Kuka on Ida Jemina?

Whiiiii! Hyvää synttäripäivää mulle!

Mittariin pärähti jälleen vuosia ja  kuudennen kerran täytin taas 21 vuotta jes! Kukin päätelköön siitä todellisen ikäni! Jos matikkapää ei heti aamusta toimi niin sen verran voin jelppiä, että enää neljä vuotta tuohon maagiseen kolmeenkymppiin!

Ikä on vain numero,  viinikin paranee vanhetessaan ja mitä näitä nyt oli! Yritän hätäpäissäni muistella!

No ei vaan, synttärit on oikeesti aina kivoja, eikä tuo ikä ihan vielä onneksi paina. Kaikenlaista sitä on kuitenkin ehtinyt jo tämän reippaan neljännesvuosisadan aikana kokemaan – niin elämän kuin urheilun osalta.

Näin synttäreiden kunniaksi voisin hieman avata omaa taustaani. Jotkut teistä ovat olleet matkassa blogini ensimmäisistä kirjoituksista alkaen, mutta mukaan on tullut myös iso joukko uusia lukijoita, jotka eivät välttämättä tiedä kuka on Ida Jemina.

idajemina


Noh, olen intohimoinen fitnessharrastaja ja -valmentaja – erityisesti urheilijan ravitsemuksesta kiinnostunut kuntosalien kasvatti. Saliharrastuksen aloitin kunnolla lopetettuani muodostelmaluistelun eli noin kahdeksan vuotta sitten. Alkuun kävin kuntosalin ohella jumppatunneilla, mutta pikkuhiljaa ne jäivät pois, sillä halusin keskittyä vain saliharjoitteluun. Luin, tutkin, tarkkailin ja keräsin itseeni tietoa niin salilla treenaamisesta kuin ravintoasioistakin. Matka on ollut täynnä oppitunteja – onnistumisia, pyllähdyksiä ja oivalluksia. 

Eräs mielestäni tärkeä asia on ymmärtää, että uuden oppiminen ei lopu koskaan. Ja se jos mikä on mahtavaa! Mielestäni on tärkeää pysyä ajantasalla asioista, seurata tuoreinta tutkimustietoa ja useaa huolella valittua pätevää henkilöä. Asioita tulee kokeilla ahkerasti käytännössä, välttää muiden tekemiä virheitä ja ottaa omista virheistään opikseen. Saliharrastus on mielestäni kokonaisuutena taitolaji.  

Luonteeltani olen utelias, haluan ottaa selvää asioista itse ja muodostaa omat kantani niin teoriassa kuin käytännössä – en vain luottaa sokeasti johonkin tiettyyn auktoriteettiin. 

 


Koko ikäni olen oikeastaan urheillut ja luistimet heitin jalkaan ensimmäisen kerran kolmevuotiaana. Luistelu antoi ja otti paljon. Se opetti tiimityöskentelyä, aikataulutusta, pitkäjänteisyyttä ja itsekuria. Se antoi kavereita, onnistumisen ja pettymyksen tunteita, aivan sairaan isoja adrenaliinipiikkejä sekä ilon ja onnen kyyneleitä. Kilpailu muodostelmaluistelun piirissä osaa kuitenkin olla myös todella rankkaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Laji on vaativa ja kilpailu joukkueiden välillä on kovaa. Kaikki vapaa-aika meni minulla luisteluun – ”halli on toinen koti” kuului tuttu sanonta. Nautin hallielämästä, joukkuetovereista ja itse luistelusta. Jossain vaiheessa siihen kuitenkin tuli stoppi. 

idajemimaOli hassua, kun ei oikeasti tiennyt mitä ihmiset tekevät yleensä vapaa-ajalla koulun jälkeen, kun itse oli aina suunnannut heti harjoituksiin. Muistan pohtineeni, että tuleekohan minulle ihan tylsää. No ei todellakaan tullut. Huomasin nauttivani suunnattomasti siitä, että minulla oli aikaa vain olla ja puuhata omia pikku askareita, käydä kaupungilla ja leffoissa, lukea kirjoja ja ylipäätään nähdä elämää myös hallin ulkopuolella. Luistelu oli ehdottomasti yksi tärkeimmistä minua määrittävistä asioista enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Se oli antoisaa niin kauan kuin sitä kesti, mutta nyt on kivaa keskittyä muihin asioihin. 

Kilpaurheilu on siis tuttua, mutta ainakaan tällä hetkellä minulla ei ole kisasuunnitelmia fitnesslajien parissa. Nautin suunnattomasti siitä, kun voin treenailla omaksi ilokseni ja auttaa siinä sivussa myös muita niin urheilun kuin ravinnonkin suhteen – paras kiitos siitä on teiltä lukijoilta ja valmennettavilta saatu palaute. Kiitos siis teille kaikille, jotka olette kommenttia laittaneet tai viestiä lähettäneet sekä teille kaikille muille lukijoille, jotka olette blogia seuranneet. Mahtavaa, että olette mukana!

Nyt synttäripäivän viettoon. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

Edellisessä tekstissä pari hyvää core-liikettä

Kommentit (26)
  1. Synttärihali! 🙂 Sulla on kyllä toooosi kiva blogi, kiitos siitä!

    1. Kiitos paljon!! Iso hali sinne takaisin 🙂

  2. Sanna Mäkelä
    9.8.2014, 13:26

    Tää on kyllä niin mun ykkösblogi, aivan mahtava!! Oikein hyvää synttäriä! 🙂

    1. Voi kiitos Sanna! Ihana kuulla! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *