Ida Jemina
Ida Jemina

Maistuvaa naposteltavaa viikonloppuun – resepti

Mahtavaa perjantaita! Valmistin vähän aika sitten tooodella herkullisia pikku naposteltavia, jotka sopivat loistavasti rouskuteltaviksi pimeisiin iltoihin. Kyseessä on paahdetut chili-hunajapähkinät, joita pystyy helposti, vaivatta ja ennen kaikkea nopeasti valmistamaan kotona. Ja maku, ah! Se on paljon parempi kuin kaupasta ostetuilla tuotteilla!

Chili hunajapahkinat
Kuva

Itse tein seuraavanlaisen satsin. Sekoitin 1 teelusikallisen suolaa, 1 teelusikallisen cayannepippuria ja 1 teelusikallisen kanelia kulhossa. Heitin joukkoon 270g erilaisia pähkinöitä. Kaikenlaiset pähkinämixit sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Pyörittelin pähkinöitä mausteiden joukossa, jonka jälkeen kaadoin ne mausteineen kaikkineen leivinpaperin päälle pellille tasaisesti. Tämän jälkeen kaadoin pähkinöiden päälle 1 ruokalusikallisen oliiviöljyä ja 2 ruokalusikallista hunajaa. Sekoittelin ainekset vielä kunnolla keskenään haarukalla, jotta kaikkiin pähkinöihin tarttuisi maustetta. Lopuksi, kun pähkinät olivat tasaisesti pellillä, heitin niiden päälle vielä ripauksen suolaa. Paahdoin pähkinöitä uunin keksitasossa 225 asteessa 6 minuuttia.

Ainiin, pilkoin pähkinöiden päälle vielä muutamia pieniä suikaleita tuoretta punaista chiliä juuri ennen uuniin laittamista. Tätä suosittelen kuitenkin vain tulisemmista herkuista nauttiville.

Uunista tullessaan pähkinöiden tulisi olla paahtuneen ruskeita ja taivaallisen tuoksuisia. Varo näppejä! Kröhöm..kärsimättömimmät saattavat saada lieviä palovammoja, kun eivät malta olla napostelematta pähkinöitä suoraan pelliltä. Onneksi jäähtymisessä ei kestä kuin hetki ja sitten ei kun nauttimaan!

Herkullisia hetkiä ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Edellisessä tekstissä kuulumisia Porvoon kaduilta.

Kommentit (14)

  1. Tiina

    Kiitos reseptistä, menee ehdottomasti kokeiluun!
    terveellisetherkut.wordpress.com

  2. Jenni

    Hei! Luin siun aikaisemman postauksen jossa olit lähdössä ulkomaille niin miten lentokoneeseen saa otettua mukaan omat eväät? Kun eihän turvatarkastuksien läpi saa viedä nesteitä taikka elintarvikkeita vai onko mulla nyt mennyt jotain ohitse? 😀 Itse oon meinaan lähdössä ulkomaille tässä lähiaikoina ja lentokone ruoka on yleisesti ottaen sellaista puppua että omille eväille olisi todellakin tarvetta!

    • Ida Jemina

      Heippa! Nesteitä ei saa viedä portista läpi, mutta muita eväitä olen kuljettanut ongelmitta:) mukavaa reissua!

  3. Norppa

    Moikka! Olen miettinyt, että härskiintyykö pähkinöiden rasvat kun niitä kuumentaa.. Voisi kuvitella :0

    • Ida Jemina

      Moikka! Riippuu vähän pähkinästä kuinka herkästi rasvat härskiintyy, paahtamisen kestämiseen vaikuttavat monet tekijät mm. rasvahappoprofiili, antioksidanttipitoisuudet yms. Näin lyheyssä ajassa paahdettuna ja ajoittaisena herkkuna nautittuna ei huolta!

  4. Maria

    Ai että, nyt tuli kyllä niin hyvä ohje että pakko mennä heti kokeilemaan!! 😀 aina ostelen punnitse ja säästä herkkupähkinöitä ja en oo tajunnut että näitähän voi tehdä itse.

  5. Emilia

    Kuulostaapa herkulliselta! Pitää laittaa resepti kirjanmerkkeihin pahan päivän varalle 😉 ja alunperin tulinkin kysymään sulta että vietkö ruuat puntarin kautta vai syötkö vähän sinne päin? Ja postausvinkkinä sanoisin että jos tekisit sellasen yhden päivän ruokapäiväkirjan, kiinnostais ainakin mua sellanen.

  6. Sinii

    Moikka,
    mulla ois sellasta kysyttävää että mitä eväitä syöt jos olet esim,kaupungilla käymässä yms. ja nälkä yllättää? Tällaisia ns. matkaan otettavia simppeleitä eväitä kaipailisin 🙂 monesti rahkat, eri hedelmät, proteiini- ja raakapatukoita ollut mukana..
    Sulta saa niin paljon inspistä treeneihi, kiitos!

    • Ida Jemina

      Moikka Sinii! Yleensä otan mukaan ihan sitä ruokaa, mitä olisin muutenkin kotona syönyt. Isken aterian vain purkkiin ja pistän kylmäkallen laukkuun, niin säilyy mukavasti kylmänä:) Jos tämä ei ole jostain syystä onnistunut, olen tehnyt matkaan mukaan mm. näitä omatekoisia protskupatukoita. Leffoissa jos en aina jaksa härnätä vierustoveria ruualta haisevilla eväilläni, mussuttelen eväät joskus protskupatukan/sheikkerin, hedelmien ja pähkinöiden muodossa. Todella kiva kuulla että täältä irtoaa inspistä:) Kiitos itsellesi!

  7. tammy

    ää! rakastan punnarin chilihunajapähkinöitä! joten tää on mun pelastukseni, ahh! 🙂 nam

Kommentoi »

Vastaa