Mikä on henkinen ikäsi?

Sis. mainoslinkkejä

Ai jumatsuikka täällä täytettiin taas vuosia! Kyllä on ihmeellistä olla jo tämän ikäinen, mutta ei se onneksi muussa vielä tunnu kuin ryppyinä otsassa. Monesti kuulee sanottavan, että tietyssä iässä pitäisi olla sitä ja tietyssä tätä. Ikä ylipäätään tuntuu tuottavan paineita moneen suuntaan. ”Kyllä tuon ikäisen ihmisen pitäisi jo..”

Kuinka paljon iällä on merkitystä? Missä iässä pitäisi olla mitäkin ja miksi? Taidan tosissaan tulla vanhaksi kun tällaisia asioita pähkäilen.

henkinen ika
Pökät

Olen saanut mahdollisuuden tutustua muutamaan eri kulttuuriin lähempää. Toiseen Yhdysvalloissa opiskellessani ja toiseen Espanjassa sukulaisilla käydessäni. Olenkin kiinnittänyt huomiota ikäpaineiden erilaisuuteen eri kulttuureissa. Tietenkään ei voi rankalla kädellä yleistää ja varmasti eri osavaltioissa, kaupungeissa sekä perheissä löytyy eroavaisuuksia. Kuitenkin, jos omassa kotimaassa tehtyihin yleisiin havaintoihin vertaa, ovat eroavaisuudet melko suuria.
Espanjassa perhe saattaa pysyä saman katon alla pitkään, vaikka vähän varttuneemmankin jälkikasvun kanssa eikä se ole välttämättä niin kummallista. Los Angelesissa taas tuntui, että ihmiset elivät nuoruuttaan pidempään. Ei haitannut, jos kolmikymppisenä teki paria osa-aikaduunia tai yritti edelleen saavuttaa nuoruuden unelmaansa näyttelijänä tms. Tietyssä iässä ei ollut pakko olla jotakin tiettyä. Pääasia, että eli ja oli onnellinen.

henkinen ika testi

Ja se ehkä kiteyttääkin mitä itse omalta elämältäni haluan ja mitä monelle toivon. Elä ja ole onnellinen.

Tein tuossa ihan piruuttani henkinen ikä-testin. Monestihan se menee niin, että olo on nuorempi kuin todellisuus. Niinhän siinä sitten tietysti kävi, että fiilis on kuin 19-vuotiaalla vaikka mittari näyttää 27! Hui! Mitä sinä saat tulokseksi ja mikä on oikea ikäsi? Humoristiseen testiin pääset tästä.

Snapchat-1871632158925719653

Snapchat--3104104766892592183

Snapchat--4216183419194423497

Snapchat-6418386064435423212

Snapchat--570903038177544640

Snapchat-6332766448920992826

Kuvat ovat viikonlopulta, jossa vietin perheen voimin synttäreitä. Kävimme parilla eri pienellä saarella viettämässä päivää. Grillattiin, nautittiin auringosta ja välillä pulahdettiin veteen. Ihan täydellistä. Urho ei hirveästi vedestä diggaa ja tippuikin vahingossa laiturilta järveen. Voi toista! Tulipahan talviturkki heitettyä! Tämän jälkeen se sai ihan kunnon hepulit! Uhmasi vettä hyppäämällä siihen ja sitten veti kunnon hepulijuoksut rannalla ja siitä taas veteen läiskimään ja taas rannalle juoksemaan. Huvittava kaveri. On se vesi niin jännä niin jännä.

urho-uimari

Näillä keleillä kelpaisi kyllä ihmistenkin hepuloida! Iloista kesäpäivää kaikille!

Edellisessä postauksessa: Arvonnan voittaja!!

Kommentit (16)
 1. Hei!
  Kivan kesäsiä kuvia! 🙂 Jopa täällä pohjosemmassa saanu paistatella päivää. 😀
  Rohkenen kysästä sulta ruoka-aiheisen kysymyksen: eli ite treenailen ja pistin ruokavalion pt:n ohjeilla uuteen uskoon tossa vähä pääsiäisen jälkeen. No nyt on alkanu pahenevaan tahtiin vaivata ankara närästys, jonka vuoksi lääkärikin kutsuu ja pillereitä napsin. Yksi närästystä aiheuttava eväs on mun suosima nopsa ja edullinen rahka. 🙁 Keksisikkö, millä se ois näppärä korvata?
  Kiitän kovasti jo etukäteen, jos vastailet.

  1. Hei Milla! Ihanaa että kesä on viimein saapunut Suomeen! Vastaus kysymykseesi riippuu oikeastaan siitä mikä rahkassa närästyksen aiheuttaa. Oletko kokeillut laktoosittomia tuotteita? Aiheuttaako maitoproteiini ongelmia? Rahkan voi korvata myös ihan lihalla/kanalla/kalalla/reajuustolla/kananmunanvalkuaisilla + kasviksilla/juureksilla yms. Näppäryydessään rahka on kyllä omaa luokkaansa.

 2. Whiiii 🎁 Myöhäiset onnittelut ! Tämä typy täytti eilen vuosii 😂 Onneksi ikä on vain numero…

  1. Jeee kiitos! 🙂 Oh ya onneksi olkoon sitten sinnekin! Ikä on nimenomaan vain numero!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *