Mitä leikkauksessa paljastui? Hiuksia ja hampaita mahassa?

Sis. mainoslinkkejä

hiuksia

Mikä siellä mahassa sitten möllötti? No dermoidi. Mikä ihmeen dermoidi? Dermoidi on ihonalainen rakkula, joka on ollut siellä jo pienestä pitäen. Sen sisältö on kuin kauhuleffasta konsanaan, usein hiuksia ja talia, joskus jopa kynsiä ja hampaita. Omassa tapauksessani ilmeisesti hiuksia ja talia. En ollut tällaisesta kuullutkaan ennen kuin se kohdalleni kopsahti. Se oli päässyt kasvamaan jo niin suureksi, että se piti poistaa. Munasarja onneksi säästyi.

Joku saattaa hämmästellä, että miten viitsin tällaista kertoa, mutta tämä on vain elämää. Ihmisiä tässä vain kaikki ollaan, omine vaivoineen ja vastoinkäymisineen. Jollain saattaa olla meneillään samankaltaisia juttuja tai kenties joku saattaa käydä läpi jotakin toista murhetta. Joka tapauksessa elämään kuuluu joskus myös harmillisiakin asioita, mutta se on sitä todellisuutta se. Tuleen ei kuitenkaan koskaan kannata jäädä makoilemaan vaikka tänään meinasikin pakka hajota, kun yksi tikeistä repesi. Se on jännä, jos joutuu pitkiä aikoja jotakin asiaa stressaamaan ja itsään tsemppaamaan, niin sitten tällaista pienempää vastoinkäymistä (tikin repeämistä) ei meinaa enää jaksaa. 

adidas-valkonen-t
Adidas Originals T-paita täältä

Dermoidikysta saatiin siis poistettua, mutta leikkauksessa löydettiin myös endometrioosia. Se on krooninen sairaus, johon ei ole parantavaa hoitoa ja josta on ollut epäilys jo aiemmin. Sen mahdollisia oireita (erilaiset kivut, lapsettomuus yms.) voidaan kuitenkin lievittää esim. hormonihoidoilla tai leikkauksella. Täältä voit lukea lisää sairaudesta: Mitä endometrioosi on?

Jokaisella on ne omat juttunsa, meikäläisellä tällä kertaa tällaiset. Elämä kuitenkin jatkuu. Omia kokemuksia saa jakaa kommenteissa.

Edellisessä postauksessa: Leikkauspäivä koitti – mitä tapahtui?

Kommentit (53)
  1. Superisti jaksamisia tän kaiken kanssa! Oot rohkee et uskallat jakaa nää jutut, auttaa varmasti toisiakin ihmisiä jotka noiden vaivojen kanssa taistelee.

    1. Kiitos sulle Juuli<3

    2. Hei! Etsin tietoa kasvaimista yms.Päädyin Blogiisi. Olen tämmöinen 43v vanhapiika tästsykkä jo, mutta multa löytyi viimeviikolla dermoidi. Olin kauhuissani ja pelkäsin syöpää, vaikka olen raitis ja innokas liikkumaan. Leikkausajankohtaa odottelen vasta kevääksi. olen vielä gynegologiapelkoinen ihminen, mutta nyt on vaan jaksettava jollakin. Kiitos sinulle keromistasi asioista.Rauhoittaa kovasti toivotonta jännittäjää. Toipumista sinulle ja malttia liikenteeseen!

  2. Parane pian!!!<3

    1. Kiitos Tiia<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *