<3 oot huippurohkee mimmi!

  • Ida Jemina

   Kiitos paljon Noora! ❤

 8. Maikku

  Ihanaa ettei ollut vakavampaa, tsemppiä 🙂

  • Ida Jemina

   Kiitti Maikku!

 9. P

  Paljon tsemppejä täältä! Tolla sun positiivisella asenteella selviit vaikka mistä <3

  • Ida Jemina

   Kiitos P ❤👊

 10. Emmi

  Paljon tsemppiä ja jaksamisia! <3

  • Ida Jemina

   Kiitos Emmi 💪

 11. H

  Moikka!
  Pakko kommentoida, vaikka yleensä tyydyn ihan vaan seurailijan rooliin. Jännä sattuma, nimittäin mulla on takana ihan samat systeemit kun sullakin. Helmikuun alussa löyty sattumalöydöksenä 9cm pallero munasarjasta, joka päädyttiin leikkaamaan. Lääkäri jo varoitteli, että voi olla että munasarja joudutaan poistamaan, ja olin aivan kauhuissani. Leikkausta edeltävä viikko mateli niiiin hitaasti.. Leikkauspäivä kuitenkin vihdoin ja viimein koitti, ja sieltähän se löytyi, hiuksia, hampaita ja talia täynnä oleva dermoidikysta. Sain oikein kuvatkin siitä ihanuudesta matkaan mukaan 😀 2/3 osaa munasarjasta onneksi säästyi. Mutta tuon dermoidin lisäksi löytyi myös endometrioosia, joka tuli aivan yllärinä. Todella pieniä pesäkkeitä, joita ei olisi löydetty tai todettu ilman leikkausta, eli siinä mielessä onni onnettomuudessa. Olen ollut reilun vuoden ilman hormonilääkitystä tarkoituksella, ja sen takia hieman nyt ärsytti aloittaa minipillerit uudestaan hoidoksi endometrioosiin. Kroppa aivan sekaisin. Mihin hoitomuotoon sulla päädyttiin? Toki myös lapsettomuus pelottaa ja herättää ajatuksia, vaikka onneksi nykyään hoitomuodot on hyvät ja tehokkaat.
  Endometrioosi on kyllä täysin ”alidiagnosoitu” sairaus, ja luulen että todella moni sairastaa sitä tietämättään. Mun gyne sanoi että todella kivuliaat menkat eivät ole ikinä normaalia, mutta eihän sitä itse osannut epäillä mitään kun tuntui että lähes kaikilla kaveripiirissä on todella kivuliaat kuukautiset..
  Mulla leikkauksesta palautumiseen ja ilmojen häviämiseen auttoi kevyet kävelylenkit ja liikkeelläolo. Noin kahden viikon kuluttua olo oli jo melko normaali, kuukauden kuluttua täysin normaali. Leikkaushaavat on myös todella pienet ja huomaamattomat 🙂 Tsemppiä palautumiseen! <3 Ihanaa että kerrot kaikesta näin avoimesti!

  • Ida Jemina

   Moikka H! Mahtoi olla ihmeelliset kuvat! 😀 Hienoa, että se saatiin poistettua eikä koko munasarjaa tarvinnut poistaa. Itse sanoin ihan samaa, että periaatteessa hyvä, että tuo endimetrioosa varmistui leikkauksen myötä eikä jäänyt diagnosoimatta. Minipillerit täytyy aloittaa täälläkin ja aiemmin ne ovat saaneet naaman kukkimaan oikein kauniisti, joten saa nähdä kuinka pahaksi tällä kertaa räjähtää. Mutta jos niistä on apua tähän vaivaan, niin se tietysti on pääasia. Kiitos kun tulit jakamaan omia hyvin samankaltaisia kokemuksia<3 toivottavasti se kroppa pian tottuisi pillereihin!

 12. Lotta

  En ole aiemmin lukenut blogiasi, sattumalta tänään eksyin tähän tekstiin.
  2013 laitettiin hormonikierukka ja sattumalta siinä ultralla löytyi munasarjakysta, tai oikeastaan 3 joiden yhteismitta reilu 7.5cm. Puoli vuotta seurattiin ja päädyttiin kovan kasvun vuoksi leikkaamaan. Dermoidi tuli patologilta vastaukseksi. Samalla leikkauksessa löytyi sattumalta myös endometrioosi (jonka oireet kyllä täsmää olleen jo 16-vuotiaasta). Löytyi myös toisesta munasarjasta dermoidi joka niin pieni että jäätiin seurantalinjalle.
  Lapsettomuus pelotti ja alettiin miehen kanssa pohtimaan vauvaa, vauva saatiin luomuna 4kk yrityksellä mutta tämä 4kk ilman hormoneja räjäytti endon. Tällä hetkellä (lapsi 1.5vuotias) on tutkittu kovia ylävatsakipuja ja koska gastron puolella ei löytynyt mitään niin endometrioosiin erikoistunut lääkäri sanoi että todennäköisesti on endoa joka levinnyt vatsakalvolla ylöspäin. Kokeiluun vahvemmat hormonit suun kautta hormonikierukan lisäksi. Todennäköisesti myös tämän vuoden puolella leikataan se jäljelle jäänyt dermoidi koska alkanut kiihdyttää kasvuaan (nyt 3.3cm) ja siinä samalla näkyy sitten endometrioosi tilannekkin.
  Toisesta lapsesta en uskalla enää edes haaveilla.
  Niin ja silloin 2013 kun yritin googletella dermoideista niin ei löytynyt mitään kokemustietoa mistään 😀 kivaa kun kerrot omia kokemuksia täällä blogissa.

  • Ida Jemina

   Heippa Lotta ja kiva kun eksyit tänne! Mielenkiintoista lukea kokemuksistasi ja ihana kuulla, että vauveli teille siunaantui<3 Toivottavasti hormonihoidot laannuttaisivat endon leviämistä. Tsemppiä mahdolliseen tulevaan leikkaukseen ja aurinkoista kevättä!

  • Tuli vain mieleen…

   Endometrioosiinkin kannattaisi kokeilla Serrapeptaasia isoina annoksina. Esim. täältä: (http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/serrapeptaasi/) löytyy lisää tietoa. Ja googlettamalla löytyy lisää. Terveyttä ja hyvää elämää teille kaikille! H

 13. Saara Kupari

  Huippua kun kerroit tästä! Olisin ollut niiin onnellinen, jos olisin lukenut tällaisen tekstin pari vuotta sitten, kun olin menossa laparoskopiaan dermoidikystan takia.. Multakin siis poistettu sellainen. Pieni, mutta halusin sen pois heti, koska ne ei lähe itekseen pois.. Ja pelotti endometrioosi yms. Sitä ei kuitenkaan löytynyt..

  • Ida Jemina

   Kiva kuulla, että löytyy muitakin samankaltaisilla kokemuksilla <3 hyvä että saatiin pois eikä muuta löytynyt!

 14. Jonna

  Kovasti paranemisia sinne.<3
  Tiedän niin mistä puhut kun se kaasu pyörii kun flipperi torsossa. Itse tähystysleikkaus kivut on ihan peace of cake ;D !
  Kestikö sulla kauan kaasun aiheuttamat kivut ? Itsellä taisi tuntua vielä 3 päivänkin jälkeen.

  • Ida Jemina

   Kiitos Jonna ♡ kyllä vieläkin vaivaa jonkin verran mutta on helpottunut paljon. Leikkaus oli siis viime viikon tiistaina. Eniten öisin saa kärsiä, mutta kyllä tässä jo voiton puolella ollaan 🙂

 15. Born Global

  Moi Ida 🙂
  Hyvinhän se meni ja onneksi mitään vakavaa ei löytynyt 🙂 Monella naispuolisella tuttavallani on endo ja ovat tulleet sen kanssa hyvin toimeen pelkällä hormoonihoidolla, mikä on ollut oikean e-pillerin löytyminen. Tsemppiä kevääseen ja tulevaan kesään 🙂

  • Ida Jemina

   Moikkista! No sinäpä sen sanoit, onneksi on ohi 🙂 Helpottavaa kuulla ja samalla suunnitelmalla aloitetaan täälläkin! Kiitos tsempeistä ja aurinkoa päivään<3

 16. Epänormaali

  Arvostan avoimuuttasi ja tällaisten aika henkilökohtaisten ja vaikeiden asioiden jakaminen auttaa varmasti samassa tilanteessa olevia. Lisäksi asiasta kirjoittaminen tekee varmasti sinulle itsellekin hyvää. 🙂 Helpottavaa ehkä huomata, ettei todellakaan ole yksin näiden asioiden kanssa. Olet vahva ja rohkea nainen. Pidä tuo asenne! <3
  Tuli vahva tunne, että haluan jakaa myös oman tarinani. Itselläni todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja lapsettomuus teini-iässä, kun menkat eivät alkaneet. Kyse oli rakenteellisesta viasta, joka oli ollut minulla syntymästä asti. Tiedon kuuleminen oli todella suuri sokki. Kyllä siinä 17-vuotiaan nuoren naisen ajatukset pyörivät tuon tiedon ympärillä lähes koko ajan. Kova paikkahan se oli. Ensimmäinen ajatus oli se, etten halua elää. Mietin myös, että miksi juuri minä. Mitä minä olin tehnyt väärin, että juuri minusta tuli epänormaali. Asiasta oli vaikea puhua, enkä oikeastaan pysty siitä edelleenkään puhumaan. Harva tietää asiasta ja vielä harvempi uskoisi, jos kertoisin. Onneksi olen aina ollut tosi optimistinen ihminen ja muutenkin olen omannut positiivisen asenteen elämään. Pikkuhiljaa olen oppinut elämään asian kanssa. Silti välillä turhauttaa todella paljon. En ole mistään suurperheestä haaveillut ikinä. Olen aika urasuuntautunut ihminen, mutta olisihan se parempi, että lapsettomuus olisi oma valinta.
  Ehkä hieman helpottaa tieto siitä, että lapsen voin saada luovutetulla munasolulla, koska kohtu on normaalisti paikallaan. Ei se silti tunnu samalta asialta. Täytyy kuitenkin muistaa, että elämä voi olla onnellista ilman lapsiakin. Lapset tuovat paljon iloa monen elämään, mutta toisaalta lapsettomat ihmiset voivat kokea paljon asioita, joita lapsiperheet eivät. Monille vanhemmuus ei edes sovi, mutta sitä ei haluta myöntää ja sitä pidetään ehkä tabuna.
  Toivon kovasti tsemppiä jatkoon! 🙂

  • Ida Jemina

   Kiitos! Hyviä ajatuksia! Kiitos kun jaoit tarinasi. Varmasti oli järkytys kuulla asiasta ja vieläpä niin nuorena. Hyvä, ettet ole antanut sen varjostaa elämääsi ja se on ihan totta, että onnelliseen elämään voi kuulua monet muutkin asiat kuin lapset. Tsemppiä sullekin jatkoon ja kiva kun tulit kommentoimaan!

 17. Milla

  Paljon tsemppiä!
  Ps. Toivepostausideana super tehokas ja rasvaa polttava vatsalihastreeni 😉

 18. jenka

  Hei!
  Tsemppiä kaikkeen.❤️ Mun mielestä on todella hienoa, että varsinkin suositut monien ”idolina” olevat bloggarit kertovat realistisesti elämästään. Tunnut olevan niin aito, etkä peittele vastoinkäymisiä. Siinä kun monella ihmisellä olisi opeteltavaa.. Kaikki kääntyy taas hyväksi ja onneksi ei ollut mitään vakavempaa, kuten pahalaatuisa kasvainta tms. Olet ihana ihminen!

  • Ida Jemina

   Kiitos valtavasti jenka<3

 19. nippsu

  Siis niin ihanaa, rttä siä avoimesti kerrot näitä asioita! Tunnut vaan niin luontevalta oersoonalta, joka ei vähää hätkähdä ja omaa sellasta positiivista energiaa mitä haluaa itseensäkin ammentaa!
  Onneksi sentään löytyi nuo eikä mitään pahempaa! Pystyt jatkamaan elämää täysin rinnoin 🙂
  Kiitos sulle tästä energiaa antavasta blogista ja ihanasta olemuksesta! Pidä lippu korkealla ja kaikkea hyvää sulle jatkoon ! 🙂

  • Ida Jemina

   Kiitos paljon tsemppaavista sanoista <3 kyllä on maailman parhaat lukijat täällä ei voi muuta sanoa <3

 20. Riikka

  Moikka! Toosi paljon tsemppiä ja paranemisia sulle! ❤ Tää sun blogi on ehdottomasti paras ja saan motivaatiota ja vinkkejä täältä usein omiin treeneihin, huippua! Uusia videoita odotetaan.☺

  • Ida Jemina

   Kiitos Riikka ja ihana kuulla! Kyllä täältä vielä noustaan 🙂

 21. Hanna

  Moikka! Ihana miten avoimesti puhut tästä asiasta, koska moni pitöisi sitä liian henkilökohtaisena. Itselläni tähystetty kysta, josta jo kommentin kirjoitinkin ja olen samalla tavalla avoimesri suhtautunut asiaan ja kertonut muille. Mahtavaa että kaikki meni hyvin ja selvisi vaivat, vaikka ei niin kivoja niin niiden kanssa pärjää noin positiivisen mielen omaava likka 😉 tsemppiä vielä paranemiseen, mä niin tiedän miten kauheita kipuja se kaasu aiheutti… ja se hwngittäminen, aina kun liikkui niin tuntu et keuhkoja ei pysty liikuttamaa. Onneksi se menee suht nopeesti ohitse . Tsemiä kovasti!!!

  • Ida Jemina

   Moikka Hanna! Sua juuri kuule mietin kun alkoi kaasut vihlomaan olkapäissä, joten kiitos kun kerroit niistä. Sain sun kommentista voimaa 🙂 Aika henkilökohtaisia nämä asiat tietysti ovat, mutta niissä ei kuitenkaan mielestäni ole mitään hävettävää ja avoimuus aiheesta voi tuoda jollekin toiselle voimaa sekä toisaalta myös valottaa todellisuutta bloggaajan aidosta elämästä jota ei välttämättä aina helposti näe. Kiitos tsempeistä<3

 22. Iisku

  Oot uskomattoman vahva ja positiivinen ihminen ja se energia huokuu siusta ihanan kirkkaasti! Elämää ei voi ennakoida ja jokainen päivä voi saada uuden käänteen. Oot onneksi lujasta raudasta tehty nainen! Parane pian ida! ♡

  • Ida Jemina

   Kiitos tsemppaavista sanoista<3 ihana olet!

 23. Tuija

  Oon kuullut paljon tuosta endometrioosista ja niin ikävä kuulla että sitä löytyi. 🙁 Voimia! Onneks osaat kuitenkin ajatella positiivisesti, tai ainakin tekstistäsi välittyi eteenpäin menevä fiilis! Oot huippu! <3

  • Ida Jemina

   Etiäpäin mennään 🙂 Kiitos kovasti <3

 24. soikku

  Tsemppiä paljon!! Täällä yks kenel on endometriosi .leikattu 3 kertaa ja lähes joka päivä on kivulias mutta näillä mennään!

  • Ida Jemina

   Kiitos vertaistuesta ja tsemppiä sullekin!<3

 25. R

  Moi! Tulipas tuosta talista mieleen, että normi jauhenlihassa mitä on kaupassa valmiiksi pakatuissa paketeissa on hierveästi tuota talia. Kannattaa kokeilla kotikonstein jauhenlihan rasvaimua! Eli aluksi jauhenliha paistetaan pannulla, sitten laitetaan kylmää johonkin kuppiin ja kuumat jauhenlihat laitetaan kylmään veteen. Veden pinnalle alkaa tulla vähitellen kerroksittain valkoista talia, jonka voi sitten kaapia lusikalla siitä päältä pois ja laittaa jauhenlihaan halutessaan hyvää rasvaa talin tilalle. Olen itse kokeillut kahdella eri jauhenlihalla. Toisesta tuli paljon valkoista talia, mutta toisesta ei juuri lainkaan.

 26. Alavatsan kiinteytys – Miten eroon alavatsaläskistä? | Ida Jemina

  […] Edellisessä postauksessa: Mitä leikkauksessa paljastui? Hiuksia ja hampaita mahassa? […]

 27. LEIKKAUS..KOSINTA.. – Ida Jemina

  […] Mitä leikkauksessa paljastui? Hiuksia ja hampaita mahassa? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *