Maailman paras omenapiirakka – katso salaisuuteni täydelliseen mehukkuuteen

Sis. mainoslinkkejä

paras omenapiirakka

Urho täytti hiljattain yhden vuoden, jonka kunniaksi hän sai kutsua synttärikesteilleen idolinsa Luka-labbiksen. Ohjelmassa oli metsäretkeilyä, keppien heittelyä, koirakeksien mutustamista ja yleistä häseltämistä. Ihmisvieraat puolestaan saivat nauttia maailman parhaasta tuoreesta omenapiirakasta vaniljakastikkeen kera.

Olen pyöräyttänyt tämän piirakan muutamaan otteeseen ja aina se on mennyt kuin kuumille kivelle. Se tuoksu mikä vastaleivotusta omenapiirakasta lähtee on aivan taivaallinen, mutta maku vieläkin parempi. Minulla on itseasiassa eräs yksinkertainen, mutta onnistumisen kannalta olennainen kikka, mikä saa tästä herkusta vieläkin mehukkaamman.

Tarvitset:

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl kauramaitoa (tai normaalia maitoa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3 omenaa
Päälle kanelia ja sokeria

Ohjeet:

1. Sekoita sokeri ja sulatettu rasva keskenään.
2. Lisää mukaan vehnäjauhot.
3. Kauhaise pieni kahvikupillinen taikinaa ja jätä se odottamaan piirakan päälle ripottelua.
4. Tämän jälkeen sekoita taikinaan loput ainekset: kananmuna, kauramaito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
5. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina tasaisesti siihen.
6. Kuori omenat ja asettele ne taikinan päälle. Itse tykkään siitä, että piirakassa on paljon omenaa.
7. Ripottele päälle kanelia ja sokeria sekä lopuksi kahvikupillinen taikinaa.
8. Paista 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia.
(Ohje on sovellettu tästä reseptistä)

omenapiirakan ohje
Sitten päästäänkin piirakan mehukkuuden salaisuuteen. Tapanani on ottaa piirakka pois uunista noin 5 minuuttia ennen normaalin paistoajan loppumista. Näin se ei pääse yhtään kuivahtamaan vaan pysyy ihanan pehmeänä ja suussa sulavana. Eli tälläkin kertaa paistoin piirakkaa vain 25 minuuttia. Mikäli innostuit, tsekkaa myös tämä ihanan mehukas ja rahkainen päärynäpiirakka-resepti. Mmm mm mmm… 

IMG_0801
Valkoinen pusero täältä

 Nautinnollisia hetkiä ja ihanaa viikonloppua<3 

Edellisessä postauksessa: Tehokas liikevinkki selkätreeniin!

Kommentit (25)
  1. Moi! Osaisitko neuvoa hieman, että kuinka paljon mun pitäs syödä päivittäin (tai erikseen treeni- ja lepopäivinä) kun olen 20 v, 162 cm pitkä ja painan about 58 kg (heittelee viikossa 57.5-58.5 kg)? Käyn salilla 4-6 krt/vko (pyrin viiteen kertaan). En tee juurikaan aerobista, paitsi nyt parin viikon aikana olen lisäksi tehnyt tunnin hölkän juoksumatolla. Salilla aloin käymään v. 2014 niin lihasmassaa on jo tullut hyvin, tosin osa siitä on vielä rasvan peitossa + olin viime vuonna 8kk dieetillä (pudotin n. 13 kg). Kävin juuri Omron kehonkoostumusmittauksessa ja siinä tuli lukemat rasva% 32,9; luustolihas% 28,4 ja sisäelinrasvan taso 4.

    1. Moikka Emilia ja onnea painon pudotuksesta! Valitettavasti tähän on vaikeaa vastata näillä tiedoilla. Kulutustaso on vahvasti yksilöllinen ja siihen liittyy fysiologisten seikkojen lisäksi mm. treenin laatu sekä kesto. Se kuinka paljon pitää syödä riippuu näiden lisäksi tavoitteista, halutaanko lisää lihasmassaa vai kiristää kuntoa. Toteutuneen kulutuksen saat selville melko tarkasti kuitenkin yksinkertaisin kotikonstein kehonpainoa seuraamalla. Tsekkaa tästä postauksesta tarkemmat ohjeet kulutuksen arvioimiseen 🙂

      1. Okei…oon vaan laskenu, että syön täl hetkel jotain 1900kcal ja silti tuntuu, että paino heiluu koko ajan ja menee jopa ylemmäs :/ Oon laskenu erilaisilla kaavoilla, että mun pitäs syödä jotain 2200-2300kcal. Entä osaatko yhtään sanoa, onko liian aikaista mennä vielä tänä vuonna uudelleen dieetille? Semmoselle, että sais 4-5kg pois? Jos et osaa sanoa mun kannalta, niin yleiseltä? Onko yleisesti ok, että on dieetillä usein? Eikö kisaajat yleensä ookin aika tiuhaan dieetillä ja taas massakaudella?

  2. Hei Ida!
    Mua on pidemmän aikaan jo askarruttanut sellainen kysymys, että kun mulla on tapana syödä päivän aikana 3 isoa täyttävää ateriaa ja yksi välipala sekä treenipäivinä palkkari/banaani -kompo ja päiväni alkavat 5.00 aamupalalla ja töistä kotiudun iltaisin vasta puoli kymmenen ja päivän viimeisin aterian syön yleensä 4-puol6 välillä (päivällinen) niin tuleeko yöpaastostani liian pitkä? En yleensä ole nälkäinen enää illalla, mutta joskus taas pieni nälkä vaivaa ja kun makrot on tullut ”täyteen” jo päivän ravinnosta (syön siis joka päivä samoilla makroilla) niin siinäpä pattitilanne kun välillä nälättää illalla ja välillä ei. 😀 Mitä mun kuuluu tehdä ja mikäköhän olisi ihanteellinen pituus yöpaastolle?
    Ihanaa lopputalvea <3

    1. Moikka Hanna! Yön aikaisen paaston ajalle olisi tärkeää varata rakennusaineita kehittymistä varten. Jos viimeinen ateriasi on suuri, monipuolinen ja hitaasti imeytyvä, sisältäen myös runsaasti proteiinia, niin aminoita voi vapautua aamuunkin asti. Eli isosti vaan ruokaa päivän viimeisellä aterialla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *