Millä reisistä viimeisetkin mehut irti? Näillä jalat tuuttiin!

Sis. mainoslinkkejä

etureisiliikkeet

Mitä voisi tehdä vielä treenin loppuun, jotta homma menisi niin reisille kuin olla ja voi? Millä tavalla ja minkälaisilla liikkeillä reisistä imisi vielä viimeisetkin mehut pois? 

Tässä erilaisia vaihtoehtoja – ei kun reidet tuuttiin!

Hypyt treenin loppuun ovat ihan loistavia viimeisten mehujen viejiä. Rankkoja, mutta toimivia. Kokeile eri vaihtoehtoja, kuten kyykkyhyppyjä ja askelkyykkyhyppyjä. Plyotyyppiset harjoitteet tekevät gutaa treenin loppuun ja itse hyödynnän niitä usein siihen tarkoitukseen. Alla video omasta plyotreenistäni.

Negatiivisilla toistoilla voi myös mukavasti pakottaa jalkoja työhön vielä tavallisten toistojen lisäksi ja näin myös mehuja irtoaa entistä enemmän reisistä. Treenikaveri on joissain liikkeissä tähän melko välttämätön, mutta joitain yhden jalan variaatioita voi suorittaa yksinkin turvallisesti. Kokeile esimerkiksi reidenojennusta nostaen painot ylös kummallakin jalalla (sellaiset painot, ettei ihan saisi nostettua yhdellä jalalla) ja laskea alas hitaasti jarruttaen vain toisella – muutama tällainen toisto, niin johan alkaa sekunnit tuntua pitkiltä!

Tee liikkeitä hiissaus-tyylillä. Tässä erityisesti kyykyt ovat omia suosikkejani. Mene kyykkyyn ja tee pieniä toistoja liikeradan keskivaiheilla niin, ettet nouse kokonaan ylös tai laskeudu täydellisen alas. Näitä voi tehdä lisäpainoilla tai ilman sen mukaan, kuinka tiltissä reidet siinä vaiheessa treeniä ovat. Tätä voi myös soveltaa moniin liikkeisiin ja tehdä kyykyn sijaan vaikkapa prässissä. Vaihtoehtoisesti voit myös kokeilla 1,5 toistoja, joihin voit katsoa ohjeet tästä postauksesta: Tehokas treenivinkki jakoon – Kokeile tätä!

hiissaus

Brutaali, mutta sitäkin palkitsevampi viimeistelyyn soveltuva liike on boksille nousu. Kun jalat on jo runnottu ja vielä pitäisi jaksaa nousta boksille yhdellä jalalla, on mehukkaan jalkatreenin ainekset kohdillaan. Muista tehdä liike kontrolloidusti ja nauti polttavasti tunteesta. Alla pientä videota omasta jalkatreenin päätteksi tehdystä boksille noususta.

Omalla kehonpainolla tehtävät liikkeet ovat mitä parhaita viimeisteleviä liikkeitä. Näihin on olemassa monia eri vaihtoehtoja, kuten yhden jalan kyykky, askelkyykky jne. Kyllä jalat tärisee, kun loppuun tekee esimerkiksi jalan ojennusta eteen. Katso tästä lisää loistavia vaihtoehtoja: Kiinteämmät reidet kehonpainolla? Tsekkaa 10 teholiikettä!

jalanojennus
Toppi / Trikoot

Siinä kohtaa kun salilla on jo puristettu iloa irti reisistä konsentrisilla ja eksentrisillä suorituksilla eli perinteisillä saliliikkeillä, voi lopussa vielä sinetöidä treenisessiot pakettiin isometrisillä eli staattisilla pidoilla. Tähän soveltuu mainiosti esimerkiksi selkä seinää vasten 90 asteen kulmassa ”istuminen”. Siinä pääsee myös pääkopan kestävyys samalla testiin, kun aletaan saapua sietokyvyn rajamaille!

Mikään ei anna parempia kiksejä kuin kunnon jalkatreeni! Usein nuppi pettää ennemmin kuin jalat, joten pidä pää kovana – näin pääset ylittämään itsesi! Mahtavia treenejä!

Edellisessä postauksessa vastaukset 7 mielenkiintoiseen kysymykseen: Miten rasvanpolton voi käynnistää uudelleen?

 

Kommentit (15)
  1. Kiva postaus! Just eilen tein sun pepputreeniä ja nyt on kyllä pakarat jumissa 😀 Hyvää loppuviikkoa! <3

    1. Haha aivan loistavaa! 😀 tosi kiva että pidit ja hyvää viikonloppua sullekin! 🙂

  2. Moikka! Odotan aina innolla sun joka postausta ja käyn vähän väliä aina kurkkimassa onko tullu jotain uutta. 😀
    Mä halusin kysyä vähän hassun kysymyksen, mutta mä kun nyt pidän salilta taukoa ajanpuutteen vuoksi, miehellä paljon töitä ja minä lapsien kanssa siis kotona, ja olen miettinyt mikä ois tehokasta kotona, nyt olen tehny hiissaus kyykkyjä vähän väliä niin että kerralla aina 100x sitten teen kyykkyhyppyjä myös kotona aina niin paljon kuin mahdollista, kaikki nämä teen kuitenkin ilman painoja, kiinteyttääkö nää mitä mä teen vai teenkö turhaan? Jos sulla ois vinkkiä mitä voisin kotona tehdä ja mikä kuulostais paremmalle ku nää mun säädöt ni voisitko kertoa, kiitos hurjan paljon jo etukäteen! 🙂

    1. Ai kun kiva kuulla Heka! 🙂 Liikkuminen ei koskaan ole turhaa! Kokeilepa tehdä kotona esim. tätä tehokasta peppu/jalkatreeniä Harjoittelun myötä voit lähteä koventamaan treeniä lisäämällä pikkuhiljaa toisto- ja sarjamääriä. Tsekkaa myös esim. tämä koko kropan kuntopiiri. Tsemppiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *