Minkä ikäisenä aloitin salin ja treenaamisen?

Sis. mainoslinkkejä

addu-takki-takaa

Heii! On ollut ikävä tänne! Olen ollut reissun päällä ja tästä syystä en ole päässyt päivittelemään. Tänään kuitenkin ajattelin vastata kysymykseen, jonka eräs lukija esitti minulle Snapchat Q&A:ssa. Käydään asiaan!

 ”Kuinka kauan olet treenannut ja minkä ikäisenä olet aloittanut salilla käymisen?”

Aloitin salilla treenaamisen noin 16-17 vuotiaana. Tosin tätä ennen olin kyllä käynyt joskus harvoin salilla, koska muodostelmaluisteluharkkoihin kuului toisinaan salitreeni. Siellä tehtiin kuitenkin pääasiassa kuntopiirityyppisiä harjoituksia. Luistelun taas aloitin ihan tirriäisenä ja ala-asteikäisenä taas aloitin kilpailemisen kyseisessä lajissa.

Ensimmäiset kosketukseni salimaailmaan olivat erilaiset ryhmäliikuntatunnit, joissa ravasin ahkerasti. Ohjatut jumpat olivat hauskoja ja niissä sai myös vedettyä kovia treenejä. Olin juuri se hikipää, joka veti eturivissä naama punaisena aivan täysillä – jos tiedät mitä tarkoitan. Suosikkejani olivat bodypumpit ja step-tunnit.

haalari-some

kesakengat
Jumpsuit täältä / Espadrillot täältä / Aurinkolasit täältä

Näihin aikoihin pelkkä salin puolella ähkiminen tuntui yksinäisen tylsältä puuhalta, jonka vuoksi suosin enemmän ohjattua liikuntaa. Kävin kuitenkin lisäksi myös salilla vetämässä perinteisempää treeniä. Ajan mittaan kuntosalitreenikin alkoi maistua enemmän ja enemmän, kun sai juonen päästä kiinni. Salitreenin edut muun muassa kehonmuokkauksen suhteen tulivat tutummiksi ja aloin selvittämään, miten asioita voisi toteuttaa paremmin sekä tehokkaammin. Jossain vaiheessa tulikin eteen vaihe, jossa päätin aloittaa täysipainoisen saliohjelman ja jättää sen ajaksi ryhmäjumpat sivuun.

Siitä lähtikin sitten liikkeelle ensimmäinen saliohjelmani (jonka olen näyttänyt tässä postauksessa) ja loppu on historiaa. Enpä olisi heti tuolloin tiennyt, että hommasta tulee suuri intohimoni sekä ammattini ja nyt yli kymmenen vuoden päästä olen samalla tiellä edelleen.

Leppoisaa kesäpäivää kaikille<3

Edellisessä postauksessa: Kuivaöljyä pintaan – pikku kikka kolmonen

394_Ida_jemina_2016_FTUK_branded page

Kommentit (6)
 1. Moi!
  Sun kroppa on kyllä täys 10 ja antaa paljon motivaatiota itelle treeneihin! 🙂 Tykkäsin tosi paljon tosta sun UBB ohjelmasta. Kannattaako sitä sun mielestä tehdä esim puolen vuoden päästä uudelleen? Ja aloittaa niillä painoilla johon nyt ohjelman loputtua pääsi?
  Nyt harmittaa kun on ollut kipeenä jo toista viikoa… eikä uskalla lähteä salille. Tuntuu pää hajoavan kun ei pääse salille kun on tottunut siihen että siellä tulee käytyä se 4-5 kertaa viikossa. Mikä on sulla pisin aika kun olet ollut treenaamatta? 🙂
  Kuinka nopeasti treenaamattomuus vaikuttaa lihaksiin heikentävästi?

  1. Moikka ninni! Voi vitsit kiitos<3 Mahtavaa että olet pitänyt UBB:stä ja ehdottomasti voit taas aloittaa sen puolen vuoden päästä uudelleen. Ei kannata aloittaa suoraan painoista joihin edellisellä treenijaksolla pääsit. Sen sijaan kannattaa ottaa jonkun verran vauhtia sarjavastuksiin kuitenkin hieman korkeammista painoista kuin edelliskerran aloituspainot. Näin voimatasot ehtivät paremmin adaptoitumaan kasvaviin vastuksiin 🙂
   Muutaman viikon treenitauko vaikuttaa jo laskevasti voimatasoihin mutta treenien palaamisen myötä ne onneksi palautuvat nopeasti ennalleen 🙂 Paranemisia!<3

 2. 5 nopeaa ja helppoa välipalaideaa - Ida Jemina
  18.7.2016, 15:43

  […] Edellisessä postauksessa: Minkä ikäisenä aloitin salin ja treenaamisen? […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *