MAAILMAN PARAS KAALILAATIKKO – SUN ON PAKKO MAISTAA!

No niin! Tässä tulee se pyöräyttämäni ja hehkuttamani kaalilaatikko, jota näytin eilisessä ETKÖ SYÖ NÄITÄ? KYLLÄ KANNATTAISI – postauksessa! Tein tästä itseasiassa heti tuplasatsit! Fiksu (tai laiska) pääsee vähemmällä ja tästä saakin kerralla tehtyä isommat satsi, jolloin saman kokkailun tuotoksista pääsee nauttimaan useaan otteeseen. Ellet sitten innostu rohmuamaan laatikkoa kahdella kädellä niin kuin me täällä! Nam!

Tarkoituksenani oli noudattaa löytämääni ohjetta, mutta keittiössä huomasin, että eihän mulla ole puoliakaan reseptin aineksista! Hätä ei onneksi ollut tämän näköinen, sillä usein ne parhaimmat pöperöt tulee pyöräytettyä juuri soveltamalla! Voin todellakin suositella tätä kaalilaatikkoa! Siitä tuli aivan ihanan maukausta, makeaa ja samalla hitusen potkaisevaa. Menee mun top 5 pyöräyttämiin ruokiin ihan heittämällä!

Kaalilaatikko-Vegaaninen

Tein kaalilaatikosta täysin vegaanisen, mutta se onnistuu hyvin myös perinteisellä jauhelihalla, kun ruskistat sitä ennen vuokiin laittoa.

VEGAANINEN KAALILAATIKKO – TUPLASATSIA NAAMATAULUUN!

Puolita aineet, jos haluat vain yhden vuoallisen, tästä tulee nimittäin kaksi.

Ainekset (vegaaninen kaalilaatikko):

2 kg keräkaalia
3 porkkanaa
1 yksikyntinen valkosipuli
loraus öljyä kuullottamiseen
4 dl soijarouhetta
2 dl riisiä
20 dl vettä

Maustekastikkeeseen:

1 dl soijakastiketta
1/2 dl srirachaa
1/2 dl agave-siirappia

Maustesekoitukseen:

1 tl yrttisekoitusta
1 tl timjamia
1 tl ”kasvismauste wokkeihin”
1/2-1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Vuokien voiteluun:

2 tl margariinia (vegaaninen)

Lopuksi päälle:

4 rkl margariinia (vegaaninen)

vegaaninen Kaalilaatikko

OHJEET:

1. Esivalmistelut: Silppua kaali, porkkanat sekä valkosipuli. Sekoita maustekastikkeen aineet keskenään kupissa sekä maustesekoituksen ainekset keskenään toisessa erillisessä kupissa. Mittaa soijarouhe, riisi ja vesi valmiiksi – näin voit vain heitellä niitä kattilaan sen hetken koittaessa eikä tarvitse paniikissa kesken kokkailun alkaa annostelemaan enää mitään.

2. Kuullota kaalin, porkkanoiden ja valkosipulin paloja kahdessa isossa kattilassa tilkassa öljyä 5-10 minuuttia. Varo ettei pala pohjaan! Jos teet pienemmän satsin, ainekset saattavat mahtua yhteen isoon kattilaan.

3. Jaa kattiloihin puoliksi soijarouhe, riisi, vesi, maustekastike sekä maustesekoitus. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

4. Voitele vuoat margariinilla (noin 1 tl per vuoka) ja jaa keitokset vuokiin. Tässä vaiheessa nestettä saattaa olla paljon ja se on ihan ok, koska se haihtuu uunissa! Itse tykkään, ettei kaalilaatikko ole kuivaa vaan mukavan kosteaa eritoten, jos sitä jää vielä jääkaappiinkin laitettavaksi. Jos kuitenkin tuntuu, että nestettä on liikaa, niin sovella ihmeessä omaan makuun sopivaksi. Ripottele päälle vielä halutessasi pieniä määriä margariinia tuomaan makua.

5. Iske koko komeus uuniin 50 minuutiksi. Mulla ei mahtunut molemmat vuoat samaan aikaan uuniin, joten paistoin ne erikseen.

Kaalilaatikko-Vegaaninen

Oi että tästä tuli hyvää! Olin ihan ällikällä lyöty! Makeaa, supermaukasta ja aavistuksen potkaisevaa kaalilaatikkoa! En olisi voinut olla tyytyväisempi eikä isompi puoliskokaan. Hotkaistiin nämä molemmat vuoat turpaan kahdessa päivässä 🙈 Ei kun testiin vaan mikäli kaalilaatikko maistuu!

EDELLISESSÄ POSTAUKSESSA: ETKÖ SYÖ NÄITÄ? KYLLÄ KANNATTAISI!

 Katso valmennukseni TÄÄLTÄ 🔥

Seuraa Instagramissa: @idajemina

Ainekset

Kommentit (2)
  1. Kiitos reseptistä, tuli hyvää! Yhden muutoksen tein valmistuksessa, nimittäin tein ruoan patana eli kypsensin loppuun asti kattilassa pienellä lämmöllä. Tällöin jää uunivaihe pois (ja tulee vähemmän tiskattavaa :D)

    1. Oi oi oi!!! Näppärää!😍 ihanaa että maistui Sonja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *