MIKSI YHTÄKKIÄ AMSTERDAMISSA?

Jos seurailet snäpissä niin oletkin saattanut huomata, että olen Amsterdamissa! Vitsi mikä kaupunki!

Tupsahdin tänne äitini kanssa eilen aamulla ja nyt istuskelen hotellihuoneessa kirjoittamassa teille. Olemme täällä muutamia päiviä business with pleasure tyyppisellä reissulla. Paiskimme päivät omia hommiamme ja illalla pistämme ranttaliksi. Eli istumme sängyllä kylpytakit päällä, kasvonaamiot naamalla ja mussutamme snacksejä. Hih, parasta!

Tämä kaupunki on ihan superkaunis! Vihreät puut, kanaalit, fillarien täyttämät sillat, upeat vanhat asuintalot. Todella nätin näköistä kaupunkimaisemaa, joka ei pääty siihen yhteen katuun vaan jatkuu nättinä pidemmälle. Ollaan kävelty paljon ja eilen rullailtiin myös sporalla menemään. Minulla ei ollut mitään tiettyjä odotuksia Amsterdamista, mutta ensivaikutelma on ollut positiivisesti yllättävä. Olen ollut täällä joskus lapsenakin, mutta tuosta ajasta en paljon muista. Siksi olikin kiva päästä tänne uudestaan.

Punaisten lyhtyjen alueellekin tuli eksyttä ja säpsähdettyä, kun yhtäkkiä ovensuussa keimaili nainen alusvaatteissa. Kun käveli eteenpäin, huomasi että näitä paikkojahan tottatosiaan on useita. Olin alueesta puhuttaessa kuvitellut, että meininki olisi jotenkin isompaa ja enemmän esillä. Kaikki tapahtui kuitenkin tummennettujen lasien takana (ainakin se mitä me nähtiin) ja alueella kulki niin miehiä, naisia, pariskuntia kuin lapsia. Olihan se vähän hassu tunne, kun kävelet ruokakassia kantaen hotellille ihan normaaliin tapaan ja ohitat aina välillä puolialastomia naisia ikkunassa. 

Ihmisistä on sanottava sen verran, että jokainen kenen kanssa olen asioinut on ollut todella ystävällinen. Ravintolassa, hotellissa, vaatekaupassa, sporassa. Tervehditään ja hymyillään. Rautatieasemallakin joku randomtyyppi tuli pyytämättä auttamaan, kun häsläsimme jotakin matkalippujemme kanssa.

Shoppailemaan olemme kerenneet vasta muutamaksi tunniksi, mutta tehokkaita ollaan oltu. Matkalaukun tila olkoon rajoittavana tekijänä taidoillemme.


Voisin hyvin kuvitella vaikka asuvani täällä. Rustailisin runoja pikkuruisessa kattohuoneistossani ja mussuttaisin vohvelikeksejä siltojen alla. Putputtaisin pienellä veneelläni pitkin kanaaleja ja ottaisin samaan suuntaan matkaavan kyytiin. Leppoisasti heittäisimme vitsiä ja koiratkin polskisivat siinä vieressä. Katto-Kassisen kanssa oltaisiin parhaita kavereita ja …hetkinen, ehkä tää olikin vaan unta.

Leppoisaa kesäpäivää kaikille ja hei, olethan jo katsonut eilisen postauksen! Siellä voi tehdä leikkimielisen testin ja katsoa millainen persoona olet. Vastanneiden kesken arvotaan liput kahdelle Flow Festivalille sekä 3 kpl NIVEA -tuotepakettia!

LUE MYÖS: KAURAHIUTALEITA MATKALLE! OOKS SÄ IHAN HULLU?

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: MILLAINEN PERSOONA OLET? TESTAA JA VOITA!

 

👻 Seuraa snapchatissa: idajemina 👻
YouTubessa: Ida Jemina
Instagramissa: @idajemina
Facebookissa: Ida Jemina

Kommentit (3)
 1. TÄTÄKÖ FITNESS ON TÄNÄ PÄIVÄNÄ? - Ida Jemina
  18.5.2017, 19:59

  […] MIKSI YHTÄKKIÄ AMSTERDAMISSA? […]

 2. Henriika S.
  21.5.2017, 00:04

  Olin itse kymmenen vuotta sitten reilaamassa ja yksi etappi oli Amsterdam. Meidän hostelli sattui punaisten lyhtyjen kadulle ja edelleen mielessä on se hetki, kun Suomi-tyttöllä meni vedet väärään kurkkuun. En ollut sillon edes kuullut mistään punaisten lyhtyjen alueesta ja Amsterdamissa siellä kävelee myös muita, kuin pelkkiä sen kadun asiakkaita.
  Asun tällä hetkellä parin tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista ja voin todellakin allekirjoittaa sen, että ihmiset on mukavia! Lenkillä on tapana tervehtiä toisia lenkkeilijöitä ja salille mennessä morjestetaan yleisesti kaikille, kun tullaan pukkariin sisälle. Täällä punaisten lyhtyjen katu on taas todellakin vain niille asiakkaille. Sain muutaman todella vihaisen katseen, kun erehdyin oikaisemaan sen kadun kautta 😀
  http://www.lily.fi/blogit/so-many-stars-henriika

  1. Haha voin hyvin samaistua! 😀 Voi vitsit kiva kuulla kokemuksia sellaiselta joka on asunut siellä päin pidempäänkin! 🙂 Porukka oli kyllä lämminhenkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *