Kun salille meno jännittää

Jokainen tuntee olonsa joskus epävarmaksi, mutta entä jos salille meno jännittää? Varsinkin aloittelijoilla ongelma on yleinen, mutta myös kauemmin salilla käyneitä saattaa jännittää uusien liikkeiden kokeileminen.

Mitä jos en tiedä, mitä salilla tekisin? Mitä jos muut tuijottavat mitä teen? Mitä jos en ole yhtä hyvässä kunnossa kuin muut? Mitä jos käyttämäni painot ovat paljon pienemmät kuin muiden?

salillemeno jannittaa

Ihan ensiksi, rentoudu. Kaikki aloittavat jostakin, eikä ole mitään syytä olla häpeissään, jos kaikkea ei osaa kerralla. Seuraavassa treenissä osaat jo enemmän. Tutustu rauhassa eri liikesuorituksiin sekä laitteisiin ja siihen miten ne toimivat. Ei ole mikään kiire aloittaa sarjaa saman tien. Myös konkarit kokeilevat ja säätävät laitteiden eri asetuksia, joten tutkiminen ei ole mitenkään normaalista poikkeavaa.

Toiseksi, eniten huomiota sinuun kiinnittää sinä itse. Epävarma olo aiheuttaa sen, että kuvittelet muiden seuraavan toimintaasi vaikka todellisuudessa kaikkia kiinnostaa kuitenkin eniten vain omat jutut. Voisit jopa yllättyä, jos kuulisit toisten ajatukset. He nimittäin saattavat ajatella aivan samaa kuin sinä ja ajatella muiden tuijottavan heitä.

Kolmanneksi, katseletko sinä salilla muita tuomiten ja naureskellen? Niinpä. Eivät muutkaan. Jos joku älytön urpo näin tekisi, kumman käytöstä luulet muiden pitävän raukkamaisena? Aika äkkiä tällainen kaveri saa vihat niskoihinsa, et sinä.

Neljänneksi, itsensä vertaaminen muihin on täysin turhaa. Kaikki ovat salilla kehittyäkseen ja parantaakseen kuntoaan tai ulkonäköään. Ei siis ole mitään väliä, missä kunnossa olet, koska kaikilla on sama missio – kehitys.

Viidenneksi, ihmiset auttavat mielellään. Voit hyvin kysyä apua ja neuvoa viereiseltä treenaajalta, hän auttaa varmasti mieluusti ja on vain iloinen, kun pääsee auttamaan.

Salille meno pelottaa

Muistan, kun itse aloitin salilla käynnin. Olihan se jännittävää, kun ei ollut ketään tukemassa. Silloin ei ollut vielä kovin yleistä, että tytöt kävivät salilla ja olinkin tuolloin salin ainut tyttö. Muut olivat miehiä ja kuvittelin mielessäni tietysti kaikkien muiden osaavan salilla kaiken. Äkkiä kuitenkin huomasin, että ketään ei kiinnosta mitä touhuan ja kaikki eivät todellakaan osaa kaikkea. Myös tuntemattomatkin liikkeet ja laitteet kävivät nopeasti tutuiksi, kun niitä uskalsi mennä kokeilemaan, ei se loppupeleissä niin vaikeaa ollutkaan! Alkutaipaleen jälkeen hommasta muodostuikin hyvin pian rutiinia. Joten älä turhaan stressaa oikeasti! Siihen ei ole syytä!

Huomenna on blogiin tulossa paljon toivottu kotitreeni yläkropalle! Joten nähdään pian treeniohjeiden parissa! Sillä välin voit katsoa vinkkejä ja neuvoja joihinkin salilla tekemiini yläkroppaliikkeisiin täältä.

Edellisestä postista löytyy 10 syytä laihdutuksen epäonnistumiseen.

 

 

 

Kommentit (17)
 1. Kateellinen
  7.10.2014, 21:26

  Sun kroppa on kaikinpuolin vaan niin täydellinen.
  Kyllä oon kateellinen.
  Käsittämättömän ihana. Kyllä mäkin joku päivä tuollasen kropan omistan….. hope so

  1. No voi kiitos! <33

   1. Minä vaaaan
    8.10.2014, 11:34

    Ole hyvä 🙂
    Oon muuten miettinyt yhtä asiaa jo pidempään.
    Voiko vasta hiukan alle 30vuotiaana liikunnan aloittanut edes saada tuollaista vartaloa?
    Kun kaikki joilla on mielestäni mieletön kroppa, ovat vähintään jotain harrastanut suunnilleen vauvasta saakka….
    Itse olen totaalinen liikunannvihaaja ollut ennen, eli en ole ikinä harrastanut mitään. Nyt viimeset kaksi vuotta olen harrastanut salilla käyntiä ja juoksua ja en ymmärrä miten ikinä olen voinut elää ilman liikuntaa.. huh…
    Mutta asiaan, eli siis aloitin liikkumaan vasta 27v ja nyt täytän pian 30v, onko toivo tuollaisesta kropasta menetetty vai onko kaikki todella oikealla ruokavaliolla ja liikunalla mahdollista ? 🙂
    Kiitos.

    1. Toivoa ei missään nimessä ole menetetty! Sähän olet vielä nuori nainen ja sulla on aikaa kokea vaikka kuinka huikea muodonmuutos! Tekemällä asiat oikein ja työskentelemällä kovaa tavoitteidensa eteen voi saada juurikin sen unelmiensa kropan 🙂

 2. Hyvä teksti! Muistan, kun menin itse ekan kerran salille monen vuoden tauon jälkeen (ja aiemmin olin käyttänyt ainoastaan laitteita). Tuntu tosiaan, että kaikki tuijottaa! 😀 Läskit tursus treenivaatteista, mutta päätin, etten piilottele itseäni mihinkään säkkeihin. Tursutkoon. Päätin vaan purra hammasta, ignoorata muut ihmiset ja oman peilikuvan ja keskittyä treenaamisen opetteluun. 🙂 Onneksi sain pt-opastusta heti alussa, ja sain hommat rullaamaan. Sen jälkeen uskalsi vähitellen alkaa ottaa selvää muistakin liikkeistä ja alkaa kokeilla niitä.
  Mikään konkari en ole vieläkään, mutta noista ajoista on kuitenkin paljon tultu eteenpäin. Silti salilla tulee usein sählättyä, mutta onneks itselleen osaa nykyään nauraa! ;D Oon esimerkiksi penkkiä tehdessä tiputtanut (onneksi) tyhjän tangon päälleni pudoten penkiltä lopulta lattialle. Kiitos vaan sille joka pelasti mut sieltä alta! 😀 Jos nään salilla treenaajia, jotka näyttää juuri siltä, että ovat juuri aloittaneet, epävarmoja, pelokkaita ja miettii noita samoja ajatuksia kuin minä alussa, niin tekis mieli sanoa jotain kannustavaa. Ujona ihmisenä tyydyn vain hymyilemään. Toivottavasti se auttaa edes vähän. 🙂

  1. Kiitos Viivi! Kiva kun jaoit tarinasi! Sulla oli täysin oikea asenne, mahtavaa!
   Se on ihailtava piirre kun osaa nauraa itselleen! Ei se elämä niin vakavaa ole 🙂 ja hymysi voi kuule monelle olla isokin juttu, jatka samaan malliin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *