MITÄ KANNATTAA SYÖDÄ NYT MARRASKUUSSA? KATSO!
Mitä kannattaa syödä juuri nyt marraskuussa? Mikä ruoka on nyt sesongissa? Joukosta saattaa löytyä kenties muutama ylläri tai jokin ikisuosikki!
Aihe kiinnostaa ainakin itseäni hirveästi ja viime aikoina olen saanut tosi paljon ruokainspistä nimenomaan sesonkeja tsekkaillen. Muutamat herkullisimmista pöperöistäni ovat nimenomaan syntyneet tätä kautta ajatellen. Eikä pahitteeksi käy sekään, että usein nämä raaka-aineet ovat edullisia ja superherkullisia vaihtoehtoja. Annan postauksen lopussa vielä maukkaan marraskuisen reseptin, joka on tehty nimeomaan tämän sesongin upeasta tarjonnasta!
Mitä siis kannattaa syödä just nyt marraskuussa?
Kasvis- ja juuresesimerkkejä:
lehtikaalia
parsakaalia
punakaalia
purjoa
ruusukaalia
kurpitsaa
karpaloa
palsternakkaa
punajuurta
porkkanaa
perunaa
sipulia
maa-artisokkaa
Hedelmäesimerkkejä:
omenaa
päärynää
appelsiinia
satsumaa
avokadoa
persimonia
granaattiomenaa
sitruunaa
Ihan mielettömästi eri vaihtoehtoja! Ensi kerralla kaupassa iskepäs joku sellainen ostoskoriin mitä et ole joko koskaan tai pitkään aikaan tehnyt.
Fiilis oli ihan mieletön, kun pilkoin pitkästä aikaa punajuurta ja palsternakkaa! Näitä ei todellakaan tule itse usein hyödynnettyä, joten nyt ne pääsivät mukaan reseptiini. Ja voi vitsit mitä makuja, niin ihanaa vaihtelua. Tämä pöperö on ihan täydellinen lisuke todella monen eri proteiinivaihtoehdon kanssa ja tämä on myös yllättävän täyttävää! Mulle tuli näistä mauista ihan isomummoni mieleen, kun hänen luonaan oli monesti tarjolla punajuurta.

MARRASKUUN MAUKAS SESONKISATSI
5 perunaa
6 porkkanaa
4 punajuurta
2 sipulia
1 palternakka
4 rkl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1 tl timjamia
Ohjeet: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja pilko kasvikset sekä kaada ne vuokaan tai kulhoon. Sekoita hunaja, öljy sekä mausteet erillisessä kupissa ja kaada sörsseli kasvisten päälle. Sekoita. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kannattaa sekoitella niitä hieman puolessa välissä paistoaikaa.
Ai että kyllä muuten maistuu! Täällä itseasiassa maistellaan tätä paraikaa näppiksen samalla sauhutessa! Tuosta setistä tulee mukavan iso satsi useampaankin kertaan ja nämä värit saavat jotenkin tosi hyvälle tuulelle rankan päivän jälkeen. Ei kun kokeilemaan. Ihanaa iltaa!
KURKKAA MYÖS: MENNEN TULLEN PARAS KEITTO JOTA OLEN KOSKAAN TEHNYT! (taivaallisen maukasta!)
👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina
Instagramissa: @idajemina
Facebookissa: Ida Jemina
Hei! En tiedä onko kysytty lähiaikoina, mutta millä kameralla kuvaat? 🙂 Esim tässä postauksessa oleva kamera mikä näkyy kuvissa niin käytätkö sitä kaikkien kuviesi ottamiseen vai onko sinulla joku ns ”valokuvauskamera” erikseen xD
Heippis Henni! Mulla on muutama eri kamera ja voisin ihan esitellä ne vaikka omassa postauksessa, kun niistä on kyselty niin paljon 🙂 Joten stay tuned! 😊👊
kannnatan sesonkiruokailua, juuri nyt kotimaiset lantut, punajuuret ja porkkanat ovat parhaimmillaan. miksi ostaa kaukaa tuotuja ylihintaisia tomaatteja ja kesäkurpitsaa kun yhtä ravintorikasta ellei jopa parempaa saa halvemmalla ja ympäristöä suojellen? Onko satokausikalenteri tuttu? uunijuurekset on kyllä syksyn ja talven must. oma lempparijuures?
Sepä se! Mahtavaa! Sesonkisyömisessä on ihan oma fiiliksensä 🙂 Satokausikalenteriin on tullut törmättyä mutta en ole koskaan itse omistanut, olisi varmasti kätsy kauppareissulla. Hmmm lempparijuures on varmasti porkkana! Myös meidän poikien herkkua 😀