Laihdutuspilleri – onko sellaista olemassa?

Laihdutuspilleri – totta vai tarua? Markkinoilla on nykyisin kaikenlaisia lisäravinteita. Kerroin jo aiemmin mikä on mielestäni salitreenaajalle tärkein lisäravinne. Tarjolla on kuitenkin paljon muutakin – onko niistä hyötyä? 

Jostain syystä urheilulisäravinteilla saattaa edelleenkin olla ns. taikapulvereiden maine, joita käyttämällä saa jo yksinään uskomattomia tuloksia. Sitten kun niitä tohkeissaan kokeillaan eikä odotettua vaikutusta näy tai kuulu, tuomitaan ne toimimattomaksi huuhaaksi. Siinä mennään ääripäästä toiseen, joista kumpikin johdattaa väärille jäljille. Todellisuudessa hyvin monista lisäravinteista on apua matkalla kohti tavoitteita, kun niitä käytetään oikein (ravintolisinä terveellisen ruokavalion toimiessa aina perusrunkona). Usein ongelma ei löydykään tuotteesta, vaan epärealistista tai jopa kokonaan vääristä odotuksista.

Peace and power

Hyviä esimerkkejä epärealistisien uskomuksien verhoamista lisäravinteista voisivat olla erilaiset laihdutustuotteet. Markkinoilla todellakin pyörii paljon ei-mihinkään-perustuvia hölynpölynpillereitä, joiden käyttäjille luvataan kuita taivaalta. Se onkin melko varma vaaran paikka, mikäli tuotteesta lupaillaan liikoja 🙂

Laihdutuspillereiden roskamereen mahtuu kuitenkin myös muutamia harvoja tuotteita, jotka voivat toimia – kuten Vihreä Tee – valmisteet. Ne eivät kuitenkaan taianomaisesti sulata läskejä pois, vaikka söisi yli kulutuksen. Sen sijaan vihreä tee buustaa kehon kulutustasoa korkeammaksi lisäämällä lämmöntuottoa, kohottaa vireystilaa piristävien ainesosien myötä (mahdollistaen esim. tehokkaamman treenaamisen) sekä vähentää näläntunnetta. Lisäksi sillä on vahvana antioksidanttina muutenkin terveyttä edistäviä vaikutuksia. 

Erityisesti, jos jäljellä on lähinnä ongelmakohtien itsepäistä rasvaa, voi olla paikallaan ottaa mukaan nämä avut. Vihreää teetä voi toki myös juoda ihan normaalisti vain teenä. Sitä pitäisi kuitenkin litkiä ihan tolkuttoman paljon, jotta sillä saavutettaisiin mainittavia hyötyjä. Onkin ehkä helpompaa nauttia päivän rasvanpolttobuustit mukavasti uutepilleriin puristettuna. Itse olen käyttänyt muun muassa tuota Leaderin vihreä tee-kapselia.

vihreä tee
               vihreäteeuute
 
   Vahva Vihreä Tee                         Green Tea Extract
 

On tärkeää ymmärtää, että ei voi laihtua, ellei syö alle kulutuksen. Hyvistä raaka-aineista koostuva terveellinen ruokavalio on tärkein kokonaisuus kenen tahansa rasvanpolttotavoitteiden saavuttamisen kannalta. Ruokavaliota on kuitenkin mahdollista täydentää lisäravinteilla ja saada siten entistä tehokkaammin tuloksia – kunhan vain muistaa pitää odotukset niille kuuluvalla tasolla!


Seuraavassa kirjoituksessa käsittelen aihetta, jossa on helppo mennä metsään todella kovalla vauhdilla: Miten saada dieetillä karistetut läskit pysymään poissa. Siitä asiaa ensi kerralla!

Edelliseen tekstiin pääset tästä: Treenivinkki – parempi tuntuma reidenojennuksiin ja -koukistuksiin

Kommentit (5)
  1. Woooww mikä kroppa sulla!! Löysin vasta blogiisi ja oon lukenut melkein kaikki postaukset nopeesti läpi ja vaan ihmitellyt miten hyvässä kunnossa oot :DD Kerroit harrastaneesi muodostelmaluistelua, missä joukkueissa jos saa udella? t.itsekin entinen muokkari :))

    1. Heh no kiitos! :)) ai sieltäkin löytyy luistelija, tervetuloa seurailemaan! Luistelin sennujen Energiticsissä 🙂

  2. Moikka! Isot kiitokset mahti blogista! 🙂 En ole oikein koskaan innostunut lukemaan blogeja, olen aktiivisesti seurannut muistaakseni 3 blogia ja nekin ovat olleet kavereideni, mutta tätä sinun blogia olen nyt muutaman päivän sisällä rohmunnut oikein olan takaa. 😀 Olen saanut (kuten varmasti moni muukin) monia uusia vinkkejä treenailuun ja paljon uutta tietoa. Tuo kirjoituksesi siitä miten porukka dieetin jälkeen alkaa vetämään sapuskaa samaan malliin kun aikaisemmin, oli todella silmiä avaava ja aion kyllä ottaa todellakin opikseni. Innostuin nyt tilaamaan noita vihreä tee -pillereitä ja samassa mietin, että omegatkin rupeaa olemaan loppu. Sitten aloin miettimään voinko syödä molempia samaan aikaan, aiheutuuko siitä jotain haittaa, olisko siulla tietoa tai mielipidettä asiaan? 🙂

    1. Moikka Anneli! Ai kun ihana kuulla, mahtavaa että olet löytänyt blogista hyödyllisiä juttuja! Hyvin voi syödä molempia samaan aikaan, no problem:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *