Ida Jemina
Ida Jemina

Millä reisistä viimeisetkin mehut irti? Näillä jalat tuuttiin!

Sis. mainoslinkkejä

etureisiliikkeet

Mitä voisi tehdä vielä treenin loppuun, jotta homma menisi niin reisille kuin olla ja voi? Millä tavalla ja minkälaisilla liikkeillä reisistä imisi vielä viimeisetkin mehut pois? 

Tässä erilaisia vaihtoehtoja – ei kun reidet tuuttiin!

Hypyt treenin loppuun ovat ihan loistavia viimeisten mehujen viejiä. Rankkoja, mutta toimivia. Kokeile eri vaihtoehtoja, kuten kyykkyhyppyjä ja askelkyykkyhyppyjä. Plyotyyppiset harjoitteet tekevät gutaa treenin loppuun ja itse hyödynnän niitä usein siihen tarkoitukseen. Alla video omasta plyotreenistäni.

Negatiivisilla toistoilla voi myös mukavasti pakottaa jalkoja työhön vielä tavallisten toistojen lisäksi ja näin myös mehuja irtoaa entistä enemmän reisistä. Treenikaveri on joissain liikkeissä tähän melko välttämätön, mutta joitain yhden jalan variaatioita voi suorittaa yksinkin turvallisesti. Kokeile esimerkiksi reidenojennusta nostaen painot ylös kummallakin jalalla (sellaiset painot, ettei ihan saisi nostettua yhdellä jalalla) ja laskea alas hitaasti jarruttaen vain toisella – muutama tällainen toisto, niin johan alkaa sekunnit tuntua pitkiltä!

Tee liikkeitä hiissaus-tyylillä. Tässä erityisesti kyykyt ovat omia suosikkejani. Mene kyykkyyn ja tee pieniä toistoja liikeradan keskivaiheilla niin, ettet nouse kokonaan ylös tai laskeudu täydellisen alas. Näitä voi tehdä lisäpainoilla tai ilman sen mukaan, kuinka tiltissä reidet siinä vaiheessa treeniä ovat. Tätä voi myös soveltaa moniin liikkeisiin ja tehdä kyykyn sijaan vaikkapa prässissä. Vaihtoehtoisesti voit myös kokeilla 1,5 toistoja, joihin voit katsoa ohjeet tästä postauksesta: Tehokas treenivinkki jakoon – Kokeile tätä!

hiissaus

Brutaali, mutta sitäkin palkitsevampi viimeistelyyn soveltuva liike on boksille nousu. Kun jalat on jo runnottu ja vielä pitäisi jaksaa nousta boksille yhdellä jalalla, on mehukkaan jalkatreenin ainekset kohdillaan. Muista tehdä liike kontrolloidusti ja nauti polttavasti tunteesta. Alla pientä videota omasta jalkatreenin päätteksi tehdystä boksille noususta.

Omalla kehonpainolla tehtävät liikkeet ovat mitä parhaita viimeisteleviä liikkeitä. Näihin on olemassa monia eri vaihtoehtoja, kuten yhden jalan kyykky, askelkyykky jne. Kyllä jalat tärisee, kun loppuun tekee esimerkiksi jalan ojennusta eteen. Katso tästä lisää loistavia vaihtoehtoja: Kiinteämmät reidet kehonpainolla? Tsekkaa 10 teholiikettä!

jalanojennus
Toppi / Trikoot

Siinä kohtaa kun salilla on jo puristettu iloa irti reisistä konsentrisilla ja eksentrisillä suorituksilla eli perinteisillä saliliikkeillä, voi lopussa vielä sinetöidä treenisessiot pakettiin isometrisillä eli staattisilla pidoilla. Tähän soveltuu mainiosti esimerkiksi selkä seinää vasten 90 asteen kulmassa ”istuminen”. Siinä pääsee myös pääkopan kestävyys samalla testiin, kun aletaan saapua sietokyvyn rajamaille!

Mikään ei anna parempia kiksejä kuin kunnon jalkatreeni! Usein nuppi pettää ennemmin kuin jalat, joten pidä pää kovana – näin pääset ylittämään itsesi! Mahtavia treenejä!

Edellisessä postauksessa vastaukset 7 mielenkiintoiseen kysymykseen: Miten rasvanpolton voi käynnistää uudelleen?

Kommentit (15)

 1. Laura

  Kiva postaus! Just eilen tein sun pepputreeniä ja nyt on kyllä pakarat jumissa 😀 Hyvää loppuviikkoa! <3

  • Ida Jemina

   Haha aivan loistavaa! 😀 tosi kiva että pidit ja hyvää viikonloppua sullekin! 🙂

 2. Heka

  Moikka! Odotan aina innolla sun joka postausta ja käyn vähän väliä aina kurkkimassa onko tullu jotain uutta. 😀
  Mä halusin kysyä vähän hassun kysymyksen, mutta mä kun nyt pidän salilta taukoa ajanpuutteen vuoksi, miehellä paljon töitä ja minä lapsien kanssa siis kotona, ja olen miettinyt mikä ois tehokasta kotona, nyt olen tehny hiissaus kyykkyjä vähän väliä niin että kerralla aina 100x sitten teen kyykkyhyppyjä myös kotona aina niin paljon kuin mahdollista, kaikki nämä teen kuitenkin ilman painoja, kiinteyttääkö nää mitä mä teen vai teenkö turhaan? Jos sulla ois vinkkiä mitä voisin kotona tehdä ja mikä kuulostais paremmalle ku nää mun säädöt ni voisitko kertoa, kiitos hurjan paljon jo etukäteen! 🙂

 3. Ansku

  Moikka! 🙂
  Vaihdoin tossa jokin aika sitten kolmijakoisesta ohjelmasta kaksijakoiseen. Treenit on sujunut hyvin ja tykkään tästä jaosta paljon, mutta ongelmaa on ehkä vähän pepun kanssa. Mun jako on vetävät/työntävät lihakset -tyylillä, jolloin jalka/pepputreeni on jakautunut eri päiville, kun taas ennen mulla kolmijakoisessa oli oma päivä jaloille. Ennen sainkin tosi hyvin aina tuntumaa takalistoon ja tuntui seuraava päivänä, että nyt on treenattu mutta tällä kaksijakoisella tuntuu ettei se treeni mene niin perille niissä peppuliikkeissä kuin pitäisi. Ennen jalkapäivänä pepulle oli siis varaa kphdistaa enemmän liikkeitä, mutta kyllähän tässä kaksijakoisessakin pitäisi jonkinlaista tuntumaa saada vähäisemmillä liikemäärillä, kun treenaan kuitenkin useammin kuin kolmijakoisella? Eli lyhyesti: pitäisikö mun lisätä peppuun kohdistuvia liikkeitä tohon toiseen treenipäivään vai oonkohan vaan harhainen ja vaan kuvittelen ettei treeni mene perille, koska lihaskipua ei enää tunnu 😀

  • Ida Jemina

   Moikka Ansku! Näillä tiedoilla on vielä vaikea ottaa kantaa, sillä treenijako ei vielä kerro muuta ohjelmasta kuin käytettävän jaon. Laadukkaat liikevalinnat ovat ensiarvoisen tärkeitä yksinkertaisilla jaoilla treenatessa, jolloin treenit kannattaa rakentaa raskaiden sekä kokonaisvaltaisten moninivelliikkeiden varaan. Kertavolyymi jää toki pienemmäksi 3-jakoisesta 2-jakoiseen vaihdettaessa ja siten esim. viivästynyt lihaskipu saattaa jäädä vähemmälle. Toisaalta treenifrekvenssi tihenee ja sitä kautta kokonaisvolyymi vasta kumuloituu ja se on selvästi oleellisempi asia kehityksen kannalta, kuin DOMsit. Ei muuta kun kovia liikkeitä ja nousujohteista treeniä – kyllä se siitä lähtee 🙂

 4. kook

  Moi Ida Jemina!:)
  Muutama kysymys: kuinka kauan on järkevää diettaa? Olen ollut 8kk miinuksilla eikä vieläkään kaikki haluamani rasva ole poissa:( reservellähän kroppa vielä kiinteytyy eiks niin (?) mut en haluaisi aloittaa nostamaan kaloreita ennenkö rasvat olisi tarpeeksi alhaalla…
  Toinen kysymys: entäs kuinka alas on terveellistä enään laskea tavallisen nuoren tytön kalorit dieetillä, että siitä on kuitenkin hyötyä?:) riippuu varmaan paljon ihmisestäkin mutta suurinpiirtein?

  • Ida Jemina

   Moikka kook! Dieetin pituus riippuu ihan täysin lähtökunnosta ja tavoitteesta. Muutamassa kilossa ei kauaa nokka tuhise, mutta kymmenissä voi vieriä aikaa kauankin. Jos rasvaa on paljon, voi painoa kuitenkin myös pudottaa verrattain nopeasti ilman pelkoa lihaskadosta, joka korostuu kunnon edetessä kuivemmaksi. Energiansaanti on jokaisella täysin yksilöllinen riippuen iästä, kehonkoostumuksesta, aktiivisuustasosta jne. Annokset kannattaa jokatapauksessa pitää terveellisissä mittasuhteissa, eli jos päivittäin tulee paljon liikuntaa ja ruokaa vaikkapa alta peruskulutustason, niin on ennemmin syytä kääntää kelkkaa kuin yrittää väkisin jatkaa. Tsemppiä!

 5. Ninna

  Olen tehnyt boksille nousut treenin alkuun ns. lämmittelynä toimiiko? Samoin nuo hypyt olen tehnyt supersarjana esim. Leveä kyykky+kyykkyhypyt steplaudalla ja Mave+askelkyykkyhypyt.

  • Ida Jemina

   Toki toimii! Etenkin jos haluaa kovempisykkeisempää ja kuluttavampaa treeniä!

 6. Henna

  Hyvä kirjoitus, kiitos 🙂

  • Ida Jemina

   Kiva, että pidit Henna 🙂

 7. Halpoja meikkejä!! Tätä olen metsästänyt! – Ida Jemina

  […] Edellisessä postauksessa: Millä reisistä viimeisetkin mehut irti? Näillä jalat tuuttiin! […]

 8. Ninna

  Kokeilin tehdä viimeistelynä askellusta ja pari straattista pitoa ja täytyy sanoa että toimi paljon paremmin kun supersarjana tai sarjojen välissä tehtynä. Joten kiitos vinkistä, näillä jatketaan jatkossa. Jaksoi tehdä kyykyt ja mavet paljon paremmin kun ei uuvuttanut itseään välissä sykeliikkeillä.

  • Ida Jemina

   Mahtava kuulla! Eipä mitään! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *